gå ner i vikt matschema Bekämpa fett med fiber

gå ner i vikt snabbt utan träning Bekämpa fett med fiber

Ingen tvekan om att du har sett den nu praktfulla Kathleen Sullivan-träningsträkten och cavorting i en helikopter för Weight Watchers International, det 31-åriga företaget som inskrev hundratusentals amerikaner i program som ägnas åt att gå ner i vikt genom kontrollerad ät och gruppdynamik .

Sullivan, ett tidigare CBS-ankare, är talesman för Weight Watchers nya Fat Fiber Plan, vilket tyder på att det inte är fråga om att äta på trendiga italienska restauranger eller Burger King.

Fettfibrer är ett catchy nytt namn, men tanken bakom den är baserad på något dietitiker har förespråkar i åratal: trimning av fett och ökning av fiber i kosten.

I stället för att be folk att beröva sig när de räknar med kalorier och jonglering av matutbyten, berättar planen deltagarna vad de ska äta varje dag: minst fem portioner frukt och grönsaker och minst 25 gram kostfiber för män; (20 för kvinnor).

Att få 20 gram fiber betyder att du äter mycket mat, eftersom illustrationen som följer med denna historia pekar ut. ‘När du spenderar tillräckligt med fiber för att nå målet, antingen är du full eller det är sädtid’, säger Karen Miller Kovach, Weight Watcher s generaldirektör för programutveckling och dietist som utformade regimen.

Förutsättningen är att genom att fylla på fiber, särskilt från grönsaker, är frukt och helkorns hunger nöjda, vitamin och andra näringsändamål är uppfyllda, och det finns inte mycket utrymme kvar för ostsås, chokladklappar eller ens de fettfria (men sockerladdade) kakor.

De flesta naturliga källor till kostfiber är låga i fett och höga i komplexa kolhydrater, så de genererade kalorierna uppvägs av den stora mängden mat. ‘Och fiber är, ja, självbegränsande’, säger Miller Kovach. ‘Du’ kommer nog inte att äta. ‘

Det finns lite mer till planen, men inte mycket. Bara fem grundläggande regler att följa varje dag:

1. Begränsa fettet till högst 35 gram för kvinnor eller 45 gram för män.

2. Ät minst 20 gram fiber (25 för män).

3. Ät minst fem portioner frukt och grönsaker.

4. Ät minst två portioner mejeriprodukter, men kom ihåg att de också kan bidra till fetträkningen.

5. Gå lätt på raffinerade sockerarter och alkohol och använd inte eller drick dem förrän efter att fiberkravet är uppfyllt.

Till skillnad från tidigare program, säger den här planen inte att folk ska vara näringsrevisorer, säger Miller Kovach. Med undantag för att lägga ett lock på fett gram berättar det i huvudsak människor att äta nästan vad som helst som helst.

Betyder det att du fortfarande kan äta en Burger King Whopper (och dess 36 gram fett)? Kanske, men du måste spendera resten av dagen och gräva på att producera.

‘Skära tillbaka på fett och öka fibern genom att äta grönsaker och frukt är förmodligen ett långsammare sätt att gå ner i vikt, men det är baserat på sunda principer’, säger Judith Stern, professor i näring och internmedicin vid University of California at Davis. Hon var också ordförande för en nyligen publicerad National Academy of Science-rapport om fetma. ‘Det förändrar också din sätt att äta och kan sålunda bidra till att hålla vikt.’

För att räkna med fett- och fibergram, kommer de nya Nutrition Facts-etiketterna på nästan varje livsmedelsprodukt till nytta, säger Miller Kovachs. Viktvaktarnas deltagare får en anteckningsbok för att spåra daglig konsumtion och markera fem dagliga totalsummor.

‘Vi tillhandahåller även en matlista för livsmedel utan etiketter för att äta ute, men folk borde få minst 80 procent (av informationen) av etiketter,’ säger hon.

Inför modern nutritionforskning om träning och viktminskning föreskriver Fat Fiber Plan minst 20 minuters träning av lika delar aerobics. progressiv motståndsträning (från armhissar till tyngdlyftning); och sträcker sig för att förbättra flexibilty.

Stern säger att studier visar människor som är mest framgångsrika för att gå ner i vikt och bibehålla viktminskning har ett regelbundet schema över fysisk aktivitet.

Om du vill prova Fat Fiber-programmet kan du förmodligen göra det själv med egen självdisciplin och en anteckningsbok för att registrera dagliga fett- och fibertotaler.

Du kanske också vill få en bok med näringsinformation om vanliga livsmedel, till exempel Corinne T. Netzers stora volym ‘Encyclopedia of Food Values’ (Dell, 25 dollar) eller hennes mer kompakta ‘Complete Book of Food Count’ (Dell, $ 7). ‘Snabbmatsfakta’ av Marion J. Franze (ChroniMed, 4,95 USD), hjälper till på restauranger men visar inte fiber.
gå ner i vikt matschema Bekämpa fett med fiber