gå ner 5 kg på 2 veckor berätta om viktminskning

te för viktminskning berätta om viktminskning

(CNN) Vid 27 år vägde jag 486 pund och bestämde mig för att ha gastrisk bypassoperation. Jag vet vad du kanske tänker: du tog den enkla vägen ut. jag berättar för dig att ha viktminskning är långt ifrån lätt. Det innebär ett totalt engagemang för en livsstilsförändring.

Innan min operation för nästan tre år sedan mötte jag med min kirurg, nutritionister, tränare och en psykolog. Jag gick till klasser och lärde mig om mat, motion och hur min kropp skulle förändras. Vi lärde oss om plastikkirurgi hur många viktminskningspatienter har deras hud undangömt eftersom de har allt detta överflödiga hängande hängande från kroppen på konstiga ställen.

Men den sak de inte förbereder dig för är hur du förändrar känslomässigt efter att ha förlorat en stor mängd vikt. Först trodde jag att jag bara skulle få detta nyfunna förtroende. Jag är tunnare och vill springa runt naken. Okej, kanske inte naken, men jag hade den här fantasin i mitt huvud att jag en dag skulle vakna med en kropp som jag älskade och skulle känna mig bekväm att sätta i en bikini som jag inte har någon kroppsskam överhuvudtaget.

Folk skulle acceptera mig mer eftersom jag inte sågs som fet och ohälsosam. Dating skulle bli lättare. Kläder skulle passa bättre. Jag skulle inte vara dömande mot andra extremt överviktiga människor eftersom jag en gång var enorm.

Först och främst, även om jag känner mig fantastisk och jag börjar se hur jag ser, det finns dagar där jag hatar min kropp. Jag hatar hur vissa kläder trycker mot mitt överflödiga skinn, vilket gör att det bullar ut (tänk muffin topp, men sämre). Jag hatar hur huden hänger på mina armar och lår, rygg och mage. Jag hatar att det kommer att ta minst $ 15.000 (om inte mer) i plastikkirurgi för att befria dessa sista 30 till 40 pund av min kropp.

Jag har också streckmärken och kirurgiska ärr över min mage och mage, så att vara intim med min pojkvän kan vara skrämmande ibland. Jag visste vad jag kom in när jag registrerade mig för det här, men den kunskapen raderar inte självmedvetandet som jag känner när jag kommer ut ur duschen eller när en främling eller ett barn snickrar eftersom de inte förstår varför min kropp ser ut som den gör.

Mina relationer har också förändrats. När jag först hade min operation var killen jag var med en bästa vän på sju år. Han hittade mig attraktiv på 486 pund, men jag är inte säker på varför. Men när jag förlorade mina första 68 pund lämnade han.

Min kirurg förklarade att detta är vanligt bland hans bariatriska patienter. Av en eller annan anledning kan det skaka den andra parten psykologiskt när man förlorar vikt, ökar förtroendet och börjar bli mer uppmärksam. Men erfarenheten lärde mig att någon som är avundsjuk på något som gör mig bättre, friskare och starkare aldrig haft mina bästa intressen på hjärtat.

Dating efter det var en kamp, ​​tills jag träffade min nuvarande pojkvän för sex månader sedan. De flesta killar blev rädda för att de var rädda för att ta mig till middag, rädd att de skulle bryta min nya dietlösning och när de såg en bild av vad jag brukade se ut, började de undra vad som skulle hända om jag fick några pund igen.

Vad har jag förundrat mig över att gå ner i vikt? Ingen har någonsin berättat för mig att det skulle uppröra mig när allvarligt överviktiga människor får särskild uppmärksamhet, eftersom de väljer att vara tunga som när TV-serier har folk som är glada att väga 600 pund eller personer som lägger upp YouTube-videor som berättar kärlek till deras övervikt.

Jag får fel, jag tycker att det är bra att människor är bekväma i sin egen hud, för många gånger har jag inte alltid bekväma i min egen hud. Men för mig var det tungt att välja. Så jag antar att jag har svårt att identifiera dem.

Fetma är försvagande för din hälsa. Jag använde gastrisk bypassoperation som ett verktyg för att rädda mitt liv så att jag skulle utveckla diabetes, ha hjärtinfarkt vid 35 års ålder, ha en stroke och förhoppningsvis sänka risken för cancer. Nu har jag ingen tolerans för ursäkter om att jag inte kan äta hälsosam och träna.

Se här här: Det största som ingen någonsin berättar om att gå ner i vikt är att så småningom kommer numret på skalan inte längre att göra något.

Det som är viktigt är hur du känner, hur du ser ut och hur glad du är. Jag vet vid min nuvarande vikt att jag fortfarande är medicinsk fetma, men jag har en ren hälsokoll. Genom mina dåliga dagar och mina goda dagar är jag lyckligare nu än jag någonsin varit. När jag kämpar eller känner mig själv för att glida i gamla vanor drar jag ut en bild av vad jag brukade se ut.

Och jag påminner mig om att inget smakar lika gott som att vara hälsosamt.

Jag förlorade 93 kg på 132 dagar. Jag håller med några av kommentarerna ovan Jag trodde att jag genast skulle vara och alla skulle vilja ha mig. Jo, jag är bara samma tjej. Jag måste säga att jag inte skulle gå tillbaka, även om jag är så glad att någon berättade för mig hur man skulle gå ner i vikt. Jag hade försökt allt och ingenting fungerade. Viktminskning är inte ett botemedel mot alla dina problem, men det är trevligt att kunna göra fysiska saker utan andfåddhet, och ja, jag gillar att titta på det nya jag i spegeln. Jag vill låta dem veta att de kan och behöver förlora det nu. Att jag bara ångrar är att jag väntade 15 år för länge. Min man tänkte aldrig på min vikt och nu bekymrar jag att jag är svag. Jag hade knäoperation för ett benchips (efter fall) och divertikulit, så det verkar som om han är korrekt. Jag har verkligen inte kunnat göra min vanliga yoga sedan hösten och jag är svagare. Jag hatar det men positivitet! Vi är friskare, mitt knä kommer att läka och mat är inte längre en fiende!

Det finns mycket kognitiv dissonans i den här artikeln. för mig var det tungt att välja. Verkligen? Ingenstans i artikeln säger hon varför hon vägde nästan 500 pund, men jag tvivlar allvar på att det var oundvikligt.

hade den här fantasin i mitt huvud [det] jag skulle inte vara dömande mot andra extremt överviktiga människor eftersom jag en gång var enorm. Så hon säger att hon är dömd för extremt obese människor, men hennes situation är annorlunda eftersom hon hade ett val.

Slutligen har jag ingen tolerans för ursäkter om att jag inte kan äta hälsosam och träna. Hon säger inte om det är hennes ursäkter eller någon annan Men hon måste gå under kniven för att förlora vikten, så vem är hon för att döma människor som inte tränar?

Jag är lycklig, om hon är glad, att hon förlorade vikten. Men hon bedrar sig om hon tycker att hennes nuvarande synpunkter är allt annat än destruktiva.

Efter ett och ett halvt år och många upp- och nedgångar på skalan, förlorade jag 120 pund. Ingen operation, bara beslutsamhet. Jag dömer ingen för den viktminskningsresa de väljer att ta. Jag åt av en barnplatta, den lilla avdelningen, och om maten passade in i facken utan att ha höjt eller överflödig, äter jag den. Jag nekade mig själv även några livsmedel. Jag åt bara hälften av vad jag ville ha och arbetade ner till vad som är en faktisk servering. Jag har också arbetat lite, men inte alltför mycket. Jag säger något sätt att du kan gå ner i vikt och vara hälsosammare, du är bättre än att sitta på en soffa som beklagar det faktum att du är överviktig. Jag har ingen metabolisk störning, inte heller är min sköldkörtel oroande. Jag åt mig i mitt 230 pund tillstånd. Depression är orsaken, men inte en ursäkt. Min då 16 år gamla dotter är anledningen till att jag tappade bort min vikt. Hon sa till mig att hon var rädd att jag inte skulle vara där för sitt bröllop eftersom jag var ohälsosam och det gjorde henne så ledsen att min vikt kunde döda mig. Det var mitt väckarklocka. När det gäller bariatrisk kirurgi eller dieting går, säger jag kudos till dem för att göra något. Och för dem som väljer att inte göra någonting och faktiskt är glada i sin egen hud, har jag faktiskt lite avund där. I 5 och väger 110 och jag är fortfarande inte 100% bekväm med mig. Jag hoppas att komma dit en dag. Det är ett pågående arbete och varje dag erbjuder mig möjlighet att förbättra. Nu när jag fick kroppsdelen under kontroll är det dags att arbeta på mig själv som en person och lära mig att älska mig för vem jag är, överviktig eller tunn. Jag kommer dit en dag i taget! Volontärarbete i mitt lilla samhälle har givit mig en känsla av syfte och det har hjälpt enormt! Lycka till er alla på denna resa. Det slutar aldrig för mig. Min vikt är en konstant kamp, ​​men jag fick det här! Jag vill kunna dansa på inte bara mitt dotterbröllop, utan också mina bröllopsbröllop. Mål. Jag har dem. 🙂

Jag har också haft wight förlust kirurgi. Vad de inte berätta för mig är upp och nedgångar i den emotionella berg-och dalbanan. Jag hade den vertikala ärmen gastrectomy. Jag hade varit gift i 10,5 år, hade 5 barn på den tiden och då var han alltid avundsjuk efter min viktminskning. Det orsakade mig en tomhet inuti. Jag visste inte vad jag skulle göra. När jag fick rätt stödgrupp av vänner, försvann tomheten. Idag är jag mycket bättre och friskare för mina barn. Jag kan leka med dem istället för att sitta på sidan att titta på. Tomheten har försvunnit med min nya, positiva livsutsikter.

Min systerdotter förlorade 100 pund på ett år och ser bra ut och känns bra. Inte bara det, men hon satte sin diabetiska pappa på den här kosten och han var på insulin, hade nyligen fallit, var på sjukhuset och inte förväntas komma hem, och nu är hans läkarkontroll det bästa någonsin och han är hemma och gör väl. Min systerdotter, Lorna Shelton, skrev en bok kallad, Beautiful to Beautiful om hennes resa. Hon inkluderade recopier och hennes träningsprogram. Det hade liten inverkan eftersom hon var tvungen att ersätta kirurgi innan hon gick ner i vikt. Jag tycker att hon är värd en intervju!
gå ner 5 kg på 2 veckor berätta om viktminskning