gå ner 5 kg på 2 veckor Bekymrad om vikt gör inte

hur går jag ner i vikt snabbt Bekymrad om vikt gör inte

Min vän Catherine berättade nyligen om en 50-årig vän av henne som ‘hade varit medlem i en cirkel i 10 år och nu dör av hjärncancer.’ Jag arbetade och svettade över mina krokiga stygn, ‘sa hennes vän. ‘Och jag skämdes alltid för att inte göra stygn rätt storlek eller form. Som om att göra raka stygn betydde faktiskt något om mig eller mitt liv. Nu säger doktorn att jag har sex månader att leva, och när jag tänker på tiden jag slösat med, oroar mig för de krokiga stygnen. ‘Hon lämnade meningen oavslutad.

De flesta av de människor som jag ser spenderar de flesta av sina liv oroa sig för sin egen version av krokiga stygn, storleken på låren, deras höfter, deras buk. Som om dessa saker betyder något sant eller verkligt om sina liv. Som om vi når slutet av våra liv, betyder ett antal på en skala någonting alls.

Jag var nyligen i en bilolycka. Vi hoppade bort, två vänner och jag, på väg till en fest, när vi plötsligt vi fanns ett par gånger på sidorna av någon som körde ett rött ljus. Efter att vår bil kraschade i två lyktor, tre andra bilar och ett stoppskylt, kom det till en total stillestånd. Jag krypade ut ur hålet i den sida som brukade vara dörren och trots att min fotled slog i huvudet, kände mitt huvud som om en tegel hade fallit på den och jag kunde inte andas mycket bra, jag levde. Och plötsligt, bara levande var tillräckligt. Det var mirakulöst. Plötsligt var ingenting viktigt förutom att jag fortfarande andades.

Jag behövde en rullstol i sex veckor på grund av en förstärkt fotled och en uppsättning knipade revben och ibland när min man var upptagen och inte kunde transportera mig från matsalen till vardagsrummet, sitter jag ute och stirrar på festet i min bakgård. Det var inte något vanligt, bara det vanliga: moln, träd, sol. Hunden skäller. Fåglarna trillar. Vindblåsning. Den dagliga jubileen jag hade gått på väg från skrivbord till kök till skrivbord som jag oroade mig för Stygnen i arbete, familj, ärenden, ansvar. När jag rusade frantiskt för att hålla jämna steg med e-postmeddelanden, textmeddelanden, bokfrister. Men eftersom jag hade hjärnskakning och inte kunde tänka klart och eftersom mitt vanliga sätt att springa var omöjligt hade jag en bra ursäkt för att stoppa allt och överväga de små sakerna. Som att leva och dö. Det finns inget som en borste med döden för att få en tjej att tänka.

Första gången jag lärde mig min tillflykt efter olyckan, bad jag mina elever att göra en lista med 10 saker de älskade mest om att leva. De skrev ner saker som ‘läser till min dotter före sängen’, ‘badar med min son’, ‘håller min mans hand’,
gå ner 5 kg på 2 veckor Bekymrad om vikt gör inte
‘är i skogen’, ‘tar ett varmt bad’. Då frågade jag dem vad de skulle spendera sin tid om de visste att de bara hade ett år att leva. Alla utarbetade olika versioner av att göra vad de älskade och att älska det folk de älskade. Inte en av dem nämnde att gå ner i vikt, även om några av dem gjorde säg att de bara skulle äta vad de verkligen egentligen tyckte om. Det leder mig till ämnet dieting och tyngdförlust och att vara fullt levande.

Nyligen läste jag en studie som publicerades i den där 300 ‘måttligt överviktiga människor’ följdes på tre olika dieter: den låga carbdieten, den låga fetthalten och Medelhavsdieten (friska fetter, vissa mejeriprodukter, rikliga frukter och grönsaker ). Efter de första fem månaderna av tätt kontrollerad dieting, förlorade dieters i genomsnitt 10 till 14 pounds.

Men i slutet av tvåårsstudien fick alla deltagarna tillbaka en del av den vikt de hade förlorat. Två års sträng dieting och slutresultatet är att du förlorar 10 pund och får tillbaka fyra? Hmm. Det måste bli ett bättre sätt att spendera din tid.

Det finns. Det heter: Lev livet du har. Älska kroppen du har. (Detta är inte samma sak som: Ge upp och binge.)

En del av anledningen till att kostvanor inte fungerar är att när vi är obsessivt fokuserade på hur mycket vi väger, är vi inte fokuserade på att göra vad vi älskar eller på att älska det vi älskar. Vi tänker på hur vi kommer att se ut när vi gå ner i vikt. Vi spenderar våra dagar att räkna med kalorier eller fettgram, som om vi alltid har levt, för alltid att vända oss till det vi verkligen älskar.

När den sena professorns föreläsning sopade över Internet, när han talade om att ha cancer i bukspottskörteln och sex månader att leva, talade han som en man vars prioriteringar var tydliga. Han ville tillbringa varje sekund han kunde med sin familj, han ville hans barn har en synlig rekord av sin kärlek. ‘Jag håller min tydliga ögon för det ofrånkomliga,’ sa han. ‘Jag lever som att jag dör. Men samtidigt är jag ‘mycket levande som jag’ lever fortfarande. ‘

Var och en av oss har en terminal sjukdom: Den kallas livet. Även om vi vill tro att döden bara händer med andra människor, tar det bara en sekund eller två att inse att D-ordet kommer att hända oss också. En bilolycka. En allvarlig sjukdom. Ett litet mammogram. Plötsligt är det vårt liv som står på spel. Vårt liv vars stygn är numrerade.

Fråga dig själv hur du vill leva.

Fråga dig själv vad du skulle göra med din tid om du fick reda på att dina dagar var numrerade. (Eftersom de är. Du vet bara inte vad numret är.)

Och åh, fråga dig själv vad du skulle äta.

Medan du kanske är frestad att säga, ‘Jag’ äter pizza och ostkaka nonstop, för vem bryr sig om täppta artärer när tiden är begränsad, ‘fråga dig själv om det är sant. Om livet är så dyrbart, varför skulle du spendera en minut av det som gör dig sjuk?

När jag var 19, min college rumskamrat och jag reser från Pisa till Rom i ett mylligt flygplan. Vi var övertygade om att det skulle krascha och i de sista minuterna av flygningen tänkte jag att så länge jag skulle dö, kan jag lika gott dö att äta choklad. Trots turbulensen lyckades jag polera hela 5 pundslådan jag köpte för min mamma. Om jag hade dött skulle jag ha gått ut i burp och i en sockerkoma. Inte precis en graciös utgång.

Snarare än att fokusera på dieting och beröva dig själv, som vi alla vet inte fungerar, vänd din uppmärksamhet till vad du älskar. För om du älskar ditt liv, vill du ta hand om din kropp. Även om du visste att du bara hade sex månader att leva, kan du äta annorlunda, du kanske börjar träna varje dag, men det skulle inte vara för att du skämdes över din kropp. Det skulle inte vara för att dina lår inte var tunna nog eller stygnen i ditt liv var inte tillräckligt bra. Det skulle bero på att du inte ville sakna en minut av den tid du hade lämnat.
gå ner 5 kg på 2 veckor Bekymrad om vikt gör inte