gå ner 1 kilo i veckan Beräkna och kategorisera dina utgifter

kalorier gå ner i vikt Beräkna och kategorisera dina utgifter

FAIRBANKS Kalorier kan vara ett abstrakt tal om du inte sätter dem i perspektiv.

Den grundläggande förutsättningen bakom en kaloribudget sammanfaller med en finansiell budget: du måste veta hur mycket pengar du tar in och hur mycket pengar du lägger ut för att balansera.

Detsamma kan sägas för din kaloribudget. Din kaloribudget är inställd på hur många kalorier du behöver på en dag som påverkas av din grundlinje metabolism och din fysiska aktivitetsnivå. Detta nummer är ditt dagliga kvot för kalorier vilket ger dig en ‘budget’ att arbeta med.

Din baslinje metabolism (även kallad basal metabolisk hastighet) påverkas av en mängd faktorer, inklusive kön, höjd, vikt och genetik. Din kontroll över att ändra denna faktor är ganska begränsad. Den fysiska aktivitetsaspekten i din kaloribudget påverkas emellertid lättare ju mer du flyttar de mer kalorier du behöver. En 150 pund person kan bränna 440 kalorier cykliskt måttligt i en timme eller 315 kalorier som går snabbt i en timme. Förbränning av kalorier förbättra din budget som en bonuskontroll. Därför varför träning är en viktig del för viktminskning och viktminskning.

Att förstå vad du har råd med när det gäller kalorier hjälper dig att hålla dig på rätt spår. Liksom ekonomin beräknas 1 000 dollar annorlunda med olika budgetar. Ett tusen dollar till en genomsnittlig familj är en stor bit av förändring. Ett tusen dollar till ett stort samarbete är ofta oumbärligt. Likaså för kaloribudgetar. Fyra hundra kalorier är en betydande mängd för en 1200 kaloribudget en tredjedel av det dagliga intaget. Fyra hundra kalorier är en droppe i hinken till någon med en 3.000 kaloribudget. Den dagliga tilldelningen av kalorier ger snabbt perspektiv på de kalorier som anges på baksidan av ett livsmedelspaket.

Nu när vi har en uppfattning om en kaloribudget, varför är det nödvändigt? För att hjälpa till att göra känslan av den här frågan, låt oss ta tillbaka den till den finansiella världen (var är Kai Ryssdal när du behöver honom?).

Om du inte vet hur mycket pengar du måste jobba med, hur vet du när du har spenderat dina pengar? Sanningen är att du inte vet om du har gått över budgeten förrän när ditt betalkort blir avböjt och du får några otäcka gram från din bank som laddar dig för NSFs. Samma historia ringer sant med kaloribudgetar. Om du inte vet vad din budget är, hur kan du berätta när du har gått över? Du kommer att börja märka när de snygga, obudgetade kalorierna översättas till överflödiga pund, snäva jeans och ett högre BMI.

Att förstå en budget är stor när verktyg finns tillgängliga för att hålla reda på din budget. Vi brukade behöva pappersmatskrifter och kaloriböcker för att hjälpa oss att spåra våra kalorier. Vi skulle behöva skriva allt för hand och sedan hänvisa till en kaloriräkningbok för att få rätt antal att motsvara våra matposter. Så bra som det var, var det svårt att uppnå överensstämmelse. Vi har webbplatser och appar som räknar kalorier för oss. Vi behöver fortfarande gå in i vår mat och motion, men maten referens och kalori tillägg görs för oss. Två användarvänliga, populära onlineprogram är MyFitnessPal och Lose It. Båda tillåter användaren att definiera sin kaloribudget baserat på viktunderhåll, viktminskning och viktökning.

Dessa program kan spara mat och mat du rutinmät äter för enkel databehandling.

På webbplatsen finns också ‘Food A Pedia’ där användarna kan leta upp mat och jämföra dem sida vid sida för att hjälpa dig att göra ett bättre val.

En kaloribudget är ett bra sätt att hålla ditt matintag i stor finansiell form. När du knoCalories kan vara ett abstrakt tal om du inte sätter dem i perspektiv.

Den grundläggande förutsättningen bakom en kaloribudget sammanfaller med en finansiell budget: du måste veta hur mycket pengar du tar in och hur mycket pengar du lägger ut för att balansera.

Detsamma kan sägas för din kaloribudget. Din kaloribudget är inställd på hur många kalorier du behöver på en dag som påverkas av din grundlinje metabolism och din fysiska aktivitetsnivå. Detta nummer är ditt dagliga kvot för kalorier vilket ger dig en ‘budget’ att arbeta med.

Din baslinje metabolism (även kallad basal metabolisk hastighet) påverkas av en mängd faktorer, inklusive kön, höjd, vikt och genetik. Din kontroll över att ändra denna faktor är ganska begränsad. Den fysiska aktivitetsaspekten i din kaloribudget påverkas emellertid lättare ju mer du flyttar de mer kalorier du behöver. En 150 pund person kan bränna 440 kalorier cykliskt måttligt i en timme eller 315 kalorier som går snabbt i en timme. Förbränning av kalorier förbättra din budget som en bonuskontroll. Därför varför träning är en viktig del för viktminskning och viktminskning.

Att förstå vad du har råd med när det gäller kalorier hjälper dig att hålla dig på rätt spår. Liksom ekonomin beräknas 1 000 dollar annorlunda med olika budgetar. Ett tusen dollar till en genomsnittlig familj är en stor bit av förändring. Ett tusen dollar till ett stort samarbete är ofta oumbärligt. Likaså för kaloribudgetar. Fyra hundra kalorier är en betydande mängd för en 1200 kaloribudget en tredjedel av det dagliga intaget. Fyra hundra kalorier är en droppe i hinken till någon med en 3.000 kaloribudget. Den dagliga tilldelningen av kalorier ger snabbt perspektiv på de kalorier som anges på baksidan av ett livsmedelspaket.

Nu när vi har en uppfattning om en kaloribudget, varför är det nödvändigt? För att hjälpa till att göra känslan av den här frågan, låt oss ta tillbaka den till den finansiella världen (var är Kai Ryssdal när du behöver honom?).

Om du inte vet hur mycket pengar du måste jobba med, hur vet du när du har spenderat dina pengar? Sanningen är att du inte vet om du har gått över budgeten förrän när ditt betalkort blir avböjt och du får några otäcka gram från din bank som laddar dig för NSFs. Samma historia ringer sant med kaloribudgetar. Om du inte vet vad din budget är, hur kan du berätta när du har gått över? Du kommer att börja märka när de snygga, obudgetade kalorierna översättas till överflödiga pund, snäva jeans och ett högre BMI.

Att förstå en budget är stor när verktyg finns tillgängliga för att hålla reda på din budget. Vi brukade behöva pappersmatskrifter och kaloriböcker för att hjälpa oss att spåra våra kalorier. Vi skulle behöva skriva allt för hand och sedan hänvisa till en kaloriräkningbok för att få rätt antal att motsvara våra matposter. Så bra som det var, var det svårt att uppnå överensstämmelse. Vi har webbplatser och appar som räknar kalorier för oss. Vi behöver fortfarande gå in i vår mat och motion, men maten referens och kalori tillägg görs för oss. Två användarvänliga, populära onlineprogram är MyFitnessPal och Lose It. Båda tillåter användaren att definiera sin kaloribudget baserat på viktunderhåll, viktminskning och viktökning.

Dessa program kan spara mat och mat du rutinmät äter för enkel databehandling.

På webbplatsen finns också ‘Food A Pedia’ där användarna kan leta upp mat och jämföra dem sida vid sida för att hjälpa dig att göra ett bättre val.

En kaloribudget är ett bra sätt att hålla ditt matintag i stor finansiell form. När du vet hur många kalorier som är budgeterade för dagen, blir kaloribeloppen på matetiketter mer relevanta som användbar kunskap i stället för ett abstrakt begrepp.

Precis som att hålla din ekonomi i balans bidrar till att förhindra finansiell kollaps, hjälper till att hålla dina kalorier i kontroll hjälper till att förhindra oförutsedd viktökning. Och i slutändan är viktunderhåll det skattemässigt ansvariga valet med tanke på hälsokostnaden för viktminskning ledvärk, sömnapné, kronisk sjukdom. för att inte tala om en ny garderob. Omhänder en kaloribudget med samma ansträngning att du behåller ditt kontokonto och upplever rikedom i en hälsosam vikt.

Precis som att hålla din ekonomi i balans bidrar till att förhindra finansiell kollaps, hjälper till att hålla dina kalorier i kontroll hjälper till att förhindra oförutsedd viktökning. Och i slutändan är viktunderhåll det skattemässigt ansvariga valet med tanke på hälsokostnaden för viktminskning ledvärk, sömnapné, kronisk sjukdom. för att inte tala om en ny garderob. Omhänder en kaloribudget med samma ansträngning att du behåller ditt kontokonto och upplever rikedom i en hälsosam vikt.

Tiffany Ricci är en klinisk dietist på Fairbanks Memorial Hospital och Denali Center.

ArtiklarPopulation avtar i Alaska och Fairbanks, år 2017Fairbanks man dödade, ungdom skadad i två fordonskollision på Parks HighwayTroopers: 2 hittade döda på campground identified3 personer hittade döda i parkerade utanför Alaska hotelKodiak Jack s får nytt namn, nya ägare, stilla off limits för soldaterRolled tankfartyg spilled 800 gallons bränsle kan äventyra Tanana RiverDriver av tillflyktsbil i Kavairlook döda dömdArmy tanker spill bränsle efter rulla på Richardson HighwayFairbanks företag rädda effekten av Trumps pålagda ståltullarRandy Smith studenter protesterar våldsvåld, skolstyrelsen diskuterar säkerheten
gå ner 1 kilo i veckan Beräkna och kategorisera dina utgifter