viktminskning app Boulder s FITtec erbjuder elektro muskel stimulering

kalorier viktnedgång Boulder s FITtec erbjuder elektro muskel stimulering

Instruktör: Liana Bezuidenhout, av Boulder, en tidigare konkurrenskraftig gymnast och livslång idrottare.

Hon lärde sig först om elektro muskelstimulering genom FITtec efter att ha fått sitt andra barn under 2013.

‘Mitt första barn, jag tog ett år för att komma tillbaka i form. Efter mitt andra barn började jag EMS-träning och det tog tre månader. Det var en livsförändrande upplevelse’, säger hon.

Bezuidenhout flyttade nyligen till Boulder från Sydafrika. När hon lärde sig fanns inga andra FITtec-studior i USA, bestämde hon sig för att öppna den första.

‘EMS-tekniken används aktivt i över 50 länder. Den har varit i Europa i 10 år och Sydafrika i fem år, säger hon.’ Jag är mycket säker på det. Jag såg resultaten själv. ‘

Vad är träningen? FITtec använder elektro muskel stimulering som kontraherar dina muskler (externt) med hjälp av elektroimpulser.

Du kan vara bekant med elektro muskelstimulering i fysikterapi kontor, vanligtvis centrerad på en rehabiliterande muskel eller kroppsdel.

På FITtec sätter du på en speciell, full body suit som sedan ansluts till en bildskärm. Du jobbar en på en med en personlig tränare, som kontrollerar hur mycket impulser (styrkan) kommer genom olika muskelgrupper. Det finns totalt 20 poäng. Låren kan till exempel vara 20 procent medan dina triceps är 13 procent. Pulser är fyra sekunder på, fyra sekunder av. Jag kunde bara göra några knep innan jag var klar.

‘Till hjärnan är det ingen skillnad om det är en yttre källa som kontraherar musklerna eller hjärnan säger att musklerna ska komma i kontakt’, säger hon.

Du kan inte skadas av maskinen, säger hon. Det chockar dig inte.

Jag var rädd och nervös att prova det, men det var mer bekvämt och mer kontrollerat än vad jag förväntade mig.

Vad är annorlunda? Det här är den första FITtec-studion i USA, säger Bezuidenhout.

Elektrostimuleringen av musklerna liknar vad du kan hitta på vissa fysioterapikontor, förutom att Bezuidenhout säger att det här fungerar mer muskler (både snabba och långsamma muskler över hela kroppen) mycket djupare samtidigt.

Till skillnad från traditionell styrketräning, säger hon att du kan uttömma de flesta muskelgrupperna samtidigt på 20 minuter. Hon säger att den är lika med 90 minuters tyngdlyftning, eftersom den aktiverar 90 procent av muskelfibrerna på en gång, från de djupa musklerna till den gemensamma stabiliseringen.

Du kan också göra cardio på maskinen, till exempel hoppa jacks, för att få din hjärtfrekvens upp.

Du jobbar alltid med en personlig tränare och aldrig ensam. FITtec säljer inte sin utrustning.

Kostnad: Första sessionen (40 minuter) är gratis. Därefter är det $ 360 per månad för åtta sessioner (två gånger i veckan). Det är $ 45 per 20 minuters session.

Nivå: Vilken träningsnivå som helst, från personer med skador på konkurrerande idrottsmän och de flesta storlekar. XL kostym kan passa någon omkring 350 pund.

‘Människor är positivt överraskad. De går in som’ Vad är det för dem här? ‘Men jag lovar dig om fem minuter att de tycker om’ Wow. Jag kan inte tro det motstånd jag känner ‘ Bezuidenhout säger.

Erfarenheten var mycket svårare än förväntat. För varje muskel började det lätt, men plötsligt mina muskler ut.

Jag hittade det en sju till åtta på en 10-punkts intensitetsnivå. Jag kunde ha gjort det svårare, men jag ville backa av under min första erfarenhet, för jag var osäker på vad jag skulle förvänta mig och hur det skulle påverka mig.

Olika kroppsdelar var mer utmanade än andra. Min biceps och kalvar var bekväma med övningarna, men jag kunde inte hantera det på min abs.

De flesta som gör FITtec är upptagna människor som vill få en snabb träning, eller träningspersoner som letar efter en ny utmaning. Vuxna 18 år och äldre kan göra det (FITtec har en klient i 80-talet), men du kan inte göra om du är gravid eller har en Pacemaker, tumörer, neurologiska sjukdomar (som muskulär skleros), cancer eller svår blodcirkulation problem (eftersom det inducerar blodflöde och syre).

FITtec vann också inte om du är sjuk.

‘Vi tränar friska människor med friska muskler. Vi är inte här för att bota människor av någonting. Vi handlar alla om fitness sidan, säger Bezuidenhout.
viktminskning app Boulder s FITtec erbjuder elektro muskel stimulering