normalt kaloriintag Boston Marathon bombning offer möter stora medicinska räkningar

går inte ner i vikt trots träning Boston Marathon bombning offer möter stora medicinska räkningar

Lindsey Tanner, The Associated Press

Kostnad för att amputera ett ben? Minst 20 000 dollar. Kostnad för ett konstgjort ben? Mer än $ 50.000 för de mest högteknologiska modellerna. Kostnad för en amputär rehab? Ofta tiotusentals dollar mer.

Mammutpriset är förmodligen inte vad patienterna fokuserar på när de börjar den långa läkningsprocessen. Men vänner och främlingar skapar redan fundraisers och onlinemängdsfinansieringsplatser, och en stor bostadsfond i Boston har redan samlat in mer än 23 miljoner dollar i individuella och företagsbidrag.

Ingen vet ännu om dessa donationer plus sjukförsäkring, sjukhus välgörenhetsfonder och andra källor kommer att räcka för att täcka räkningarna. Få kommer även att riskera en gissning om vad den totala medicinska räkenskapen kommer att bli för en tragedi som dödade tre personer och sårade över 260. Minst 15 personer förlorade lemmar och andra sår inkluderar huvudskador och vävnad sönderdelad med shrapnel.

Sjukförsäkring, som praktiskt taget alla som någonsin har skadats eller vet, täcker inte alltid alla kostnader. När det gäller artificiella lemmar, till exempel, vissa försäkringsbolag betalar för en grundläggande modell men inte en datoriserad med sofistikerade, livliga leder.

Rose Bissonnette, grundare av New England Amputee Association, sa att det ögonblick hon hörde om bombningarna, visste hon omedelbart att hennes organisationstjänster skulle behövas. Förespråksgruppen hjälper amputerade att navigera saker som försäkringsskydd för artificiella lemmar.

Bissonnette delade en gruppmedlemskamp för att få täckning för artificiella armar som ett exempel på byråkratin som några bombningsoffer kunde möta. Kvinnan ett samtal från försäkringsbolaget och personen i andra änden sa, länge behöver du de protetiska händerna? ‘Bissonnette återkallade.

Bissonnette själv var i en fruktansvärd bilkrasch för 16 år sedan som lämnade henne med skador som liknade de som drabbades av Boston-offren. Hennes manglade nedre vänstra ben måste amputeras och hennes högra vrist var delvis avskuren. Hennes fem månaders sjukhusvistelse kostar mer än 250 000 dollar. Sjukförsäkring omfattade hela hennes behandling, rehab och hennes protes.

Health Economist Ted Miller noterade att behandling av bara en traumatisk hjärnskada kan kosta miljontals dollar, och minst en överlevare har den typen av skada. Han påpekade också att de medicinska kostnaderna kommer att omfatta behandling av ångest och posttraumatisk stressproblem för en hel del fler människor än bara människor som drabbades av fysiska skador, sa han.

Att lägga till tragediens vägtull kommer att gå förlorade lön för dem som inte kan arbeta, bland annat två bröder från Massachusetts som vart och ett förlorade ett ben, sade Miller. De hade varit takare men kanske måste hitta en ny arbetslinje.

Många överlevande behöver också hjälp med kostnader utöver omedelbar vård, inklusive saker som att ändra bilar för dem som förlorat lemmar eller ombyggnadshem för att rymma rullstolar.

Många överlevande bor i Massachusetts, ett tillstånd som kräver att invånarna ska ha sjukförsäkring, borde täcka det mesta av deras behövda behandling, säger Amie Breton, talesman för Massachusetts konsumentaffärs kontor. Den totala kostnaden för den behandlingen är omöjlig att beräkna vid detta tidiga skede. kan möta de brantaste kostnaderna och konstgjorda ben är de dyraste. De sträcker sig från cirka $ 7 200 för en bas under knämodellen till så mycket som 90 000 dollar för ett högteknologiskt mikroprocessorstyrt helt ben, säger Dr. Terrence Sheehan, chefläkare för Adventist Rehabilitation Hospital i Rockville, MD, och medicinsk chef för Amputee Coalition, en nationell förespråksgrupp.

Benen måste bytas ut några få år, eller oftare för mycket aktiva användare eller de som får eller går ner i vikt. Limb sockets behöver bytas ut ännu oftare och kostar också tusentals dollar vardera, sa Sheehan.

Massachusetts är bland cirka 20 stater som kräver att sjukförsäkringsbolag betalar för proteser, men många planer täcker inte 100 procent av dessa kostnader,
normalt kaloriintag Boston Marathon bombning offer möter stora medicinska räkningar
sa Sheehan. är skimpy bortom grundläggande proteser och de har inte hamnat i den nuvarande tillgängliga tekniken, sa han.

försäkringsgivaren kommer att använda terminologi som medicinskt nödvändigt ‘för att neka datoriserade fötter eller knän som ofta kan göra patienten bättre kunna fungera och mer bekväm och säker, sa Sheehan.

Vissa försäkringsgivare kan vara villiga att göra undantag för de överlevande från Boston.

kommer att arbeta för att säkerställa att finansiella problem / svårigheter inte kommer att utgöra ett hinder för vården som drabbade medlemmar behöver, säger Sharon Torgerson, talesman för Blue Cross och Blue Shield of Massachusetts, ett av de största hälsoförsäkringsbolagen.

Harvard Pilgrim Health Care, en annan stor försäkringsgivare, ändrar sin politik och kommer att betala för några av de dyrare bioniska lemmarna när det finns ett visat behov, säger doktor Michael Sherman, chefläkare. Han sa att 15 överlevande överlevande till sjukhus är Harvard Pilgrim-kunder och att försäkringsbolaget diskuterar att vi kan absorbera några av de copays och deductibles. är en terroristhandling, och vår enda tanke handlar om att ge stöd, sa han.

De 26 sjukhusen som har behandlat bomboffer har välgörenhetsmedel som täcker några av kostnaderna, säger Tim Gens, vice vd för Massachusetts Hospital Association. Vissa skadade invånare kan vara berättigade till Massachusetts folkhälsofonder för oförsäkrade eller underinsured. Personer med stora medicinska räkningar som de har råd med är berättigade, oavsett inkomst.

Gens sade sjukhus är fortfarande inriktade på att behandla överlevande, inte på kostnader.

en extra chock för så många individer. Sjukhusen arbetar mycket hårt för att se till att varje familj får det stöd de behöver. Fakturering är inte ett problem de tar upp just nu, sa Gens.

På Massachusetts General Hospital, där 31 offer har fått behandling, sa ekonomichef Sally Mason Boemer räkningar mycket stress. Vårt antagande är att det kommer att finnas källor vi kan knyta genom insamling. Boemer tillade: det är inte dags att lägga till ytterligare stress för patienterna. Överlevare Heather Abbott sa torsdagen hon har redan fått erbjudanden om hjälp att betala för ett konstgjort ben.

kändes som att min fot var i brand. Jag visste att jag inte kunde stå upp, hon kom ihåg från hennes sjukhusbädd. Kirurger amputerade sitt vänstra ben under knäet.

En stor bit av välgörenhetspengar för överlevande kommer från One Fund Boston, som grundades av Boston borgmästare och Massachusetts Gov Deval Patrick.

Fonden har fått mer än 20 miljoner dollar i donationer. Att bestämma vem som får det som fortfarande utarbetas, men offerförsäkringsstatus och bostadsort vann en faktor, säger fondförvaltaren Kenneth Feinberg. Han övervakade 9 11 kompensationsfonden under de första tre åren och fördelade över 7 miljarder dollar till 5.300 familjer och offer.

Gräsrötterna insamlingsinsatser inkluderar online-medel som upprättats av vänner och släktingar till offren.

De här offren inkluderar Roseann Sdoia, en Boston-kvinna som var nära marathonlinjen när sprängningarna inträffade. Sdoia drabbades av shrapnel, eld och ett träd som blev projektil och skadade hennes vänstra ben, säger finansieringsplatsen. Hennes högerben måste amputeras ovanför knäet. Efter flera operationer har Sdoia startat rehab.

är en kämpe och hennes attityd är fenomenal, säger hennes vän och tidigare sororitetssyster, Christine Hart, som satte upp platsen. Mer än $ 270 000 har höjts för Sdoia hittills, pengar som kan hjälpa till att betala för ett artificiellt ben, transport till och från rehab och modifikationer till hennes bil eller hem,
normalt kaloriintag Boston Marathon bombning offer möter stora medicinska räkningar
sa Hart.