motivation gå ner i vikt Boscawen planeringsplan godkänner enhälligt platsplan för Dollar General

viktnedgång snabbt Boscawen planeringsplan godkänner enhälligt platsplan för Dollar General

Efter mer än ett år med möten, revisioner och en rättegång röstade Boscawens planeringsstyrelse enhälligt tisdagskväll för att tillåta Dollar General att bygga en butik på King Street.

Det är det längsta som Bohler engineering, företaget som representerar Dollar General, har gjort det i processen för att få godkännande för affären.

Nu kommer någon i motsats till Dollar General att sätta en butik på King Street 30 dagar att överklaga. Det tidigaste bygglovet skulle kunna ges är en månad från och med nu, om inga överklaganden lämnas in, sade Boscawen Planning and Community Development Director Alan Hardy.

Styrelsen skapade en lista över villkoren för förslagets godkännande och tar upp problem som har upprepats av invånarna under det senaste året, som om lastbilen säkert kan navigera på King Street och butikens parkeringsplats.

Styrelsen skapade ett villkor som anger att Dollar General inte använder någon lastbil som är större än en WB 50 för leveranser och att lastbilar, lagring och skyltar inte hindrar butikens 30 godkända parkeringsplatser. Butiken tillåts inte att placera högtalare eller visa varor utanför.

Styrelsen frågade att butikens fäktning gjordes av ett vitt vinylmaterial, och att Dollar Generals byggnad och grunder ska ‘upprätthållas konsekvent i gott skick’.

Dollar General betalar för staden Boscawen ingenjörer Underwood Engineers Inc. för att övervaka byggandet och se till att butiken uppfyller styrelsens krav.

Bohler Engineering lämnade först planer på Dollar Generals vägnar i maj 2016 när företaget ansökte om fem zonavvikelser för en 9 100 kvadratmeter butik. Efter två omgångar med zoningskortet, var och en inklusive flera fortsatta utfrågningar och flera avvikelser,
motivation gå ner i vikt Boscawen planeringsplan godkänner enhälligt platsplan för Dollar General
nekades, gjorde butiken anpassningar till planen och skickade in sin ansökan. Bohler-teknikrepresentanterna gick tillbaka före Boscawens planeringskommitté i januari för att föreslå en 7,500 kvadratmeter butik.

Planeringskommittén utfärdade ett villkorligt godkännande för platsplanen i april, ett beslut som bestreds av två anhängare, Andy Newcomb och Elaine Clow, som väckte en rättegång i Merrimack County Superior Court som sade att staden bröt medborgarnas rättigheter när de gjorde ‘t ge invånarna möjlighet att rösta sina åsikter när Dollar General lämnat planer för en mindre butik.

Efter två möten med offentlig utfrågning den 29 augusti och den 12 september godkändes affärsförslaget igen.

Efter tisdagens möte sa Newcomb att han planerade att gå tillbaka till Merrimack Superior Court och överklaga beslutet för en andra gång. Han sa att han skulle göra det tills han tyckte att styrelsen hade gjort sin ‘due diligence’ vid granskningen av Dollar General ‘ s plan.

‘Vi’ kommer att fortsätta slå repetitionsknappen så länge vi måste, ‘sa Newcomb.

Butiken är ett beräknat $ 1,2 miljoner byggprojekt, enligt en rapport kontrakterad av Dollar General och avslutad av Massachusetts konsult RKG Associates.

Det skulle ge i genomsnitt 10 jobb och öka andra närliggande företag, enligt rapporten. Boscawens Dollar General skulle vara den 29: e byggnaden i New Hampshire de senaste fem åren.
motivation gå ner i vikt Boscawen planeringsplan godkänner enhälligt platsplan för Dollar General