kalorier för att gå ner i vikt Boulder Movement Collective

lchf gå ner i vikt snabbt Boulder Movement Collective

Instruktörer: Matt Bernstein och Zack Finer, båda Boulder.

Jag träffade Bernstein förra året när jag tog sin gymnastik på CrossFit Sanitas. I februari öppnade han sin egen anläggning med Finer.

Boulder Movement Collective bygger på Ido Portal, som är känd för sin kroppsvikt och gymnastikorienterade styrka och konditioneringsprogram.

‘Rörelse’ är nyckelordet här. Kollektivet kallar sig en ‘rörelseanläggning’ som kombinerar styrketräning, kampsport, akrobatik och performance arts.

Bernsteins bakgrund spänner över att vara brandmän och skidåkare och CrossFit-lärare, inklusive hos CrossFits huvudkontor. Han är certifierad i olika CrossFit-program, från avancerad gymnastik till rörlighet, men trots att han har arbetat i CrossFit var denna klass inget som CrossFit.

Finer säger att han inte var en livslång idrottare, förutom att vara en skidåkare. Han tränade också med Portal och CrossFit, men han säger att avsikten på kollektivet är annorlunda än på en träningsanläggning.

‘Det är huvudämnet att gå ner i vikt eller se bra ut naket. Vi diskuterar det inte eller prioriterar det,’ säger Finer. ‘Vårt stora fokus är på kvalitet och gör människor bättre i sina kroppar.’ Om du gå ner i vikt eller mår bra naken, det är en biprodukt, säger han, men det är inte målet.

Vad är träningspasset: Alla klasser här heter Movement. Varje klass innehåller vissa aspekter av rörlighet, gymnastik, styrka och handbalansering. Klasser kan också innehålla samordningsarbete, lokomotiv, dansfotarbete och kampsportstilpartnersamverkan.

‘Jag tycker det är svårt att beskriva’, säger Bernstein. ‘Den största saken vi gör är att utforska hur man ska vara en riktigt bra, generalförare.’

Klasser är inte inriktade på att uppnå ett visst knep eller mål. De lär sig en process av lärande.

Och det bygger dag efter dag i små steg, inte stora hopp. Bernstein säger att han uppmuntrar studenter att tänka tre månader till ett år ut. Det betyder att klassens komponenter kan upprepas dag efter dag; vilka förändringar är du, hur du utför rörelsen och hur du bygger vidare och fördjupar den.

‘De flesta av dessa saker är inte snabbkorrigeringar. Vi ‘omstartar system, och det tar tid att göra det’, säger han. ‘Klasser är alla olika, men det finns mycket borrning och exponering för samma begrepp.’

Vad är annorlunda? Det här är den enda anläggningen av den här typen i USA,
kalorier för att gå ner i vikt Boulder Movement Collective
säger Finer. Nästa närmaste är i Brasilien.

‘Många människor kommer in här eftersom de’ är wowed av handstands eller akrobatik eller styrka. De kommer med en förutbestämd uppfattning att detta är som yoga eller som gymnastik, säger Finer. ‘Det är egentligen inte vad det här är. Det är bara en liten del av cirkeln.’

Till skillnad från vuxna gymnastik klasser är eleverna här inte gymnaster och många tog inte gymnastik som barn, säger Finer.

De pekar på sina elever som ett bevis på vad som gör anläggningen annorlunda.

‘Det är svårt att hitta andra grupper som sätter ut samma typ av kvalitet bland sina elever,’ säger Finer.

Kostnad: Första klassen är gratis för lokalbefolkningen. Därefter går en gång i timklassen 20 dollar och 25 dollar för 90-minuters klassen.

‘Jag var plockad sist varje gång i dodgeball’, säger han. ‘Vi kommer från en bakgrund av rålera nybörjare. Vi har varit genom processen och vet hur det är att vara minst samordnade, minst starka, minst eleganta människor i klassen. Jag försöker alltid lära mig vad jag önskar jag’ d har berättats i början. Vad var jag tvungen att räkna ut tre till fyra år längs linjen som jag önskar att jag visste på dag ett? ‘

Jag har ingen gymnastik eller kampsport bakgrund, men jag kände mig bekväm i klassen. Helt utmanad till max, men utan tryck igen, på grund av det logiska sättet är varje rörelse uppdelad i en process av specifika steg. Bara träna det steg du kan göra.

Fysiskt och mentalt var klassen riktigt tuff, vi pratar 10 av 10 på så många nivåer men det var nollstress, noll smärta, nolldöd.

Den kombinationen är sällsynt och magisk.

‘Vi’ letar inte efter begåvade människor. Vi är oimpressade när begåvade människor kommer in ‘, säger Bernstein. ‘Hur kan du ta en person som inte var idrottsman, vem gjorde det inte när de var barn och ge dem färdigheter att göra saker på hög nivå? En arm haka upp och vi är inte klättrare. Studenter som kan hämta mönster men är inte dansare.

Musklerna fungerade: ‘Vi är fysiska ed klassen du aldrig fick’, säger Finer.

Du kommer att känna den överallt, med tonvikt på ryggmobilitet, balans, kärnstyrka, ja, OK, överallt. Det handlar inte om att göra mer, bättre, snabbare. Det handlar om kvalitet.

‘Hur jag kände mig länge såg jag på alla dessa fantastiska, begåvade gymnaster och akrobater och kände mig som om de fick en hemlig handbok som jag inte fick se’, säger Finer.
kalorier för att gå ner i vikt Boulder Movement Collective