gå ner i vikt hemma bodied min osynliga sjukdom gör mig

viktnedgång nyttig mat bodied min osynliga sjukdom gör mig

Som någon som lever med en osynlig sjukdom, befinner jag mig ständigt på att försöka slåss mot andra människors förväntningar.

Jag har inflammatorisk tarmsjukdom, som kan vara försvagande. Det kan leda mig kraftigt utmattad, limmade till min säng i ett försök att hitta en position att slåss mot magkramperna.

Det påverkar mitt dagliga liv. Jag lever med rädsla för att jag inte kan lämna huset i mer än ett par timmar utan att behöva rusa tillbaka för att använda toaletten.

Människor inser inte det, men med IBD blir badrummet din bästa vän. Du spenderar merparten av din tid på att behandla symtomen på sjukdomen men människor utan sjukdomen erkänner inte detta. Visst, de märker det som en sjukdom men de är inte medvetna om den extrema smärtan sjukdomen kan ha på dig. Och vi pratar inte om det, för vi är fortfarande obekväm att prata om tarmvanor.

Jag fattar. Sjukdomen kan verka lite tabu.

Men om folk kommer att ta tid att ens försöka förstå sjukdomen som helt sväljer mig, har dessa människor ingen rätt att bestämma hur kompetent jag är. De ser jag inte undervikt eller övervikt, och så tror de inte att det är något att vara oroad över.

De ser att jag försökte gå upp och göra mitt hår och smink den dagen och någon som lider skulle säkert inte vara störd om sitt utseende, eller hur?

Mer: HealthArgos lanserar ett spegelfritt gym, komplett med sällskapsdjurvänliga lektioner

Blogger delar uppliga bilder av hennes ektopiska graviditeter för att stödja andra överlevande

Mina armar och ben kan fungera,
gå ner i vikt hemma bodied min osynliga sjukdom gör mig
men det låter mig inte kollapsa efter en dag att ta på mig för mycket.

Min vikt är bra men det här är helt enkelt för att vinna och förlora det är en konstant yo yo. Jag kan gå ner i vikt snabbt, bara för att se allt hoppas på med steroider. Och så är en vikt inte ovanlig för mig.

Och ja, jag kan se tack till smink, men jag är inte smink bara något som får mig att känna mig mänsklig igen.

Jag har tillräckligt med problem att vara sjuk, jag behöver inte titta på det också.

Eftersom jag inte ser sjukt ut, gör folk antaganden om hur skicklig jag egentligen är. Men jag gjorde med känslan som om jag måste bevisa att jag var orolig. Om så var fallet skulle osynlig sjukdom inte existera.

Det har varit så många gånger när jag avbröt en plan eller förklarar att jag inte kan lämna huset, anklagades jag för att överdriva.

Människor tycker det är nödvändigt att bestämma hur kompetent jag är, att bestämma för mig själv huruvida jag är eller om jag verkligen inte mår bra. De tar på sig själva för att bestämma hur mycket jag borde kunna bedöma rent på hur synlig min sjukdom är.

Jag har fått höra att jag inte borde behöva avbryta planer eftersom jag inte ser dåligt ut. Jag har fått höra att jag inte behöver ta medicin eftersom min sjukdom skulle kunna kontrolleras. Jag har blivit tillsagd att jag ser sjuk när jag nämner att jag inte kan göra något.

Mer: Mental hälsaMår att ha en hälsokris dör efter att ha blivit fasthållen av polisen

opinionA brev till mina barn, från deras psykiskt sjuka mor

Det är okej att vara din egen förebild här den internationella kvinnodagen

Det är inte upp till dig att bestämma om jag är sjuk för min sjukdom för att vara värd att vara bekymrad. Och det är inte upp till dig att bestämma om jag ser tillräckligt ut för att göra något eller inte.

Varje sjukdom påverkar en person annorlunda. För varje person som du vet som med sjukdomen bara bra där en lidande som det påverkar under långa perioder. Eftersom det finns ett så brett spektrum av hur en osynlig sjukdom kan påverka dig, så kan du inte jämföra en persons erfarenhet till den andra.

Snälla, om du ska diktera vad en person som bor med osynlig sjukdom borde eller borde kunna göra,
gå ner i vikt hemma bodied min osynliga sjukdom gör mig
gör din forskning och föreställ dig dig själv i våra skor för en dag.