bra mat för viktnedgång Body Image och hur tonåringar verkligen är vad deras föräldrar äter

mat för viktminskning Body Image och hur tonåringar verkligen är vad deras föräldrar äter

De motstridiga meddelandena vi skickar under utvecklingscykeln är lika fulda som de negativa förolämpningarna som höras kastas runt under skulden över vikt. En bebis med klumpiga ben som fyller tillväxtdiagrammen och bär storlek tre och fyra månader större än normen ses på något sätt som hälsosamma eller förtjusande av de glödande föräldrarna och morföräldrarna, trots att 50 procent avståndet är mer genomsnittligt.

När de växer dominerar picky ätmönster och tunna ramar att ge många föräldrar en orsak för att blåsa upp delstorlekar och lägga till extra kalorier i ett försök att lägga lite kött på de små småbenen. Men vad händer när dessa ben blir till tonåringar som är besatta av kroppsbild, extremt tunna storlekar och ohälsosam livsstil? Svaret kan sitta på mammas tallrik.

Hur en förälder känner sig om sin egen kropp är ofta den övervägande inflytelserika faktorn som ger upphov till hur våra barn känner sig om sin egen ram. Med över hälften av amerikanerna på en diet på vilken dag som helst upprättar mönstret ‘patologisk dieting’, är beviset verkligen i pudding när det gäller att fråga varför tonårsflickor är så missnöjda med sitt utseende.

I en äldre rapport som släpptes av Hälso- och hälsovårdsministeriet upptäcktes några överraskande uppenbarelser om våra barn som ‘fyra av fem 10-åringar är rädda för att vara feta’ och ‘nästan hälften av amerikanska barn mellan första och tredje betyg säger de vill bli tunnare. ‘ Dessutom strider någonstans mellan fem och tio miljoner honor och en miljon män med ätstörningar och relaterade beteenden i USA.

Att tillämpa denna mycket realtidsstatistik till den mänskliga befolkningen ställer frågan om var börjar problemet? Det är lätt att skylla på media där långa och smala modemodeller som noggrant mejsas och ställs in, sedan airbrushed för att ge dem ett perfekt utseende, plasteras över sidor och skärmar över hela världen, men det här är bara ett problem när det redan finns en sårbarhet. Jag är säker på att någon fotograf skulle intyga det noggranna arbetet som handlar inte bara om valet av den mänskliga modellen utan även placeringen, belysningen och sminken som gör dem så felfria. För att inte nämna behovet av långa och tunna ramar för att förlänga linjen som sägs packa på visuell pund på skärmen.

Felet i vad tonåringar ser från högt inflytelserika vuxna i hemmet kombinerat med medietryck, kan föräldrarnas och jämnvännerna tjäna som en Molotov-cocktail i beteende för att få den ‘perfekta’ midjestorleken eller passa i den storleken ‘ 0 ‘jeans. Och naturligtvis, när den hetaste stilen är’ skinny jean ‘, vem säger att märkningen inte har en stor inverkan på den mycket intryckbara egenskapen?

En negativ kroppsbild har en direkt samband med hälsa som försämrar ätstörningar som anorexi och bulimi, där människor kontrollerar maten på ett onaturligt sätt som ett medel för vikthantering. Bulimics har ofta normal vikt medan anorexika ofta är extremt låga och så många som 10 procent dör från utarmad kroppsorganfunktion.

Med sambandet mellan negativ kroppsbild och ohälsosam beteende är det väldigt viktigt att fokusera på ens eget beteende mot kroppen som förälder och arbeta för att hålla det positivt. Det inkluderar att se till att du som modersmål modellerar en hälsosam livsstil beteende inklusive aktivitet och ätmönster. Om föräldern poppar dagpiller dagligen, dricker shakes, hoppar över måltider, eliminerar träning och besatt av storleken på mitten, är det säkert att säga tonåren kommer sannolikt att ha liknande mönster i deras utsikter.

När det gäller varningsskyltar och negativ kroppsbild finns det många som avstänger röda flaggor, inklusive obsessiva tankar över mat, klagar på kropp eller delar av kroppen eller om andras kroppar,

jämföra sig med andra när det gäller total kropp eller kroppsdelar och besatt över kroppsbild eller kroppsdelar. För vissa manifesterar sig sig i obsessivt beteende som sträcker sig bortom sinnet, med konstant dieting, piller, extrem kalori spårning, daglig viktning ins och även överdriven övning.

Det är mycket viktigt för tonåringar att förstå att genetiska faktorer spelar en nyckelroll i kroppsdesign också. Den genomsnittliga amerikanska kvinnan är exempelvis 5 ft 4 tum lång och den genomsnittliga skostorleken är runt en amerikansk storlek 8, vid 15 eller 16 år för att jämföra sig med den genomsnittliga modemodellen på 5 ft 11 tum lång och strax under 120 lbs skulle helt enkelt vara omöjligt. Tonåringar behöver lära sig att acceptera deras genetiska och fysiska smink som en del av vem de är istället för att försöka vara som Bar Refaeli, som vid 5 ft 8 1/2 tum lång och en storlek 6 skulle göra många en förvirrad tonåring säga ‘ Åh hon är så fet. ‘

Även om det är lite mer avancerat än den genomsnittliga tonåren, kan det också vara effektivt att dela de tre kroppstyperna med dem och hjälpa dem att identifiera sin typ så att de kan få en bättre förståelse för form och genetik. Modeller är typiskt ektomorfer, vilket betyder att de är mer ‘ömtålig form, mager kroppsbyggnad, liten axelkropp, platt chested och en känslig kropp’. De har ofta en svår tid att få vikt, vilket gör dem ideala för modelleringsvärlden. Endomorfen är emellertid den kroppstyp som verkar vara den mest problematiska som den tjänar de som tenderar att gå upp i vikt lätt. De flesta endomorfer säger ofta att de är ‘stora utbenna’ men i själva verket är de i motsatt ände av kroppstypspektrum från ectomorfen. De måste jobba lite hårdare för att hålla sig friska.

Den tredje kroppstypen är mesomorfen, och är ofta den välsignade av båda typerna genom att de lätt går ner i vikt och ofta är naturliga idrottare och fitnessmodeller. Men innan de hjälper barn lär sig dessa små bitar av information, måste föräldrar göra lite grävande i sina egna livsstil och vanor för att utvärdera hur de ser sig själva.

Jillian Michaels, tränare från showen The Biggest Loser, talar om hur negativa ord av mamma kan ha en lika negativ inverkan på tonåringar under en intervju på Today Show. Hon diskuterade positiv modellering och beteende för ens barn som ett medel för att hjälpa dem att övervinna den hemska trenden, med hänvisning till att över 40 procent av tjejerna bara ser det negativa när de ser i spegeln.

Att vara medveten om att du inte utplånar din egen självförsörjning ‘på dina barn är Michaels’ viktigaste råd till mammor, med hänvisning till att den specifika vägen faktiskt kan leda till ett negativt resultat för tonåren. Hon talar också om den hälsosamma livsstilen jämfört med den nuvarande trenden med dietpiller och till och med fladdermöss eller kortvariga dietplaner, varav ingen är acceptabel för tonåringar.

Så om du undrar varför dina tonåringar är besatta av vissa kroppsdelar eller alltid verkar vara på en ‘diet’ trots dina meningsfulla ansträngningar för att få dem att äta något, kan svaren vara närmare hjärtat än bara den snygga modellen på fronten av tonårsmagasinabonnemanget.
bra mat för viktnedgång Body Image och hur tonåringar verkligen är vad deras föräldrar äter