hur ska jag träna för att gå ner i vikt Bättre viktminskning genom spelteori

viktnedgång snabbt Bättre viktminskning genom spelteori

Weight Watchers-programmet är utformat exakt som en rollspelare för dungeon-crawler. Det är därför som människor älskar det, håller fast vid det och lyckas med det. Och det pekar på hur vi kan använda speldesign för att göra livet sörjaktigt mer uthärdligt.

När jag frågade min vän att se hur viktvaktare fungerar, visade hon mig det geniala systemet. ‘Den bästa delen är webbverktyget’, sa hon och tog upp den på sin bärbara dator. När du loggar in på Viktvaktare bestämmer du hur mycket mat du får äta den dagen, uttryckt som ett antal ‘poäng’. Min vän får 23 poäng per dag. Varje gång hon äter en matbit, hon går in i online databasen, och det beräknar hur många poäng hon har använt. Ett litet äpple är en punkt; en bit av stekt kyckling är sju poäng.

När hon började programmet började hon bedöma hur snabbt hon brände igenom sina dagliga poäng. En enda bagel var sex poäng mer än 25 procent av hennes dagliga kvot.

Men ganska snart lärde hon sig hacka sin dagliga äta för att passa systemet. Hon snackade på grönsaker som tog nollpunktsrik paprika bara en eller två punkter, som ett välsmakande märke av mikrovågs popcorn. Då sparar hon de stora punkterna för en riktigt anständig middag.

Om jag äter en ägg- och romainlunch, har jag ‘LJ’ NÅGOT PUNKTER ATT ÖVERSÖKA EN GRUNDIG HAMBURGER DINNER.

Vad som gör att denna poäng räknar med är Weight Watchers ‘eleganta onlineverktyg. Skriv in vilken mat du kan tänka på, inklusive märkesnamnssaker eller boxed mealsand Weight Watchers har redan beräknat poängen för dig. Om hon gör en speciell smörgås hemma kan hon beräkna ingredienserna, spara det med ett eget namn och dra och släpp det till hennes dag varje gång hon äter en.

När jag såg hennes poke runt på skärmen, klarade jag på att hantera inventering, beräkningspunkter och stannade inom sitt intervall:

Tänk på det. Som med en RPG rullar du en virtuell karaktär, hanterar din inventering och resurser och försöker uppnå ett mål. Viktvaktarnas ‘poäng fungerar precis som träffpunkter,
hur ska jag träna för att gå ner i vikt Bättre viktminskning genom spelteori
varje bit av mat skadar tills du har använt ditt dagliga belopp, så du sover och börjar om igen. Spela bra och du kommer uppåt och gå ner i vikt! Och ju mer du spelar det, desto mer upptäcker du intressanta kombinationer av de regler som inte är uppenbara först. Hej, om jag äter en fruktgranola frukost och ett ägg och romaine lunch, har jag tillräckligt med poäng för att överleva en fet Hamburger middag för en behandling!

Även Weight Watchers webbverktyg är otroligt gamelike. Det har käften runt och se vad som händer elegans du ser på riktigt bra RPG-spelskärmar. Oavsiktligt mellanmål på en godisbar och förstör din måltidsplan? Inga bekymmer: Gå bara in i databasen och se vad spellswhoops, jag menar foodsyou kan äta med dina återstående poäng.

Och de 35 extra poäng du får varje vecka? De är som en speciell buff eller potiona sista gräsklippning när du är på repen.

Faktum är att jag är avskräckt av den väldiga glansen av viktvaktare i att anta ordet ‘poäng’ som dess mätvärde för att mäta mat. Det sköter omedelbart användaren till semantik och funofspel. Du ser att du förlorar vikt som en spännande utmaning, i motsats till till en slipning.

Detta ger mig i åtanke det prat som Jane McGonigala briljant och banbrytande alternativ verklighet speldesigner gav vid årets syd-syd-konference. Hon hävdade att speldesigners borde sätta sina färdigheter att använda i den verkliga världen genom att omforma tråkiga varje dag aktiviteter i roliga utmaningar. Varför inte ett spel som ger dig poäng för att gå din hund eller jogga?

‘Spel är ett otroligt språk och system. De borde vara överallt,’ sa hon. Varför gör vi det för att hjälpa människor att navigera och förstå världen runt oss?

Som McGonigal påpekar finns det redan en del vittigt försiktigt Chore Wars, Wii Fit eller Seriositys system, som försöker begränsa företagsöverföringen av e-post genom att tvinga folk att ‘spendera’ virtuella totems för att skicka ett meddelande. Jag kan tänka på massor av saker som jag skulle älska att se förvandlades till ett spel: gör mina skatter, hanterar min inkorg, sitter fast i trafiken.

Och det här är tydligt möjligt, för om viktvaktare kan göra någonting så obehagligt som att slösa till en lekfull aktivitet är himlen gränsen.
hur ska jag träna för att gå ner i vikt Bättre viktminskning genom spelteori