vad ska jag äta för att gå ner i vikt Centrala arbeten Stages Biting Biological Satire

mat viktminskning Centrala arbeten Stages Biting Biological Satire

‘Jag kan inte tro att du’ använder den fula, avskyvärda termen, biologisk! ‘ Snapshots Jess (Kendra Lee Oberhauser) ‘En gångfall av vård över naturen’ och den vita klädda bruden att vara hos hennes mentor och självupptagna mor, Gender Studies Department Chair Dede (Gwen Loeb), som i själva verket är hennes biologiska mor . Dede låter den fula termen igen, Dede låter sin egen första generationens feministiska mamma (Jan Zvaifler) få det: ‘Du glömde att nämna, biologi är orättvist!’

Sådana är de oroväckande patetiska ögonblicken i Blastosphere !, ‘Satirisk staging av Aaron Loeb och Geetha Reddy s skevda berättelse om att göra det själv social och bioteknik, där försöket att bygga’ en fyrkorsad familj och baby gör fem ‘ger en typ av coitusfri omarbetning av Bob Carol Ted Alice till polymorfiskt perversad fruition.

Efter en rolig tre del, arm i armen strut eller slither ner gången för att ge bort Jess till Pachelbel, Dede och hennes väldigt signifikanta andra, poeten Carol (Cathleen Riddley), ringa en toppkonferens på Jess och Steve s (Mick Mize) bröllopsfest för att deklarerar att de har för avsikt att ‘ha en baby med ditt genetiska material innan du har en chans att’, med hjälp av en mycket personlig donation från Carols kusin Michael Jordan, med berömd Dr. Pinto (Mick Mize igen) candling Jess ‘ s ägg.

I bakgrunden spelas ‘Backdoor Man’, ‘The Howlin’ Wolfsång som för närvarande massakreras av din bröllopsångare ‘(Jess opines det handlar om’ butt sex ‘). Som den goda läkaren förklarar floridly, åberopar en svepande, backhandvision av generationen, ‘Och du frågar om du kan bära din mors barn? Du har redan!’

Det skarpa, obevekliga skriptet ger regissören Molly Aaronson Gelb och kastade chansen att ta bort scener som ‘split screen’ som växlar mellan de två paren i en verbal och comedic pas de deux över mödrarnas behandlingsplan, som slutar med en sida vid sida, bokstavligen kind till jowl par höftinjektioner.

Spelarna är droll i karaktär och av olika slag som en dysfunktionell, över en egen egen familj, med dubbla roller av två medlemmar av casten,
vad ska jag äta för att gå ner i vikt Centrala arbeten Stages Biting Biological Satire
Mize (Steve och Dr. Pinto) och Zvaifler (en rolig triad, faktiskt: en präst med otrolig intoning av korintierna i tjänsten, och mamma, samt brusque, frosty Dr. Kylie), som ger en flyg av farce till svampprocessen, medicinsk, juridisk, ekonomisk och andlig.

Archness är uppbyggd på archness med linjer som: ‘Idag är Embryo Christmas!’ eller ‘det är mitt ägg; det är verkligen inget av ditt företag! ‘ eller Dedes entusiastiska bild av Jess: ‘Hon är inte bara Ukraina, den ultimata brödkorgen hon är Walmart av fruktbarhet!’, alla skonsamt åtföljd av Gregory Scharpens demoniska soundtrack, vilket pokes ännu mer humor i den redan cockeyed handling. Åtgärden plockar om och om igen: Mamma säger Dede, ‘Du behöver inte ägg; du måste gå ner i vikt! ‘(och förmodligen,’ Bara för att du vill det betyder inte att du förtjänar det. ‘) Eller med Dede entusiastisk till Jess,’ Det är chansen att få den dotter jag alltid har velat ha , ‘och Jess svarade:’ Jo, jag är din dotter! ‘

Blastosphere! representerar en annan aspekt av framgången med ‘eget samarbetssystem för att utveckla lekar, där dramatiker, cast och production team samarbetar för att bygga upp hela uppvisningen från en originalidé.

Som alltid, gjorde fina scenkraftar i den intima Berkeley City Club-salongen,
vad ska jag äta för att gå ner i vikt Centrala arbeten Stages Biting Biological Satire
teatern gör företagets låga priser och glidbanor en oslagbar affär, särskilt med en sådan blåsande hysterisk satir på nära håll. Kommer upp på sin 20: e säsong är en pärla som Berkeley institution som fortsätter att förnya sig själv.