te för viktminskning Centra VD Michael Bryant avgår

träningsprogram gå ner i vikt Centra VD Michael Bryant avgår

Centra Health på torsdagen meddelade uppsägning av VD och president Michael Bryant, som går ner efter bara 18 månader på jobbet.

Tjänstemän med det Lynchburg-baserade sjukvårdssystemet skulle inte förklara orsaken till Bryants abrupta avgång, som tillkännagavs till centra och icke-centrals sjukvårdspersonal över hela staden torsdag morgon innan sjukvårdsverket gjorde nyheterna offentligt i ett uttalande till media. än ett dussin läkare, styrelseledamöter och personal som kontaktades av The News Advance vägrade att diskutera frågan eller inte returnerade telefonsamtal. Tibbs till tjänsten på rekommendation av styrelsens verkställande utskott måndag. Tibbs är vice vd för verksamheten och VD och koncernchef på Centra s Southside Community Hospital i Farmville.

Med mer än 5 000 anställda är Centra en av områdets största arbetsgivare. Hälso- och sjukvården har tre sjukhus och har cirka 45 sjukhusvårdspassager, som erbjuder allt från rehabiliterande och psykisk hälso- och sjukvård till assisterad levande och cancervård.

Bryant anställdes i juni 2011 efter en sex månaders rikstäckande sökning som lanserades efter den lång tid som presidenten och vd George Dawson tillkännagav planer att gå i pension i januari 2011. Tidigare vd och koncernchef för Methodist Health Services Corporation i Illinois tog Bryant Centra i oktober 2011 med ett löfte att leda systemet till hälsovårdens framtid som fokus har förändrats från sjukdom till wellness.

Under sin tidsålder genomförde Centra en systemövergripande, tobaksfri politik, ansedd som ett influensavaccinationsmandat för fakultet och personal, grunden för ett projekt på 25,3 miljoner dollar i Gretna och meddelade att Piedmont Community Health Plan skulle vara en del av statens mycket förväntad hälsoutbyte.

Bryant var inte tillgänglig för kommentar torsdag. I pressmeddelandet sa han bara: ‘Jag har haft min tid med Centra, och har förtroende för ledningen som jag lämnar bakom och Centra s strategiska riktning.’

Bryant gav inte en förklaring till hans avgång men tog tid att personligen informera flera medlemmar i samhället torsdagen innan Centra Health offentliggjorde offentliggörandet.

‘Herr Bryant var vänlig nog att ringa mig själv i morse’, säger Dr. Ronnie Martin, dekan vid Liberty University College of Osteopathic Medicine.

Martin sa att han var så förvånad över samtalet att han glömde att fråga Bryant vad hans planer var.

Bara två dagar tidigare möttes Martin och Bryant tillsammans med dussintals andra för att fira undertecknandet av ett femårigt anslutningsavtal mellan Centra Health och LU: s College of Osteopathic Medicine.

Bryant informerade inte universitetets tjänstemän vid tiden för hans avvaktande avresa. Det kommer inte att påverka avtalet eller LU: s förhållande till centra, säger kansler Jerry Falwell Jr. och Martin.

Martin sa att han var ledsen av nyheterna.

‘Jag är väldigt uppskattad av Bryant och hans ledarskap och hans vision,
te för viktminskning Centra VD Michael Bryant avgår
men visionen är mycket större än han eller jag,’ sa han.

Bryant kontaktade Falwell strax före klockan torsdag. Falwell sa att Bryant visade att han hade ‘bestämt sig för att flytta i en annan riktning’ men inte utarbetat.

‘Det var uppfriskande att ha någon av hans erfarenheter och att ha en visionär som Michael att vara i ledarposition här i Central Virginia’, säger Falwell. ‘Jag tror personligen att Michael har den typ av vision, och var den typ av person som tänker utanför lådan, som Lynchburg behöver.’

‘Jag tycker att Lynchburg behöver mer av det och jag önskar att jag kunde prata honom om att stanna.’

Lynchburg kommunfullmäktige Joan Foster lärde sig inte om nyheterna fram till det offentliga tillkännagivandet.

‘Överallt har jag varit, folk har pratat om det,’ sade Foster.

Centra Health är en integrerad del av Live Health Lynchburg-kampanjen som hon initierade för mer än ett år sedan i ett försök att motivera invånarna att bli aktiva och gå ner i vikt.

Bryant var mycket stödjande för programmet, men det var så många andra på Centra, sade Foster. På grund av det förutser hon ett fortsatt partnerskap trots Bryants avgång.

‘Vi’ arbetar alla mot samma mål, vilket är att göra människor hälsosammare i vårt samhälle, ‘sa hon.

Kenneth S. White, ordförande för Centra Board of Directors, sade i ett pressmeddelande: ‘Vi är besvikna över att Michael har valt en annan väg och vi utökar alla goda önskemål till honom i hans framtida strävanden. Michael har en djup förståelse för utmaningarna hälso- och sjukvården står inför över hela landet. Han tog denna kunskap till Centra,
te för viktminskning Centra VD Michael Bryant avgår
ur både ståndpunkten för hur han uppfattar vården kommer att levereras i framtiden och förändringsmetoden för vårdfinansiering.

‘Under hans ledarskap har vi gjort betydande framsteg i strategiskt positioneringscentra för att möta dessa utmaningar och vi tackar honom för det.’