ofrivillig viktminskning Charlottesville s veckovisa tidning

gå ned i vikt snabbt Charlottesville s veckovisa tidning

K är ett så kraftfullt brev! En Mart är inte bra nog. Kmart är så mycket bättre. Faktum är att i min lilla hemstad Kenton, Ohio, är det enda stora köpcentret Kmart och för några år sedan när rykten om konkurs överflödde, alla Kentoniter kände inte oK. De trodde att världen var Korrupt.

Särskilda K spannmål skryter det kan hjälpa dig att gå ner i vikt kanske några KGS? K Fed gift och skilsmässig Britney Spears. K sera sera. KKKen överstiger inte längre, de har utvecklats till att göra kors ‘tändningar’. (Är det som George Bushs tusen ljuspunkter?)

K är den kemiska symbolen för kalium. Jag var en högskola på kemi, men lite visste jag hur viktigt K skulle vara i min medicinska värld och jag menar inte det illegala klubbdrogen K.

Kalium är viktigt i din kropps cellulära värld. Natrium (Na) och kalium är avgörande för laddning upp eller ner i cellerna för saker att fungera rätt. Men om kroppen blir utarmad av kalium, inträffar dåliga saker. I allmänhet är serumkalium 3,5 5,0 ungefär rätt. Men om din K faller mindre än 3,0 och i synnerhet mindre än 2,5, kommer den att sätta en kramp i din stil eller muskler, mer som den.

Svaghet i benen förekommer först och vi har alla varit besvikna eftersom sommar-olympierna kraschar ner på grund av benkramper, spasmer och svaghet från hypokalemi (lågt kalium). (Igen bevis på att skridskoåkning är en överlägsen sport!) Kraftig muskelfördelning kan uppstå eftersom kalium ökar blodflödet till musklerna, så om Carl Lewis kör som The Flash, men det finns inte tillräckligt blodflöde till benen kommer musklerna att dö Av. Orange juice, tack!

Även GI-musklerna kan bli förlamade, så att maten bara inte går framåt. (Där satt jag, brutna hjärtat, gick till käften, men jag hade hypokalemi.) Eftersom en ileusstillstånd (ingen tarmrörelse) uppstår, illamående, kräkningar , förstoppning och anorexi uppträder. Åh, bönor, snälla?

Det dödliga resultatet av hypokalemi ligger i hjärtarytmi. Du vet det roligt, ‘The Popcorn Song’ av Hot Butter? Tja, det är vad som händer när hjärtans rytm hoppar överallt. Som med hög kalium (hyperkalemi) kan hypokalemi också stoppa hjärtat från att slå. Ah, någon kastar mig en banan.

Hypokalemi kan efterlikna symtom på diabetes: överdriven törst, urinering för mycket och vakna minst tre gånger per natt för att urinera. Eftersom lågt kalium påverkar njurens förmåga att koncentrera urin, kan en dunce bli ganska whiz.

Sällan kan en person sluta andas från hypokalemi, men vanligtvis är en person i ER när kalium är så lågt. Oooh, jag kunde ha haft en V 8!

Diuretika orsakar förmodligen de flesta fall av hypokalemi eftersom de orsakar kalium och magnesium utsöndras. (Magnesium är viktigt för att hålla kalium upp.)

En person som upplever angina kan bli hypokalemisk från det sympatiska svaret, eftersom epinefrin driver serumkalium ner. (Hmm, jag undrar om rutschkana rider orsakar övergående hypokalemi, speciellt om du kräks efteråt vilket gör att du förlorar kalium.) Diarré och laxermedel gör att du förlorar kalium också.

Juicer, frukter och grönsaker har kalium, som de jag nämnde ovan. Läkare kan ordinera KCl kaliumklorid för att öka nivåerna.

Nu vet du vad K är i din kropp. Jag förskriver K till många patienter som är låga i kalium. Jag undrar dock om jag kan ge min dator lite K när den är liten i minnet som i kbytes.
ofrivillig viktminskning Charlottesville s veckovisa tidning