måste gå ner i vikt Chemung County Finance Report Sparks debatt i Elmira

kolhydratfri kost Chemung County Finance Report Sparks debatt i Elmira

(WENY) Tjänstemän i Chemung County har släppt slutsatserna från Center for Governmental Research Report om länets finansiella omstruktureringsplan.

Länsstyrelsen Tom Santulli säger att CGR-rapporten visar att staden har gynnats av 1,6 miljoner dollar på grund av länets finansiella omstruktureringsplan, men Elmira borgmästare Dan Mandell delade ut ett dokument på en nyligen budgetverkstad som hävdade på grund av den planen, förlorade staden 2,9 miljon.

Santulli säger, ‘Borgmästaren producerar ett dokument som visar $ 2,9 miljoner, det är bara fel, och både city chamberlain och stadschefen sa att dessa nummer kom inte från dem. Jag kommer inte fortsätta att få honom att förvränga vad Vi har jobbat så svårt att göra. Vad har fungerat så bra för städerna och byarna. ‘

Elmira City Manager Mike Collins säger att han aldrig talat med Santulli om siffrorna, han hade bara kommunicerat med vice-distriktsansvarig Mike Krusen.

Santulli hävdar att stadens dokument beskriver de medel som länet mottog årligen, men de medel som riktade från staden till länet uppgick till kumulativt. Han säger, ‘Jag vet vad de försökte göra. De försökte visa en sida av bokföringen kumulativ och den andra på årsbasis. Det kan du inte. Du kan inte jämföra äpplen och apelsiner, du måste jämföra äpplen och äpplen. Det var väldigt bedrägligt. ‘

Borgmästare Dan Mandell svarade på Santullis påstående att de ‘är’ inte bedrägliga. Försäljningsskattenummer är vad de är. Att kalla det bedrägligt, kommer från den personen? ‘

Mandell tillade: ‘Dessa siffror är korrekta. Det är det totala antalet omsättningsinkomster som vi förlorade. Det är ingen som åsidosätter det, okej? Det är fakta. Det är de statistiska fakta. ‘

Borgmästare Mandell och stadschef Mike Collins hävdar att länet är ihopkoppling av försäljningsskattintäkter med delade tjänster, samtidigt som man kastar in hälsovård, vilket de anser är inte lämpligt. Collins säger ‘En anledning till att vår rekommendation om en högomsättningsskatt är strikt för att jag vet att länet inte vill höra det, men försäljningsskatt är intäkter som kommer in till Elmira stad och att intäkterna har minskat år efter år efter år och jag anser inte att det gemensamma serviceavtalet går hand i hand med momsavgiften. ‘

Mandell säger att Santulli s siffror är långt borta. Han säger, ‘De tar de förlorade intäkterna från det inledande året, när vi dras av, sa de 706 000 dollar och sedan använder de igen formeln baserat på det föregående numret i ’15 vi fick i intäkter, så det ger dig inte ett exakt antal av vad du faktiskt förlorat. De 5,1 miljoner dollar är det faktiska beloppet av momsintäkter som staden har förlorat. Det är så enkelt.’

Santulli säger att de kunde återvända till den gamla försäljningsskatteformeln. Han säger, ‘Eftersom borgmästaren insisterar på att hans 2,9 miljoner dollar är siffran, då kan vi gå tillbaka med någon typ av program som skulle vara inkomstdelning så att de kan få sin moms enligt den gamla formeln, men de får också deras anställda tillbaka, får de också vår sjukförsäkring tillbaka. Jag tror att det är ett stort misstag, men om borgmästaren känner sig så starkt om det, ger vi honom det han önskar. Jag tror att han kommer ångra det.
måste gå ner i vikt Chemung County Finance Report Sparks debatt i Elmira