hur ska man gå ner i vikt Chef för advokater ‘firma och hans bror är fängslade för’ skandalös brottslig konspiration ‘

tips för att gå ner i vikt snabbt Chef för advokater ‘firma och hans bror är fängslade för’ skandalös brottslig konspiration ‘

En MANAGING-partner vid ett advokatbyrå i Bradford som tillsammans med sin bror bildat en fiktiv byrå för att hävda tusentals pund i tolkar ‘har blivit fängslad.

Mohammed Ayub, 55, och Mohammed Riaz, 49, tillsammans med medarbetare Neil Frew, 49, ansågs skyldig efter en rättegång vid Sheffield Crown Court som slutade i november förra året.

Mellan september 2010 och oktober 2014 sammanfogade trioen tillsammans för att skapa ett skamföretag som kallas Legal Support Services (LSS) för att kräva utgifter från Legal Aid Agency (LAA), en statlig myndighet som administrerar rättshjälpssystemet. Åtalet hävdade att de tre männen var inblandade i anspråk på utbetalningsbetalningar för en byrå för tolkning till Chambers Solicitors for Immigration and Asylkontraktsarbete, när det i verkligheten inte fanns någon sådan byrå eller användes.

Ayub, Aireville Drive, Shipley, var huvudansvarig advokat och Frew, Hoyle Court Drive, Baildon, var invandringschef och en partner vid företaget, som fick ett kontrakt från LAA för invandringsarbete i oktober 2010.

Under rättegången hörde juryn att pengar hade betalats in i LSS-konton under en fyraårsperiod, men företaget, som drivs av Riaz, på Southfield Square, Manningham, hade inga register över att någonsin ha betalat bolagsskatt, moms eller räkningar .

Under en dömande förhör vid Newcastle Crown Court i dag sade åklagaren Simon Kealey QC att det inte fanns någon definitiv siffra för förlusten till LAA till följd av bedrägerierna, men sagt i ‘breda termer’ var det mellan 194 000 och 234 000.

Han sa att bedrägerierna hade större skada i att ‘brottet involverade den offentliga plånboken vid en tidpunkt då domstolen kommer att veta att det finns en stor belastning på finanserna.’

Kealey sa att LAA hade sagt att det var ‘oförmögen att bekräfta eller förneka’ om det skulle kunna återkräva de pengar som betalats ut som en del av kontraktet.

Philip Hackett QC, för Ayub, sade att domare Robert Spragg inte kunde förlita sig på åklagarens siffror, som han hävdade hade föreslagits ‘hänsynslöst’. Han sa att han hade fått bekräftelse från LAA att det skulle återhämta hela beloppet för utbetalningar som ingår i kontraktet, ungefär 386 000. Han sa att på grund av detta skulle det inte vara någon förlust för LAA och att de faktiskt skulle ‘göra vinst’.

Patrick Harrington QC, för Frew, sa att hans klient hade spelat ‘ingenting som en ledande roll’ i bedrägeriet och tillade att han stod för att inte göra någon ekonomisk vinst.

Domare Spragg berättade de tilltalade han dömde dem baserat på en avsedd förlust till LAA på 160 873. Han sa: ‘Du låtsade att du använde LSS så att du kunde grädda av pengar som företaget skulle ha haft rätt att hävda. Det kan väl vara rätt att pengarna kommer att återvinnas, men det var knappast din avsikt när den togs. av bedrägerier har en väsentlig skadlig inverkan på rättshjälpsfonden, som redan är påfrestad. ‘

Han dömde Ayub till tre år och sex månader i fängelse och sa: ‘Det här var missbruk av ansvarsansvar, särskilt för dig. Du var chef för partner, du hade det övergripande ansvaret för företaget. Du spelade tydligt en ledande roll.’

Jailing Riaz i två år och nio månader, sade domare Spragg: ‘Du bildade LSS. Jag accepterar inte att du inte var motiverad av ekonomisk vinning.’

Frew fängslades i två år, suspenderades i två år och beordrade att fullborda 200 timmars obetald arbete.

Peter Mann, från Crown Prosecuting Service, sade: ‘Detta var ett beräknat, betydande och systematiskt bedrägeri på Legal Aid Agency, som genomförts under ett antal år. Det är skandligt att de som själva erbjuder professionella juridiska tjänster bör engagera sig i akriärisk konspiration att cyniskt bedräva en myndighet med tusentals pund. Det verkar som att motivet var enkelt girighet.

‘CPS presenterade ett starkt och detaljerat fall till domstolen för att visa att de olika oförklarliga förklaringar som de tilltalade erbjöd för deras handlingar var alla lögner. De meningar som de tilltalade kommer att betjäna skickar ut ett mycket tydligt budskap om att ingen ligger över lagen .’
hur ska man gå ner i vikt Chef för advokater 'firma och hans bror är fängslade för' skandalös brottslig konspiration '