gå ner i vikt fort Christensen drivkraft för BDS ‘Revenge Tour

hur gå ner i vikt Christensen drivkraft för BDS ‘Revenge Tour

Måndagen den 14 november 2016: den dag som Eagles ‘Revenge Tour’ började. Och 371 dagar senare nådde turen sin destination, ovanpå D 2 fotbollsplanen med ett statsmästerskap.

‘Det är den bästa känslan i världen. Jag kunde inte vara mer stolt över dessa killar. Vi gick ut varje vecka och vi pressade hårt. Vi gjorde allt vi kunde göra för att komma hit ‘, sa BDS-quarterbacken John Christensen, som blev känd som Tribland Small School Football Player of the Year.

Christensen rockade Blue Hill-försvaret i takt med 207 rushing yards på bara 16 bär (12,9 yards per rush) i D 2-titeln spelet på 20 november. Eaglesna vunnit spelet 58 23, sätta ett utropstecken på en perfekt och dominerande årstid.

‘De var mycket engagerade, de arbetade mycket hårt i viktrummet hela vintern, våren och sommaren’, sa Rotter. ‘De var väldigt dedikerade till att vi fick det gjort i år.’

Vägen till state-titeln startade nästan omedelbart efter förra säsongens halvtidstab. Flera av spelarna var nyckelkomponenter till Eagles ‘State Qualifying Basketball Team och hade framgång under spårsäsongen. Men för många var det fotbollsmatchen fortfarande bakom sig.

Rotter var inte blyg för att påminna sina spelare om smärtan, sorgen och ilska de kände efter förlusten.

‘Vi ville inte glömma,’ sa han. ‘Vi hade bilder i det tysta hjärtatets viktrum som firade deras seger över oss och bilder av dem firade deras statliga titel. Det var inte något vi ville glömma. ‘

Bilderna motiverade spelarna. Hur ofta tittade de på bilderna?

‘Varje dag,
gå ner i vikt fort Christensen drivkraft för BDS 'Revenge Tour
‘ sa Christensen. ‘Vi hade det hängt upp i omklädningsrummet och vi tittade bara på det när vi lyfte och vi gick bara hårt.’

Spelarna drev varandra hårdare i viktrummet. De arbetade tillsammans under sommaren och blev bättre på fältet.

Christensen var ett uttryck för engagemang under offseasonen. På offensiv var han för det mesta en av Eagles ‘bollbärare förra året. Men han gick in i den nya säsongen, han skulle ta över det startade quarterbackjobbet.

‘(Christensen är) väldigt smart. När vi flyttade honom från att springa tillbaka till quarterback så var vi verkligen inte oroliga för det eftersom han är så smart. Vi visste att han skulle hämta upp begreppen vad vi vill göra’ Rotter sa.

BDS-tränaren tillade att Christensen gjorde vad som var nödvändigt för att få sig i form för att vara den typ av signalanvändare BDS som behövdes.

‘Han var en linebacker och i princip en fullback förra året. När han visste att han flyttade till quarterback, släppte han 25 pund och blev snabbare,’ sa coachen. ‘Våra barn omvandlar sig i viktrummet. Vissa av dem blir viktiga eftersom de kommer att blockeras och några av dem går ner i vikt för att hjälpa till med deras snabbhet. Det hjälpte enormt med hans snabbhet. Han var mycket, mycket snabbare.’

Atletisk förmåga hos den nya BDS quarterbacken var på display i ungefär hälften av nästan varje match.

I reguljärsäsongen hade örnarna en genomsnittlig segermarginal på 37,4 poäng och outscored playoff-motståndare 276 111. Med så stora ledningar startade BDS-startarna sällan spel. Men trots att det saknades statistiska möjligheter i de flesta spel slutade Christensen ändå året med 2 204 totalt varv och 45 totala touchdowns.

Det enda spelet den här säsongen som bestämdes av färre än 18 poäng var den 6 oktober mot Falls City Sacred Heart, på samma område där örnarna ‘föregående säsong upphörde.

I ett avgörande ögonblick för Revenge Tour rankade den dåvarande nr 2-örnarna en sen rally för att besegra den irländska 23 14. BDS såg Falls City igen i slutspelet den 20 november i semifinalerna och den tiden var det inte ‘ Inte ens nära. Bruning Davenport / Shickley gissade irländarna 50 16, vilket eliminerar Sacred Heart från playoffs.

‘Vi visste att vi bara behövde dominera dem med en gång’, berättade Christensen om chansen att hämnas förra årets förlust för irländarna. ‘Vi gjorde ett bra jobb båda matcherna. Jag kunde inte vara mer stolt. ‘

Örnarna gick vidare till mästerskapet och kontrollerade Blue Hill på båda sidor av bollen. BDS rusade för 399 meter, som Christensen gjorde fyra touchdowns i segern. Han ledde också laget med 15 tackles som var andra på laget i tacklar för säsongen.

BDS hade sju seniorer på roster för mästerskapsspelet och de flesta av dem var avgörande för lagets framgång. Samtidigt som han fick tillfredsställelse att fullborda Revenge Tour och fångar statsmästerskapet, sa Christensen att vinna titeln för seniorer var en av lagets prioriteringar.
gå ner i vikt fort Christensen drivkraft för BDS 'Revenge Tour