gå ner 1 kg i veckan Childhood Obesity Study använder videospel

ner i vikt snabbt Childhood Obesity Study använder videospel

När femte graders från Coolidge Elementary spelar videospel i skolan, klagar inte deras lärare, de får inte fängsla och deras föräldrar får inte anmälas. Eleverna deltar i en vetenskaplig studie.

Bär accelerometrar runt sina midjor för att mäta kroppsrörelser, eleverna spelar ‘Dance Dance Revolution’ två gånger i veckan under sin gymnasieklass i åtta veckor. Målet med studien av Dr. Casey Hester, barnläkare vid OU Children’s Physicians, är att jämföra kroppsindex, kroppssammansättningar och fysiska aktivitetsnivåer för barnen före och efter deltagande i studien.

‘Jag tror inte att det är vad folk tycker om som typisk vetenskap, men det är’ Wow, hur cool är det att vi ‘får dessa barn hälsosammare med något som är kul för dem’, säger Hester sa.

Med förekomsten av barndomsfetma som ökar varje år i Amerika, är en aktivitet som får barn från soffan och rör sig en bra sak, säger experter. Sedan 1970-talet har barndom övervikt ökat från 5 procent till nu 20 procent av barnen som faller i kategorin övervikt, säger doktor Kenneth Copeland, sektionschef för pediatrisk endokrinologi och diabetes vid University of Oklahoma College of Medicine.

‘Fetma är den vanligaste orsaken till hänvisning till de endokrina och tillväxtklinikerna’, sa han. Problemet med barndomsfetma kallas nu en epidemi av experter, och Copeland kunde inte hålla med den uppskattningen. ‘Jag tror det säger inte ens tillräckligt starkt. När du har sett frekvensen av överviktiga barn ökar fyra tider på bara 20 år, det är en epidemi utan en fråga om det. ‘

Coolidge Elementary-programmet är det andra i en serie studier Hester driver med aktiva videospel för att förbättra barnens och tonårenas hälsa. Hon avslutade nyligen en studie av 41 överviktiga tonåringar. Halva gruppen deltog i tre timmar i veckan av Dance Dance Revolution i 10 veckor; den andra hälften gjorde det inte.

Efter programmet fann Hester att totalt kolesterol och LDL-kolesterol (dåligt kolesterol) sänktes signifikant i gruppen ‘DDR’ jämfört med den icke-träningsgrupp. Deltagarna i gruppen ‘DDR’ kände sig också mer självsäker på sin förmåga att träna och tycktes ha lägre stressnivåer.

‘Det snygga är att de hade mycket roligt att göra det, och de tyckte inte att det var träning, vilket var snällt att träna utan att känna att de torterade sig på en löpband,’ sa Hester.

Hester blev intresserad av effekterna av att använda videospel för motion genom hennes erfarenhet som barnläkare. Hon hade många överviktiga barn som patienter som inte var intresserade av träning av olika skäl. Barnen sa att träna är inte kul, det gör ont och det är pinsamt att träna framför sina kamrater. Det var då hon fick idén att använda fysiskt interaktiva videospel.

Hennes grupper är inte de första i nationen att använda videospel för motion, men hennes forskning är revolutionerande eftersom det kvantifierar det faktum att spelen kan ha en betydande inverkan på hälsan hos andra stillasittande barn.

‘Vi vet att dessa spel är roliga för barn att leka, men det är viktigt att se till att de fungerar bra som traditionell träning innan vi rekommenderar dem som ett alternativ, säger Hester.

Copeland sa att det inte bara är fler barn som är obese idag, men mer är ‘djupt’ överviktiga och väger upp till 200 pund före puberteten, en sällsynt händelse för 20 år sedan.

Problemet har flera dimensioner. De uppenbara skälen, kost och motion, spelar en viktig roll, men det gör också sociala faktorer. Barn spelar sällan utanför, eftersom kvarter inte är lika säkra som de en gång var, sade Copeland. Offentliga skolor erbjuder mycket färre klasser av fysisk utbildning på grund av minskad finansiering och mandat från regeringen för att öka testresultatet.

‘Ännu viktigare är att jag bara blir mer och mer socialt acceptabel för att vi ska vara mycket stillasittande, säger Copeland.’ Vi gör allt vi kan för att undvika fysisk aktivitet. ‘

Medan de flesta barn från tidigare generationer fick flera timmar av fysisk aktivitet varje dag, kan dagens genomsnittliga barn bara ta 30 minuter.

Barn som är överviktiga eller överviktiga står inför många hinder. De har mer självkänsla och psykiska problem än deras hälsosammare och tunnare motsvarigheter. De har många fler hälsoproblem,
gå ner 1 kg i veckan Childhood Obesity Study använder videospel
problem som vanligtvis är förknippade med vuxen ålder, såsom härdade eller blockerade artärer, typ 2-diabetes, högt blodtryck och högre risk för hjärtinfarkt, stroke och tarmcancer.

Att undervisa ungdomar om effektiva kost- och träningsstrategier är viktigt men inte tillräckligt i kampen mot barndomsfetma. Copeland sa att stöd från hela familjen är oerhört viktigt. Om ditt barn är på en diet måste hela familjen vara också. Om ditt barn blir ombedd att träna mer, måste syskon och föräldrar gå med. Och ofta behöver överviktiga barn stöd från en utomstående grupp som viktvaktare.

Men hur kan föräldrar ta upp barnets viktproblem utan att skada barnets självkänsla och få barnet att känna sig värre?

‘Det kräver mycket skicklighet,’ sa Copeland. ‘Du vill inte vara negativ och dömande (så) att ett barn kommer att känna’ Jag ‘är ett misslyckande; det här är mitt fel; Jag är ett hopplöst fall, jag borde aldrig ha låt mig bli så överviktig. ” Att vara känslig för dessa frågor är av största vikt, sade han. Men du måste vara tydlig att detta är ett allvarligt medicinsk problem som inte kan ignoreras.

‘Det är viktigt, det är onormalt, och det kan leda till mycket, mycket allvarliga långsiktiga hälsoproblem’, sa han. ‘Därför kan du inte betala det som inte viktigt. Du måste vara öppen. Du måste vara kristallklar. ‘

Barnfetthet ungdomsrörelse GRAFISK med bilder 1) Eleverna elev Kali Wiggins, centrum, leder vägen, eftersom hennes klass deltar i ett Dance Dance Revolution-program för att hjälpa eleverna att gå ner i vikt och bekämpa fetma på Coolidge Elementary på tisdag 5 februari 2008 , i Oklahoma City, Okla. Genom CHRIS LANDSBERGER, OKLAHOMANEN 2) En femte klassstudent flyttar till musikens takt eftersom gymnasiet spelar Dance Dance Revolution-programmet för att hjälpa eleverna att gå ner i vikt och bekämpa fetma på Coolidge Elementary på tisdag, 5 februari 2008, i Oklahoma City, Okla. Av CHRIS LANDSBERGER, OKLAHOMAN; ILLUSTRATION AV BEN BIGLER, OKLAHOMAN

Femte klassstudenterna Ismael Saldierna, Marisa McClain och Jose Ridera, från vänster, deltar i ett Dance Dance Revolution-program för att hjälpa eleverna att gå ner i vikt och bekämpa fetma på Coolidge Elementary tisdagen den 5 februari 2008 i Oklahoma City, Okla. CHRIS LANDSBERGER, OKLAHOMAN ORG XMIT: KODIf du vill gå ner i vikt och bli mer hälsosam och aktiv, kan NBC vilja ha dig. ‘Den största förloraren’ kastar två personer lag som kommer att få en allkostnad betald chans att tävla för $ 250.000.

De första 500 personerna i linje är garanterade att ses av casting directors, men sökande uppmanas att inte ställa upp mer än tre timmar i förväg. Sökande måste vara minst 18 år och måste ta med ett icke-återställbart foto av sig själva och deras partner. Videoinsändningar måste vara poststämplade före 29 februari.
gå ner 1 kg i veckan Childhood Obesity Study använder videospel