bra kost för viktminskning Chris Hollis kasta fem stenar med en ‘radikal’ viktminskning rutin så att han kunde bli en speciell

kosttillskott viktminskning Chris Hollis kasta fem stenar med en ‘radikal’ viktminskning rutin så att han kunde bli en speciell konstabel för Hampshire polis

Idag firar fem stentjusare, Chris, en chef hemma, förbättringskedja Screwfix, efter att ha passerat polisens fitnessprov och genomgår nu utbildning för att bli en speciell konstant för Hampshire Police.

Hans beslutsamhet att smala ner för att gå med i styrkan kommer efter Storbritanniens högsta officer Sir Bernard Hogan Howe berättade nyligen hur fett och otjänt polis måste förbättra sitt fysiska tillstånd eller ‘vi har inte fått jobb för dem’.

‘Ja det är extremt och inte alla kommer att hålla med det, men jag vet djupt om jag gjort den mer traditionella viktminskningsvägen, är jag fortfarande 18 sten, om inte tyngre så det kan ha varit drastiskt men det fungerade .’

Det var den 1 januari förra året som Chris, från Bitterne, Southampton, bestämde att det nya året skulle vara den perfekta tiden för en ny start.

Han sa: ‘Jag tittade i spegeln och sa’ det här är det ‘Jag ville inte bli mer tjock längre. Jag älskar fina kläder och de fashionabla butikerna gör ingenting för stora människor.

‘Jag hade alltid varit tubby som barn och hade alltid velat gå med i polisen men min tyngd sköt upp och fram tills jag inte kunde tro hur fet jag var. Jag kan ha gått in i min trettiotalet men jag ville förändra mitt liv en gång för alla och se om jag kunde göra dessa barndomsdrömmar förverkliga. Men om jag visste om jag ville gå med i polisen skulle jag behöva gå ner i vikt. ‘

Efter att ha försökt och misslyckats på olika hälsosamma ätplaner bestämde Chris sig för att helt ge upp sin typiska kaloribaserade diet helt och hållet, som normalt skulle innefatta en baconrulle och pannkakor till frukost, chokladstänger för snacks, McDonalds till lunch och två stora takeaway-pizzor för middag ner med 10 liter full tjock cola.

‘Jag lade upp så många bilder på nätet för att hålla mig igång. Min kropp förändrades form drastiskt, moobsna gick och fettet slog av medan jag byggde upp muskler.

‘Jag använde det som en dagbok så jag visste var jag var och några vänner och även främlingar skulle kommentera att jag var oigenkännlig, vilket kände mig riktigt bra.’

Hans extrema fasta blev emellertid mött med oro från sin flickvän Zoe, som studerade näring vid universitetet.

Han förklarade: ‘Hon sa till mig’ Jag är inte så säker på det här ‘det är inte sunt och det är drastiskt men efter att ha gjort det i ett och ett halvt år är jag helt frisk och jag dör inte’ Jag gick till doktorn, men jag var bra i kontrollerna. Han sa till mig: ‘Jo,
bra kost för viktminskning Chris Hollis kasta fem stenar med en 'radikal' viktminskning rutin så att han kunde bli en speciell
det är Chris, det handlar inte om hur målet går in, det är resultatet som räknas.

‘Jag hade mycket fett runt min kropp när jag gjorde denna drastiska svältdiet så jag levde nästan av detta fett under veckan.

‘Ibland kan åsikter komma iväg om du inte är försiktig men för mig behövde det hända och jag var tvungen att gå och jag skulle inte låta någon ändra mig.’

Chris, som hoppas kunna starta sin nya frivilliga roll i kraften i september, slog bulten så mycket att han på en gång var tvungen att lägga på mer vikt för sin 6ft 1 tums ram.

Idag har hans midja fallit från en storlek 40 till en storlek 32 och han upprätthåller sin 13 stenkropp genom att följa den mer populära 5: 2 eller 4: 3-kosten, vilket innebär att han kommer att snabba i två eller tre dagar såväl som att träna de flesta dagarna.

‘Jag känner mig en annorlunda person nu, en miljon gånger bättre. Jag önskar att jag aldrig blev tjock i skolan, för vem vet, jag skulle kunna vara fulltidspolis, men jag är säker på att allt är möjligt och jag ser verkligen fram emot att hjälpa gemenskap.’

Fasta techqiues ‘inte tillrådligt’

Annemarie Aburrow, en nutritionist och registrerad dietist från Southampton, säger: ‘Att använda fasta tekniker för att gå ner i vikt snabbt är inte tillrådligt.

Inte bara kan det få långsiktiga effekter på din hälsa, men vi vet också att endast 5 procent av de som snabbt kommer ner i vikt kommer att hålla vikt i framtiden.

Att fasta under veckan och äta ohälsosam mat under helgerna är verkligen inte en balanserad kost, vilket innebär att du kommer att sakna viktiga näringsämnen som kalcium, järn och vitaminer från frukt och grönsaker.

‘Vi vet att snabb viktminskning kan göra benen mer smutsiga och påverka immunförsvaret genom att göra dig mer mottaglig för sjukdom.

‘Det finns också bevis som tyder på att hjärthälsan kan påverkas. Kort sagt vet vi inte den fulla omfattningen av hälsopåverkan av denna typ av dieter.

‘Det bästa sättet att gå ner i vikt och hålla bort det är att förlora 1 2 kg per vecka under flera månader. När allt vill, vill ingen lägga tillbaka all sin vikt efter det hårda arbetet!

‘Det finns dock ingen’ en storlek som passar alla ‘när det gäller näring. Det är därför olika lösningar fungerar för olika människor. Att gå med i ett gym och starta en träningsrutin kanske inte passar in i många människors livsstil och är förmodligen inte hållbar.

‘Det bästa sättet att komma i form är att överväga vilken träning du kan passa in i din dagliga rutin, vilken träning du fortfarande kan göra om 5 år.
bra kost för viktminskning Chris Hollis kasta fem stenar med en 'radikal' viktminskning rutin så att han kunde bli en speciell