bästa viktminskning Cheryl Carleton bestämde sig för att kanalisera hennes inre styrka och ändra hennes ätnings- och trä

gå ner i vikt matschema Cheryl Carleton bestämde sig för att kanalisera hennes inre styrka och ändra hennes ätnings- och träningsvanor

Det var då Carleton, nu 56, bestämde sig för att kanalisera hennes inre styrka och tro på Gud att permanent förändra hennes ätnings- och träningsvanor.

Hon började läsa böcker och utbildade sig om riktig näring. Hon lärde sig också att införliva en hälsosam mängd motion i hennes livsstil.

‘Jag var sjuk och trött på shakes, barer och svältande mig själv. Jag ville lära mig hur man skulle äta hälsosamt min livsstil. Jag ville ha riktiga livsmedel. Jag kom in på att kramdieter är snabba lösningar för permanenta problem,’ sa hon.

Carleton led av hyperglykemi, vilket skulle få henne att skaka och bli ljust på huvudet. Nu äter hon många små, balanserade måltider hela dagen för att lindra dessa symtom.

‘Jag äter en blandning av låga glykemiska livsmedel och en delikat balans mellan proteiner, kolhydrater och bra fetter’, sa hon.

Carleton, en Massachusetts infödd, flyttade till Rapid City 1985. En gång här blev hon en tyngdförlust och fitness coach på Spa 80. I 14 år hjälpt hon kunderna att gå ner i vikt och återfå sin hälsa.

Under 30-talet konkurrerade Carleton också i regionala kroppsbyggnadstävlingar, som lärde henne ‘mycket om hur människokroppen fungerar med mat och motion’.

‘Genom träning och näring tränade jag min kropp för att bli en fettförbränningsmaskin jämfört med en fettmaskin,’ sa hon.

Under Carletons andra kroppsbyggnadskonkurrens placerade hon andra av fem kvinnor och vann ‘Best Poser’ -priset. År 1995 vann hon Ellsworth Air Force Base ‘s’ Most Fit Female ‘-priset.

I augusti 2009 beslutade Carleton att vända sin passion för hälsa till sin egen verksamhet. Hon öppnade återställningsvikt med hopp om att hjälpa människor som liknar henne som har kämpat med viktproblem.

‘Det här är ett hälso- och hälsoprogram, och biverkningen är fettförlust. Alla är annorlunda, så jag mäter framsteg enligt deras mager kroppsmassa, säger hon.’ Den metod som jag använder för att lära mina kunder om balans och del är låg glykemisk ätning, så att du inte spikar mer blodsocker. ‘

Chantelle Williamson i Rapid City sökte Carletons vägledning för hjälp med sin hypoglykemi, ett tillstånd som berodde på lågt blodsocker.

‘Cheryl gjorde ett utmärkt jobb med att coacha balanserade, hälsosamma matvanor,’ sa hon. ‘Att ändra hur jag åt hjälpte till att stabilisera min hypoglykemi.’

Som en viktminskningstränare hjälper den mest utmanande delen av Carleton s jobb att hjälpa kunder att förstå att det finns en skillnad mellan fetthalt och viktminskning.

‘De flesta viktminskningskliniker bryr sig inte om vad dina pund är sammansatta av,’ sa hon. ‘Men du vill förlora rent fett mot ren muskel. Muskelförlusten saktar metabolism, och du är kvar med mindre av en fettförbränningsmotor.

‘Tyngd kan vara något: din hatt,
bästa viktminskning Cheryl Carleton bestämde sig för att kanalisera hennes inre styrka och ändra hennes ätnings- och trä
dina skor. Du vill se till att det är tjockt du förlorar. Om du kom in och förlorade 2 pounds fett och fick 2 pund muskel så skulle du inte se ett underskott från skalan men dina kläder skulle bli bättre, och du skulle ha gjort (lika med) en förbättring på 4 pund, sa hon. ‘Det är därför, tillsammans med att vi väger dem varje vecka, jag också målar mina kunder.’

Carleton sa att den mest givande aspekten av hennes jobb är när kunder inser att de inte behöver sulta sig för att förlora fetthalt. Hon sa att hon tycker om att titta på kundernas energi återvänder till sina liv.

‘Du behöver aldrig svälta. Jag anser att det är det bästa sättet att förlora fetthalt, efter att ha ätit små, balanserade måltider, vilket gör att din ämnesomsättning förändras hela dagen. Det är hur jag har kunnat behålla min vikt i 30 år ‘, sa hon.

Inte alla kunder vill gå ner i vikt. Scott Smith, tidigare i Rapid City, besökte Carleton eftersom han var intresserad av att få tyngre hälsa.

‘Cheryl kunde lära mig hur man kombinerar mat korrekt baserat på min aktivitetsnivå,’ sa Smith. ‘Det gjorde att jag kunde behålla min kroppsfett med 10 procent samtidigt som muskelmassan ökade och hjälpte mig att naturligtvis eliminera mitt begär för dåliga kolhydrater’, sa han.

‘Cheryl var verkligen inspirerande. Hon förstår din kost och viktbehov, helt enkelt för att hon har varit där och har gått igenom sig själv.’

Carleton sa att hon tror att för de flesta människor är träning lika viktigt som att tanka kroppen ordentligt. ‘Självklart går de hand i hand. Jag gör kardiovaskulära träningar som varierar från löpbandet för att dansa till lättviktsträning. Men jag har personligen funnit att äta rätt är cirka 80 procent av hur jag håller min vikt stabil.’

Nu glad och bekväm i sin storlek 6 kläder, är Carleton en motiverande talare på hälsa och välbefinnande. Hon är passionerad om Gud och hennes familj, inklusive hennes betydande andra av 12 år, hennes två barn och hennes två barnbarn. Hon tycker också om att göra smycken, läsning och begagnade shopping.

‘Om jag hade ett råd att ge till dem som vill gå ner i vikt och hålla bort det, skulle det vara att införliva låg glykemisk ätning i sina liv. Det här är matar som går långsamt i blodet, som långsam kokt havregryn kontra snabb havregryn,’ rådde Carleton.

‘Jag har varit framgångsrik i att hålla min vikt bort genom att vara disciplinerad med mitt matintag och träna måttligt. Jag har återställt mitt sinne för att återställa min kropp. Det kommer aldrig att handla om vad jag inte äter, det kommer alltid att handla om vad jag lägg i min mun
bästa viktminskning Cheryl Carleton bestämde sig för att kanalisera hennes inre styrka och ändra hennes ätnings- och trä