viktnedgång nyttig mat Daglig träning kan öka lungfunktionen hos rökare

gå ner i vikt snabbt och effektivt Daglig träning kan öka lungfunktionen hos rökare

Om du är rökare försöker göra regelbundna fysiska aktiviteter eftersom det kan hjälpa dig att få bättre lungfunktion, föreslår en ny studie.

Enligt forskarna är fritidslös fysisk aktivitet förenad med bättre lungfunktion bland rökare.

‘En möjlig förklaring till detta resultat kan vara att fysisk aktivitet förbättrar respiratorisk muskeluthållighet och styrka via en kort eller måttlig effekt som kräver en fortsatt fysisk ansträngning för att upprätthålla det,’ tillade Fuertes.

För studien, publicerad i tidningen Thorax, använde forskare information som samlats in från ett långvarigt samarbete mellan 25 europeiska forskningscentra i 11 länder.

Under en 10-årig period ansågs 3 912 vuxna (mellan 27 och 57 år i början av studien) anses vara aktiva om de utövades med en frekvens av två eller flera gånger i veckan och en varaktighet av en timme i veckan eller Mer.

Föreningar mellan fysisk aktivitet och lungfunktion var bara tydliga bland nuvarande rökare, vilket tyder på förekomst av en inflammationsrelaterad biologisk mekanism, sa forskarna.

Forskarna fann också att deltagare som var aktiva i slutet av studien, antingen genom att bli aktiva eller återstående aktiva i hela, hade signifikant högre lungfunktion än de som var konsekvent inaktiva. ‘Detta bevis borde användas för att informera och stödja folkhälsobeskrivningar som främjar ökar och upprätthåller fysisk aktivitet som ett sätt att bevara andnings hälsa hos vuxna i medelålders ålder ‘, konstaterade Garcia Aymerich.
viktnedgång nyttig mat Daglig träning kan öka lungfunktionen hos rökare