träna gå ner i vikt Daphne Oz s kokbok syftar till helglagning på vardagar

gå ner i vikt matschema Daphne Oz s kokbok syftar till helglagning på vardagar

LOS ANGELES Dagens matlagning är snabb, frazzled och alltför ofta avfrostad. Helgkök, i bästa fall, är avslappnad, fräsch och frestande.

Daphne Oz försöker stänga klyftan i sin nya bok, ‘The Happy Cook’, med 125 recept som hon säger är praktiskt nog för måndag till fredag ​​medan den fortfarande är välsmakande och anpassningsbar nog för att tillfredsställa en mängd olika ätare och livsmedel.

Hon förundras över sin förmåga att vara lyckliga kockar, ha det roligt i köket, se det som frisläppande och frihet och som en plats som handlar om dem som har förtroende och att vara lite vild och galen, säger Oz, dotter av doktorns TV-personlighet Mehmet Oz (‘The Dr. Oz Show’).

Hennes kokbok har recept inklusive 10 minuters frukost tacos; balsamiska lök och pärlsgrillade ostsmörgåsar; ravioli av höns cider braised brisket; honung limefisk kycklingvingar och vänta på det choklad dulce de leche lagkaka.

De flesta kräver ett rimligt antal ingredienser. Andra kräver en hel del matberedningar men också förlita sig på flaskor eller hemgjorda kryddor hålls för hand. Bilderna, oavsett om de är pläterade rätter eller idylliska skott av Oz hemma med sin familj, är definitivt ambitiösa.

I en intervju diskuterade Oz logistiken för att göra lockande, hälsosam mat medan du jonglera hem och arbetskraven, och varför hon tror att man räknar med kalorier är inte vägen att gå.

Associated Press: Hur kan föräldrar hantera vardagskokning, vilket kan innehålla catering till barn och vuxna smaker utan att springa skrikande från köket?

Oz: Gör inte en annan måltid för varje person, men gör byggbara måltider. Och det gör jag med mina barn, försök att expandera deras garn försiktigt. Jag ska göra en basisk linssoppa, som fortfarande är ganska avancerad, med vitlök och sötpotatis och kryddor. Och gör sedan en kryddig chili kumminolja för min man och jag att dunka på toppen. Det känns som en vuxen måltid och ett barns måltid och kostar inte mig något extra (i tid).

AP: Med färska ingredienser, speciellt grönsaker, är det potentiellt skrämmande chopping involverat.

Oz: Efter att ha varit på kulinarisk skolan var det enda sättet jag lärde mig att klippa och hugga ordentligt. Det är en investering av pengar som kommer att spara dig timmar av tiden på vägen och förhoppningsvis några snittiga fingrar. Jag skulle säga att även om du börjar små börjar du med ett element av måltiden som du gör från början på natten och Det kommer att göra en stor skillnad näringligt. Ännu mer än det tycker jag att det ställer tonen för din familj att komma tillsammans och ha en måltid tillsammans.

AP: Är du bekymrad kan kockboken vara duvahålad som passar dem med tid och pengar för att få tillgång till och lätt tillgång till färsk mat?

Oz: Jag tittade på allt jag gjorde regelbundet och många gånger förenklade jag. . Jag försökte noggrant uppmärksamma den verklighet som ingen vill gå ut och handla 20 ingredienser för varje måltid de kommer att göra. Och låt inte fokusera på specialredienser, men de hemgjorda smakförstärkare du håller kvar som inte Jag kostar inte mycket, men det kommer verkligen att höja dina måltider. Jag har försökt att sträva efter att göra det inte bara för de välbärgade, eller människor som har en livsmedelsbutik runt kvarteret överallt de går.

AP: Recepten innehåller inte kaloriantal eller annan näringsinformation. Var det ett avsiktligt val?

Oz: Det var. (Som en högskolestudent som försöker gå ner i vikt) försökte jag varje diet under solen och ingen av dem arbetade men ännu viktigare, de rånade mig av min kärlek till mat. . När jag kom till en hälsosam plats där jag kunde veta vad som skulle få mig att må bra och låt mig skämma bort när jag behövde det, ville jag aldrig gå tillbaka till en plats där jag bara tänkte på ett talspel. . Mitt mål med dessa recept är att du inte behöver tänka på siffror eftersom kvaliteten på den och den mängd jag rekommenderar dig att äta är något som lätt kan vara en del av en hälsosam och balanserad livsstil.
träna gå ner i vikt Daphne Oz s kokbok syftar till helglagning på vardagar