hur går jag ner i vikt snabbt CWD bekräftad i tre NWA län

mat för viktminskning CWD bekräftad i tre NWA län

LITTLE ROCK, Ark. (News release) Kronisk slösande sjukdom, upptäckt i Arkansas för nästan två år sedan, har hittats i tre mer län.

Fyra vita tailed hjortar i Benton, Washington och Sebastian län nyligen testat positivt för den dödliga sjukdomen, enligt Arkansas Game and Fish Commission.

Hjorten i Benton County var en 2 doe nära Decatur och en 5 doe nära Springtown. Sebastian County hjort var en vuxen buck nära Lavaca, och den från Washington County var en 1 buck nära Prairie Grove. Alla fyra skördades av jägarna under årets 2017 18-säsong och bekräftades som CWD-positiva av Wisconsin Veterinary Diagnostic Laboratory i Madison.

Testresultat har inte tagits emot för alla prov som har samlats in. det är möjligt att mer hjort och älg kan testa positivt för sjukdomen. Eftersom dessa positiva prover upptäcktes utanför den nuvarande CWD-förvaltningszonen fortsätter AGFC sin granskning för att säkerställa att all information är korrekt.

CWD är ett allvarligt hot mot Arkansas älg och vit tailed hjort, vi är inte de första att hantera sjukdomen, sade AGFC-direktören Pat Fitts. personalen är förberedd och med hjälp av allmänheten kommer att reagera med effektiva åtgärder. Vi har lärt oss av erfarenheterna från 23 andra stater. upptäcktes först i Arkansas 23 februari 2016, när en jägare skördad älg i Newton County testades positivt. Den första Arkansas hjort med CWD verifierades 3 mars 2016, även i Newton County.

Offentliga möten i området planeras som forum för att diskutera planer och svara på frågor.

CWD dokumenterades för första gången bland fåglarna i Colorado 1967 och har upptäckts i 24 stater och två kanadensiska provinser. Det har hittats i naturen i 20 stater och bland fångna cervids i 15 stater.

Kommissionen har vidtagit flera steg för att förhindra att sjukdomen,
hur går jag ner i vikt snabbt CWD bekräftad i tre NWA län
som slår cervids (hjort, älg och älg), kommer in i staten. Ett moratorium för levande cervidimport började 2002 och importen av cervid-slaktkroppar förbjöds år 2005. Moratorier för tillstånd för kommersiella jaktorter och uppfödare / återförsäljarestillstånd för cervid-anläggningar infördes under 2006. Att fånga vita tailed hjortar för hand var förbjudet 2012.

Enligt CWD Alliance upptäcktes sjukdomen bland fåglarna i Colorado 1967 och har upptäckts i 24 andra stater och två kanadensiska provinser. Biologer tror att en proteinpartikel kallas prion överförs genom avföring, urin och saliv, och kan överleva i år i mark och växter. CWD kan ha en inkubationsperiod på minst 16 månader, vilket innebär att smittade djur inte får visa symptom omedelbart.

CWD påverkar ett nervsystem för djur. Prions omvandlar normala cellulära proteiner till abnorma former som ackumuleras tills neurala celler upphör att fungera. Infekterade djur börjar gå ner i vikt, förlora sin aptit och utveckla en omättlig törst. De tenderar att skilja från sina besättningar, gå i repetitiva mönster, bära huvudet lågt, salivera, urinera ofta och mala sina tänder.
hur går jag ner i vikt snabbt CWD bekräftad i tre NWA län