gå ner i vikt program Cumbria brandmän kallas regelbundet för att rädda överviktiga människor från sina hem

gå ner i vikt löpning Cumbria brandmän kallas regelbundet för att rädda överviktiga människor från sina hem

Den branta verkligheten av Cumbria s viktproblem är idag avslagen när det visades att brandmän regelbundet räddar överviktiga människor från sina egna hem.

Exklusiva siffror från News Star-brandkåren har kallats för att lyfta överviktiga människor nästan 50 gånger under de senaste fem åren.

Beväpnad med selar för att hjälpa till att höja de involverade, har de blivit utplacerade till platser som Carlisle, Workington och Whitehaven. De säger att de försöker göra situationen så värdig som möjligt när de kallas för att hjälpa, med besättningar som ofta skickas till hjälpmedicin.

Siffrorna, som erhållits enligt lagen om frihet att informera, kommer som frågan om hälsa och fetma fortsätter att spela en stor roll i den nationella nyhetsagendan.

Tidigare har Cumbria och i synnerhet Copeland toppade nationella fetma diagram.

Landstinget säger att det hjälper människor att hantera sin vikt, med metoder som omfattar 1500 referenser till tjänster som Weight Watchers och Slimming World.

Craig Drinkald, en stationschef i operativ planering vid länets brandkårs huvudkontor i närheten av Penrith, sa att tjänsten ofta ringdes av ambulanstjänsten eller paramedicinska för att hjälpa sårbara personer som kan vara fast på övervåningen eller som kan ha fallit och fångas .

‘Vi kallar övervikt räddar bariatriska rädda,’ tillade Mr Drinkald. ‘För tjugo år sedan när jag startade det här jobbet hade vi inte utrustning för att hantera överviktiga människor så att du kan se att den ökar.

‘Vi har nu specialutrustning som lyftband för att hantera de tyngre vikterna.

‘Om vi ​​flyttar någon som är 30 eller 40 sten så kanske vi måste ta bort fönster och dörrar för att få dem ut och vi har verktyg för att

gör det också. Om vi ​​kunde förhindra fetma i första hand så skulle vi inte behöva göra det.

‘Vi strävar alltid efter att vara så medkännande som möjligt, men om du har fyra eller fem brandmän och två ambulanspersonal lyfter dig, då är det svårt. Vi försöker hantera människor på ett värdigt sätt. ‘

Mr Drinkald sa att brandtjänsten vill arbeta närmare med vårdpersonal för att ta itu med frågan om fetma.

Resultaten av en studie som utfärdades tidigare i år sa att mer än 1600 Cumbrian-skolskolan var överviktiga eller överviktiga. I fem av länets sex distrikt sägs ungefär en tredjedel ha övervikt. Det ökar riskerna för att utveckla hjärtsjukdomar liksom andra hälsoförhållanden som vuxna.

British Heart Foundation har begärt ett förbud mot all reklamfilm för skräpmat före 21:00, som en del av regeringens strategi för att förebygga barns fetma för att förbättra barnens hälsa.

Colin Cox, folkhälsoansvarig för Cumbria County Council, sade: ‘Cumbria ser faktiskt en ökning av fetma, vilket är fallet över hela landet. Jag tror inte att det är något särskilt speciellt om Cumbria i detta.’ Vi har nyligen lanserat ett tillvägagångssätt för att stödja människor att få tillgång till community-baserade vikthanteringstjänster, till exempel Weight Watchers och Slimming World, ‘tillade han.

‘Det här hade mer än 1 500 referenser under pilotfasen och de som deltog förlorade mer än 10 lb i genomsnitt. Efter att ha granskat pilotens resultat, effektiviserar vi nu processen och kommer snart att lansera detta program inom en snar framtid.

‘Vårt aktiva Cumbria-team gör en stor del för att uppmuntra människor att vara mer fysiskt aktiva. Och vi har beviljat ett antal community-baserade satsningar som syftar till att få barn att bli mer aktiva och äta en hälsosammare kost.’

En enkel okunnighet om grundläggande vetenskapliga principer ligger till grund för den nuvarande fetma krisen. När den energi du förbrukar överstiger den energi som du använder med mat och dryck, kommer viktminskning att uppstå. Med andra ord, om du äter mindre delar av hälsosammare mat och får mer motion så kommer du att gå ner i vikt. Det är verkligen så enkelt. Utan tvekan kommer människor att reagera på denna synpunkt genom att säga ‘det är genetiskt’. För dessa människor ställer jag en enkel fråga, var god förklara vilka förändringar som har inträffat för den brittiska befolkningens genetiska föreställning mellan 1960-talet och nu förklara den stora och snabba ökningen av fetma, vilket inte kunde redovisas av förändringarna i livsstil och kost under samma period.
gå ner i vikt program Cumbria brandmän kallas regelbundet för att rädda överviktiga människor från sina hem