mat viktminskning Den mager på dietpiller

lchf viktnedgång Den mager på dietpiller

Kraven är tilltalande: ‘Förlora 30 kg på 30 dagar’ eller ‘Smält ditt fett bort’. Men, fungerar dessa piller verkligen? Och ännu viktigare är de även säkra? Vi bröt ner för dig några av de mer populära över disken och receptbelagda dietpiller på marknaden för att låta dig bestämma själv. Prescription viktminskning droger är avsedda för individer med medicinskt signifikanta viktproblem, och är avsedda att användas i samband med kost, beteende och träningsprogram. Om de används korrekt av den avsedda gruppen av användare, kan de ofta vara livräddare. För dem som inte passar beskrivningen av den avsedda användaren, eller för dem som helt enkelt tar piller utan att ändra sin livsstil, förväntar sig besvikelse.

Orlistat (märkesnamn receptbelagda läkemedel: Xenical; OTC-läkemedel: Alli)

Hur det fungerar: Orlistat blockerar absorptionen av fett genom att arbeta med matsmältningssystemet. Det hävdas att hämma verkan av ett enzym som kallas lipas, vilket bryter ner dietfett så att kroppen kan absorbera det. Orlistat blockerar absorptionen av upp till 30% dietfett och det oabsorberade fettet elimineras genom avföringen.

Forskning: Enligt FDA, innan orlistat godkändes 1999, testades det i sju kliniska prövningar, där mer än 4000 överviktiga personer deltog. Var och en av dessa försök använde orlistat i samband med låg kalori, låg fetthalt och en träningsrutin. Sammantaget misslyckades 57% av de som tog orlistat minst 5% av sin kroppsvikt jämfört med 31% som tog placebo.

Biverkningar: På grund av det faktum att oabsorberat fett kommer att gå ut genom avföringen kan många gastrointestinala biverkningar existera. Kanske mest pinsamt är att användarna kan uppleva oljig rektal nedsättning och i extrema fall kan det behöva vuxna blöjor. Fecal brådska, gas med urladdning, och frekventa, oljiga tarmrörelser är också möjliga. Dessutom stör orlistat absorptionen av fettlösliga vitaminer (A, D, E och K) och kan också begränsa absorptionen av friska fetter som fiskolja eller linfröolja. Som ett resultat kan näringsbrist förekomma.

Sibutramin (varumärke: Meridia)

Hur det fungerar: Sibutramin är en monoaminåterupptagshämmare, vilket innebär att det blockerar reabsorptionen av vissa neurotransmittorer eller budbärare till hjärnan. Detta gör att nivåerna av dessa neurotransmittorer ökar, vilket då hjälper till att kontrollera aptiten. Sibutramin är sålunda mestadels en aptitdämpande medel.

Forskning: Tillverkare rapporterar flera dubbelblinda, placebokontrollerade studier. Det fanns bevis för att olika nivåer av sibutramin ledde till betydligt mer viktminskning hos överviktiga individer än för dem som använde placebo. Precis som hos orlistat har dessa studier gjorts i samband med en hälsosam kost- och träningsplan.

Biverkningar: De vanligaste biverkningarna är torr mun, anorexi, huvudvärk, sömnlöshet och förstoppning. Vissa användare upplever också en ökning av blodtryck och hjärtfrekvens.

OTC-läkemedel

Över disken viktminskning droger är inte föremål för godkännande eller reglering av FDA. Som ett resultat har vi begränsad forskning kring hundratals OTC-dietpiller ute och nästan ingen långsiktig forskning. Dessutom, eftersom dessa piller är reglerade, kan de inte ens ha mängden av en effektiv ingrediens som anges på flaskan. Det finns hundratals dietpiller där ute. Se orlistat (ovan).

TrimSpa X32

Hur det fungerar: Trimspa,
mat viktminskning Den mager på dietpiller
godkänd av den sena Anna Nicole Smith, har många olika ingredienser i den. Tyvärr listar TrimSpa inte längre varje ingrediens separat, utan säger att det har en ‘x32 proprietär blandning’. Vi kunde avslöja några av ingredienserna. Ingredienser som koffein, bitter apelsin och grönt teextrakt antas fungera som stimulantia. Hoodia, krom och glukomannan (fibrer) föreslås fungera som aptitskyddsmedel.

Forskning: Kliniska studier har inte visat att ingredienserna i TrimSpa kan minska kroppsfett. glucomannan) kommer att leda till mättnad, vilket minskar en aptit. Ingen av ingredienserna har dock visat sig väsentligt leda till viktminskning.

Biverkningar: På grund av det faktum att många av ingredienserna har testats otillräckligt är det oroande att vissa av dessa ingredienser i stora doser kan vara skadliga. Bitter orange (naringin) kan störa många vanliga receptbelagda läkemedel som antiarytmika, antikoagulantia, statiner, immunosuppressiva medel, kalciumkanalblockerare och proteashämmare. Ingredienser i TrimSpa kan leda till sömnlöshet, ångest, hjärtklappning och rastlöshet. TrimSpa kan också orsaka migrän hos mottagliga personer eftersom det innehåller kakaoxtrakt som innehåller tyramin. Hoodia, en populär ingrediens på egen hand, och tänkt att undertrycka aptit, är också fortfarande i början av forskningsfasen. Det finns en möjlighet att det kan leda till levertoxicitet. Dessa inkluderar grönt teblad extrakt, bitter apelsin, koffein, kakaoxtrakt, grapeseed extrakt, ingefära rot och guarana. Dessa ingredienser påstås att påskynda metabolismen.

Forskning: Även om förespråkare av Xenadrine hävdar att många kliniska prövningar har slutförts, var det svårt för oss att hitta något. De två vi hittade var extremt små studier på sex och tio ämnen. Dessutom fann vi det tvivelaktigt att Xenadrine-webbplatsen ‘returneras inom kort’. under fliken för kliniska studier. När vi ringde företaget kunde de inte utarbeta.

Biverkningar: De samma biverkningarna som noteras för specifika ingredienser i TrimSpa anges här. Dessutom har personer som tar Xenadrine märkt illamående och upprörda magar, ångest, skakningar, kramper, ökad hjärtfrekvens och ökad svettning.

Det finns hundratals andra dietpiller ute på marknaden. De flesta av OTC-dietpillerna är beroende av det fina trycket som säger att det måste kombineras med diet och träning med lågt kaloriinnehåll. I själva verket skulle du gå ner i vikt om du följde den hälsosamma kost- och träningsdelen. Men i vissa fall kan receptbelagda läkemedel vara till hjälp och / eller nödvändigt, men det måste bestämmas av din läkare. Med alla dietpiller kommer ihåg om det låter för bra för att vara sant,
mat viktminskning Den mager på dietpiller
är chansen att det är.