hur ska man gå ner i vikt Den här killen delar sin hemlighet för att förlora 125 pund

går inte ner i vikt trots träning Den här killen delar sin hemlighet för att förlora 125 pund

(CNN) Om du är överviktig, kommer bantning ner att få dig att må bra, eller hur? För John Janetzko, omfamnade sin egen kropp tog mer än bara viktminskning. kandidat på Harvard ligger strax under 6 meter och kämpade med sin kroppsbild i flera år. Även efter att ha förlorat 125 pund kände han sig fortfarande fett och pressade sig på ohälsosamma sätt när det gällde diet och fitness.

känner sig mer generellt attraktiv när det gäller vad samhällsutsikter är, sade han. Jag antar att jag också känner att det var något jag trodde skulle vara väldigt snabbt, och skulle hända omedelbart. motiverad

I barndomen hörde Janetzko från sin barnläkare att hans vikt var hälsosam så många gånger att han blev desensibiliserad för den. Men som hans pappa kommer ihåg det var han aldrig riktigt fet.

Intensiv studie och dålig matvanor staplade på pund under college. Vid juniorårets fall vägde Janetzko omkring 290 pund.

skulle alltid vara så rädd för hur jag trodde folk skulle tänka på mig, sa han. alltid förväntat min flickvän vid tiden skulle hitta någon bättre. första etappen av Janetzko viktminskning kom när han bodde hemma i Toronto under college. En vän uppmanade Janetzko att gå till gymmet med honom, även erbjuda att köpa honom löparskor. Janetzko började gå till gymmet ofta med fokus på jogging och lätta vikter.

Istället för fet köttmat från matställen började Janetzko välja smidigare alternativ som grillad kyckling och broccoli och kokas mer på helgerna. Hans far hjälpte laga mat när Janetzko var upptagen.

började med tanken att vara mycket strikt med min diet var lösningen, sa han.

Under sitt seniorår, med doktorandansökningar och hans pappa att bli sjuk, glömde Janetzko och gick på gymmet eftersom det var tillräckligt många timmar på dagen. Hans tyngd fluktuerade, aldrig riktigt studsar tillbaka så högt som det var, men ändå vända några av de framsteg han hade gjort.

Flyttningen från Toronto till Cambridge, Massachusetts, och en upplösning från ett långt förhållande distraherade honom också från hälsosam kost. Han var omkring 240 pund när han kom in i Harvard.

Graduate School Jump började sin motivation igen. Han berättade för sig: hade så många förändringar, och det är verkligen dags att få en absolut nystart. han gjorde det

Under sommaren 2011 gick Janetzko i gymmet konsekvent och kokade minst fyra nätter i veckan. Han hade i sitt huvud en klocka med kalorier och proteingränser för måltider, med sikte på ca 2.000 kalorier om dagen.

Frukost var vanligtvis ett protein skaka. Lunch skulle vara sallad, smörgås eller burrito. Middag skulle vara cirka 1 000 kalorier.

Vid slutet av hösten i sitt första år på Harvard var han närmare 200 pund. På ett besök hem till Toronto, körde han sin första 5K-race, vilket motiverade honom att fortsätta arbeta med sin träning.

Janetzko uppmanade också sina rumskamrater att gå med honom att träna och hjälpte vänner med sina träningspass och sträckor.

Gissa att det var en punkt där jag kände mig glad,
hur ska man gå ner i vikt Den här killen delar sin hemlighet för att förlora 125 pund
sa han.

Fokuserad på träning, tävlade han i volleybollsligor, simmade och spelade squash och fotboll.

Vid mitten av 2012 var han ner till 170 pund. Att förlora de senaste 60 till 70 pund i Massachusetts medförde de största fysiska förändringarna i hans fitnessresa.

sa, hände med dig? Foder de dig inte? hans far, Reiner Janetzko, kommer ihåg att berätta för sin son när han först besökte efter viktminskningen.

Generellt sett ser Janetzko ny kroppsbyggnad ut, sade hans far. när han lägger på en kostym ser han bättre ut. för långt

Slim och atletisk som han var, kände Janetzko fortfarande bra om hur han såg i maj 2012. Det var en besvärlig tid som han kallar när han hade förlorat mycket tyngd, men hans nya kropp registrerade sig inte som en positiv bild .

skulle vakna på morgonen, titta i spegeln och känna sig som Gud, jag är fet och ful och det är hemskt, sa han.

Samtidigt berättade andra för honom att han hade blivit för mager och behövde bli tunnare. Objektivt hade han nått sitt mål men han kunde inte se det i hans reflektion. Han trodde att hans spegelbild fortfarande behövdes för att förlora 10 eller 20 mer pund.

Fokuserat på viktminskning och fitness betonade Janetzko noggrann uppmärksamhet åt sin kroppsignaler att det sköts för hårt. När han åt mindre och började springa längre och snabbare märkte Janetzko att han skulle börja bli yr eller till och med falla. Förra halvåret kollapsade han utanför ett laboratorium.

var en läskig tid för många människor som mina labkamrater, min rådgivare och jag själv inkluderade, sa han. du balanserar din diet ordentligt (du) kan gå och arbeta dig själv väldigt svårt. aversion mot överätning hade gått för långt hans aptit för vissa livsmedel hade minskat. Vänner undrade ens om han hade en ätstörning.

var dagar då jag knappt kunde avsluta en halv smörgås, sa han. kände mig full men jag hade tydligt inte tagit alla kalorier som jag behöver som en fungerande person. har sedan gått till nutritionists för hjälp. Han är inte lika rigid om vad han äter längre, och är mer flexibel om sina träningspass. Han minimerar fortfarande stekt mat men försöker vara mer varierad med måltider.

Kroppsbildstörning är inte ovanligt när människor går ner i vikt, säger Emily Sandoz, professor i psykologi vid University of Louisiana i Lafayette. Ofta har människor stora förväntningar om de livsförändringar som kommer att bero på en viktminskning som faktiskt inte händer.

erfarenhet av sig själv som fett sträcker sig långt bortom sin kropp, sade hon. måste lära sig att vara i sin hud på ett nytt sätt. Tillvägagångssätt för att hjälpa människor med problem med kroppsproblem är att flytta fokus till andra delar av deras liv som de bryr sig om, till exempel arbete eller föräldraskap. Mindfulness tanken att vara närvarande och i ögonblicket är införlivad i hennes strategi att hjälpa kunder att acceptera sina kroppar mer.
hur ska man gå ner i vikt Den här killen delar sin hemlighet för att förlora 125 pund