gå snabbt ner i vikt Den jätte Olympian

träning gå ner i vikt Den jätte Olympian

wrestler Chris Taylor of Dowagia, Michigan vid Olympiska spelen i München efter att ha vunnit sin tredje omgång match, 30 augusti 1972. Kanada WideBy GREG OLIVER SLAM! Brottning

Kommer ut ur olympiska spelen med en bronsmedalj verkade han vara en naturlig fitfor pro wrestling och ansluten till en annan före detta olympisk, VerneGagne, för träning. Det var ett anmärkningsvärt kontrakt vid tiden, över 100 000 dollar.

Men det var inte för Taylor, som hade många hälsoproblem och dog i 1979 vid 29 års ålder.

‘Han var okej för en stor kille, han vägde 450 pund. Han fick 500 efter ett tag,’ Gagne återkallade till SLAM! Brottning. ‘Han hade bara för många saker med honom. Han kunde inte behålla en stadig kost på att resa och krossa. När han äntligen dog, fanns det fem olika saker fel mot honom. ‘

Taylor var från Dowagiac, Michigan och gjorde egentligen först ett namn som en amatör vid Iowa State University, efter två år vid högskolan. På ISU blev han en folkmassa favorit, går obesegrad och vann två nationella titlar och heter All American twice.

Dot Curtis gjorde parning och scoring för många av Taylors amatörkamp, ​​och hennes man Don reflekterade några av hans anfall.

‘Han var en mycket skicklig idrottare. När han kom ner dig var det svårt att någonsin återhämta sig. För någon som var så stor som han var, gjorde han några fantastiska takedowns, säger Dot Curtis.

En match i synnerhet stod i hennes minne. ‘Han tog en motståndare ner med en suplex och hela folkmassan nådde bara förvåning vid kastet, och sedan vid det åskande ljudet när hans motståndare hans mattan, platt på ryggen.’ PIN! ‘

Han verkade avsedd att vinna guld vid de olympiska spelen i München.

Två av hans anfall på spelen sticker ut och hjälper till att förklara hur mallen slutade med en bronsmedalj i freestyle.

I endast den första omgången av freestyle tog Taylor två guldmedalist Aleksandr Medved i Minsk, Ukraina. Medved hade slog Taylor på tre andra möten, men vid detta tillfälle slogs de i rita. The231 pund Medved tilldelades ett kontroversiellt beslut av domare UmitDemirag i Turkiet, som hade straffat Taylor för passivitet.

I greco romerska ställdes Taylor ut mot Wilfried Dietrich,
gå snabbt ner i vikt Den jätte Olympian
en västtyskare som han hade slagit i freestyle. Gagne återkallade att Dietrichhad en strategi där han fortsatte försöka pressa Taylor ut ur ringen. Sedan började Taylor rippa upp och skyndade Dietrich, som grep honom i en björn och suplexade 412 pundsmonsteret och ‘vände honom på ryggen innan han träffade mattan och det var det.’ Det var ett fenomenalt drag. ‘

Västtysklands Wilfreid Dietrich slår amerikanska tungviktiga Chris Taylor under matchen i München-spelen. Dietrich vann. Kanada WideGagne förklarade några av de svårigheter som amatörbrytare genomgick när de blev pro wrestlers. Du har det inte längre, så Det finns många saker du måste lära dig. Många saker som du måste lära dig och några saker att glömma, oroa dig inte för en takedown, du kommer inte att förlora två poäng och du behöver inte bekymra dig när du är nära Det finns inga nära stift. Du kan antingen få pinnedor som du inte får fastna. ‘

Billy Robinson och Gagne lärde Taylor i slutet av 1973, efter att Taylor hade slutat i Iowa State. Gagne sa att Taylor var på sin träningsanläggning ‘ganska länge’.

‘Han tog upp det ganska bra,’ sa Gagne. ‘Han gick upp till Oregon och blev sjuk där uppe. Han blev sjuk medan han var här och var tvungen att lägga sig ett tag.’

Som en proffs gjorde han sin debut i början av 1974, som vanligen brottade AWA prelim wrestlers som Rene Goulet, Moose Morowski och Bob Remus (Slaughter). Han använde ofta en björnkram för att vinna sina matcher. Det var ett försök 1974 att laga honom med kollega Olympian Ken Patera, men laget hade ingen kemi och varade inte.

Taylors första pro match var mot Rene Goulet. Ett foto från deras match hamnade i den 11 mars 1974 utgåvan av People Magazine.

I en intervju med DDT Digest-webbplatsen återkallade Goulet en Taylor-historia.

‘Jag’ berättar en berättelse om Chris Taylor. Han var precis ute av OS, och han var en stor kille, som över 400 pund, och som ett resultat skulle hans pro wrestling matcher inte gå mycket länge.

Så var hans första slaget kungliga en del av en tvåringskrig royal. Verne Gagne uppfann de två ringstridskunalerna, gör det första gången i Minneapolis. Han brukade hålla den en gång om året, i Chicago.

Hur som helst var den här kampens kungliga med Chris Taylor på ABCs breda värld av sport. Jag börjar med det här eftersom jag också var i slaget. De sista två killarna var Mad Dog Vachon och Chris Taylor. , Mad Dog Vachon, du vet, han var tuff. Inte den största mannen i världen, men pojke, var han en tuff son till en pistol.

Så, det är Mad Dog och Chris. Och [börjar skratta] Mad Dog börjar bita Chris Taylors näsa och Chris blöder överallt!

Chris Taylor vann slaget kungligt, men Mad Dog vann slaget. Jag trodde att det stackars barnet skulle dö! ‘
gå snabbt ner i vikt Den jätte Olympian