går inte ner i vikt lchf Den bisarra världen av Pro Anorexia Internet Community

gå ner 1 kilo i veckan Den bisarra världen av Pro Anorexia Internet Community

Pro anorexia gemenskapen är galen, men inte hur du tänker

‘Jag är administratör för ett pro-anorexia-chattrum och har kört det, först som mod och sedan som admin, under det bättre delen av ett år. Jag vet att det finns många människor som är intresserade av / upprörd av proffsen anorexia online community, och jag skulle älska chansen att berätta vår sida av historien. ‘

Så här introducerade jag Sarah, administratören av ett anonymt pro-anorexia-chattrum. Vid den tiden visste jag väldigt lite om pro ana-samhället.

Sarah var fast att detta speciella märke av galet var fransar inom pro anorexiakretsen. De flesta av dessa människor är inte nutjobs, som behandlar sin ätstörning som en bokstavlig gudinna: de är samhällen av sjuka människor som erkänner att de har en sjukdom men också gillar den sjukdomen och inte vill bli bättre. Åtminstone, ännu inte. Sarah sa att många människor med ätstörningar inte vill höra, ‘du är bra, du är vacker som du är’ [för] som inte hjälper dig när du är på så låg plats. ‘

Jag spenderade timmar på att lura på hennes chattrum, läsa konversationer mellan medlemmar och surfa på MyProAna, ett av internetets största pro anorexiaforum. Jag hittade användare som delar de fula detaljerna om deras ätstörningar i en tråd som heter ‘Ed [eating disorder] moments det normala folket skulle gå ‘wtf’ på ‘:

‘Borstar inte tänderna 2 gånger om dagen, för att mfp säger att jag förbrukar 1 kalori varje gång jag borstar tänderna. Tyvärr, inte ledsen.’ ‘Det kanske inte verkar som mycket, men efter några år är det tillräckligt för att hålla dina organ fungera för en dag. ‘

‘Lol, gnuggar mina händer längs min hunds revben eftersom de är så framträdande och jag är blodig avundsjuk. du gör jag här i vardagsrummet med min mamaw bredvid mig ‘

‘Jag drack senapsvatten för att kasta upp eftersom min gagreflex har vridit sig till skit. Och senapsvattnet fungerade inte. Sannolika kalorier och smaklökar, bara slängt ut genom fönstret. ‘Som referens är det ett ämne som framkallar det, vilket inspirerade en YouTube-utbrott.

Så de har inte ett problem att erkänna att de har en ätstörning med fruktansvärda, ibland grisliga biverkningar. När vi pratade med Travis Stewart, chef för regional outreach för Castlewood Eating Disorder Treatment Center, var han faktiskt lättad att höra där Det var inte mycket förhärligande av ED i proa-samhällen. Men han var också oroad över det.

En känsla av gemenskap är inte alltid en bra sak

De proa-samhällen jag studerade visste inte nödvändigtvis anoreksi som en ‘bra’ sak, men de tyckte också om att vara mager. Jag mötte mycket lite prat om behandling eller övervinna deras sjukdomar. Men ‘väldigt lite’ är inte ‘ingen’ , ‘och jag märkte inte heller att man blev avskräckt från att söka hjälp. Debra Langan som argumenterar för dessa samhällen har en stor terapeutisk potential. Hon har stött på ett antal personer som säger att deras första steg på vägen att söka hjälp kom från att diskutera deras ätstörningar i proa-samhällen:

‘Jag tycker att det är definitivt vanligt att människor pratar om hur [pro ana communities] ledde dem till behandling och återhämtning. Det är förmodligen lika vanligt som de som är [mot psykiatrisk medicinering] och hävdar att dessa forum och samhällen hjälper dem att hantera problem som de inte kan hantera genom psykiatrisk medicin. ‘Det är inte som om det är ett piller för att göra anorexi gå iväg (och om det var lycka till att övertyga en patient är det värt kalorierna).

Schott hävdar att trots att pro anorexia samhällen är problematiska kan det faktum att de ger sjuka unga med stöd fortfarande leda till positiva resultat. Som terapeut förstår Stewart var de kommer från.

‘Det är förståeligt. alla vill vara en del av en gemenskap. Vid 22 var hon en av de äldre medlemmarna. Stewart förstår hur unga människor skulle finna accepterandet av detta samhälle mer attraktivt än, säg mamma och pappa panik över det faktum att de kan räkna alla sina barns revben genom en tröja:

‘Människor runt dem är freaking out och oroliga och sedan går de till en gemenskap där människor förstår och får det.’

Han är orolig för att den här känslan av samhället bara kommer att förstärka människornas identitet som anorexik, ‘Det är som om jag var schizofren och trodde att jag blev bortförd av martians, och du kommer och säger’ jag också! ‘. Det är helt förståeligt, jag får det helt. Det skulle kännas bra. ‘
går inte ner i vikt lchf Den bisarra världen av Pro Anorexia Internet Community