gå ner i vikt Den gemensamma ersättningsoperationen fortsätter att utvecklas

hjälp med att gå ner i vikt Den gemensamma ersättningsoperationen fortsätter att utvecklas

Mounce hade sin höftbytesoperation i februari 2015. Han tillbringade bara en natt på sjukhuset och började gå långsamt på sjukhuset och runt om i hans närhet för att komma tillbaka på fötterna. Han var redo att delta i den årliga 50 mils ritten till förmån för Itawamba Community College som maj.

Två och ett halvt år efter operationen, Mounce, nu 73, sa att han inte har några restriktioner som hindrar honom från att göra vad han vill göra, även om han har gått vidare med singeltennis till dubbelspel. Den nya höften har arbetat mjukt.

Total höft- och knäoperation anses vara bland de mest framgångsrika valprocedurerna. Människor som effektivt förknippas med artrit eller traumatiska skador återfår rörlighet och självständighet. Det är givande för både patienter och vårdpersonal.

‘Vi älskar att se patienterna trivs bra’, säger Registered Nurse Sherry Smith, klinisk chef för NMMC Joint Replacement Center.

Förfarandena förväntas växa enormt under de närmaste åren. Mitch Masseys 43 åriga karriär som ortopedisk kirurg.

‘En total höftbytespatient var i skelettdragning i 10 dagar efter operationen 1975,’ sa Massey.

Nu är patienterna uppe och går inom de första 24 timmarna efter operationen, så snart de anestetiska blocken var borta.

‘Allt har blivit bättre,’ sa Massey.

Utvecklingen av proceduren har drivit förbättringar i materialet som används för att göra implantat, de kirurgiska teknikerna som används för att justera dem exakt och anestesiprocedurer möjliggör snabbare återhämtning och bättre smärthantering, säger New Albany ortopedkirurg Dr. Johnny Mitias.

‘Tekniken gör det möjligt för kirurger att sätta dem på ett mer tillförlitligt sätt, mer anatomiskt korrekt’, sa Mitias.

Förbättringarna betyder att dagens knän och höfter ska gå i årtionden, vilket minskar behovet av revisionskirurgi.

‘Jag är säker på att de flesta knän vi lägger in kommer fortfarande att användas om 30 år’, säger Mitias och konstaterar att vikt- och aktivitetsnivåer är de viktigaste faktorerna i ett implantats livslängd. ‘För tio år sedan, vi hoppades på 15. ‘

Kne- och höftbytespatienter brukar stanna på sjukhuset bara en natt eller två nu.

‘Vi har även några patienter hemma samma dag,’ sa Smith.

Nationella, polikliniska knä och höftbyte växer, men de är mindre vanliga i Mississippi. Kirurger här är oftast mer konservativa på grund av den stora befolkningen hos personer med sömnapné, diabetes, högt blodtryck, lungsjukdomar och hjärtsjukdomar behöver mer intensiv övervakning för att säkerställa att de är medicinskt stabila efter förfarandet, säger Mitias.

‘Du måste anpassa (vården) till personen,’ sa Mitias.

Dessa dagar är patienterna mycket bättre utbildade om gemensamma ersättningsoperationer, sa Massey.

‘Patienter har fler frågor eftersom de forskar online och pratar med sina vänner som har fått ersättningar,’ sa Massey.

Eftersom så mycket har förändrats har en konstant varit kvar resultatet beror på patientens engagemang för att sätta i arbetet för att återfå sin rörlighet.

‘Nittio procent av resultatet beror på patientens vilja att göra fysisk terapi och deras hälsa och rörlighet före operationen, säger Mitias.

Kirurgi är inte den första behandlingslinjen för artritvärk i knän och höfter, säger Massey. Så gott som implantat har blivit, kan de inte matcha sina naturliga motsvarigheter för lång livslängd.

Läkare rekommenderar normalt fysisk terapi och hantering med anti-inflammatorisk medicin först. Hyaluronsyrainjektioner är till stor hjälp för vissa människor för att upprätthålla funktion och minska smärta, sa Massey. Livsstilsmodifikationer kan också vara till hjälp.

‘Vikt är ett verkligt problem. Det driver många problem, särskilt med knäna,’ sa Massey. ‘När människor går ner i vikt, tycker de ofta att smärta blir bättre.’

När tiden är rätt för kirurgi har kirurger utvecklat protokoll som hjälper till att ställa scenen för framgång. De vill att patienter ska förstå vad som är inblandat i förfarandet och rehab som krävs för framgång.
gå ner i vikt Den gemensamma ersättningsoperationen fortsätter att utvecklas