gå ner 5 kg på 2 veckor Den goda och dåliga på flytande ‘rensande’ dieter

äta rätt för att gå ner i vikt Den goda och dåliga på flytande ‘rensande’ dieter

NYA ORLEANS Om du försöker gå ner i vikt vet du att det inte finns några brist på dieter som hävdar att de kan hjälpa dig att hålla punden bort. En av de populära metoderna är den ‘flytande enda’ kosten. De hävdar att de kan minska din aptit genom en kost som eliminerar fast mat och ersätter den med en lågkalorisk rengöringsdrink som hjälper dig att ta bort toxiner från din kropp och gå ner i vikt inom några dagar. Superstars som Beyonce säger att den extrema flytande kosten fungerade för henne. Hon berättade för Oprah i en intervju att det hjälpte henne att förbereda sig för sin roll i filmen ‘Dream Girl’, där hon spelade en sångare. Hon säger att hon bara åt grönsaker, men huvuddelen av hennes kost var en dryck med lågt kaloriinnehåll som kallades ‘Master Cleanse’. Det gjordes med citronsaft, lönnsirap, cayennepeppar och vatten. Underhållaren säger att hon förlorade 20 pund på det på bara två veckor. ‘Varför förlorade hon 20 pounds? Eftersom 6 till 9 av dessa pounds var bara rent vatten’, säger Dr. Melinda Southern, en nutritionist vid LSU Health Sciences Center. Dr. Sothern säger med extrema dieter med lågt kaloriinnehåll, det är lättare att förlora vattenvikt än fett. Men hon varnar dem som överväger att använda kosten att vattenvikt snabbt kommer att återvända när de slutar kost och återvänder till att äta vanliga fasta livsmedel. Nutritionisten säger att eftersom människokroppen normalt behåller vatten från fasta livsmedel. Beyonce berättade för Oprah att hon återvunnde vikten när hon slutade rengöringsdiet. ‘Det är en av anledningarna till näringsämnena pekar på när de säger att det inte finns några vetenskapliga bevis som visar flytande dieting är en hälsosam långsiktig viktminskning lösning, inte heller att det rengör gifter från din kropp. Om du pratar med din läkare kommer han förmodligen att berätta att du inte gör det, säger Sothern. Rengöringsmedlen varierar i pris från så lågt som $ 11 till så högt som mer än $ 100.Vissa kräver att du ger upp alla fasta livsmedel och ta rengöringsvätskan tillsammans med växtbaserade kosttillskott. Men andra är en kombination av flytande juice och lågkalori livsmedel som veggies.But nutritionists också varna att med extremt låg kalori dieter, din kropp förlorar muskler. Därför minskar muskelförlusten din ämnesomsättning, minskar mängden fett som din kropp brinner. ‘När din muskel är bortkastad är din frekvens av brinnande kalorier lägre, och när du slutför den kosten kommer du att gå upp i vikt snabbare än någonsin , Sade Sothern.Sothern sa att de flesta kommer troligen att uppleva extrema biverkningar på dieter som detta, såsom irritabilitet och humörsvängningar, trötthet, yrsel och huvudvärk. Viktigast, om du överanvänder dem kan du lägga farlig stress på ditt hjärta och njurar. ‘Det finns dokumenterade fall och studier där njurarna stängs av eftersom det inte fanns tillräckligt många kolhydrater för att bibehålla normal metabolism, säger Sothern. Som med någon diet, LSU-näringsexperten säger att du ska kontakta din läkare innan du börjar rengöra kosten, speciellt om du har några större medicinska problem. Hon varnar också för att inte stanna kvar på dem för länge. ‘Om du försöker bara ha vätskor och kosttillskott i en månad, skulle du skada dina njurar. Det skulle vara för länge’, säger Dr. Sothern. Förutsatt att du har godkänt läkare, Sothern rekommenderar att du väljer det sju dagars rengöringsprogram som inte kräver fasta men låter dig äta mat med lågt kaloriinnehåll. Hon säger att den vecka långa kosten skulle ha minst potentiella negativa effekter på din kropp samtidigt som du hjälper dig att uppnå ditt mål. Också kontrollera med en dietist för att se till att du äter rätt lågkalorimat med vätskan. På så sätt kan du uppnå samma resultat som många kändisar gör medan du förbereder dig för en stor roll. Men det viktigaste är att komma ihåg det är inte en långsiktig viktminskningslösning. på grund av hot mot skolan. på grund av hot mot skolan.
gå ner 5 kg på 2 veckor Den goda och dåliga på flytande 'rensande' dieter