allevo viktminskning Den otroliga krympande Brian Wheeler

snabba dieter Den otroliga krympande Brian Wheeler

‘Det är fantastiskt’, säger Bob Medina, en nära vän och Blazers ‘styrka / konditionerings coach. ‘Det har varit en bra livsstilförändring för honom. Den kommer att hjälpa honom med de närmaste 50 åren av sitt liv.’

Jag har känt Wheeler sedan han kom till Portland för att ersätta Bill Schonely 1998 och har vuxit för att uppskatta honom ännu mer som en person än sändare. Han är smart och äkta och har ett hjärta av guld.

Wheeler plockar upp fliken för en lunch vid slutet av varje NBA-säsong för vänner och kollega Blazer-anställda, en sista chans för att alla ska njuta av varandra före en lång sommar. För länge sedan, när min son Drew en fan ville träffa honom, gick Wheeler med oss ​​till lunch på en restaurang trots att han bara var på en flytande diet. Wheeler sipprade vatten som vi åt.

Men Wheeler har varit en torterad själ som han har sett att hans kropp växer ur kontroll genom åren.

‘Jag’ har varit där med Brian för många rockmoment, ‘säger Medina.’ Jag har sett honom bryta ner, bli känslomässig.

‘Slutligen sa han, jag måste göra några ändringar.’ Han tog slutligen beslutet att han skulle förändra sitt liv genom att få sin kropp rätt. Han är en inspiration. ‘

Ingenting var effektivt för Wheeler för att hålla ner tyngdpunkten tills han genomgåde en operation i lapbandet i juli 2009.

‘Han har varit genom varje diet som är känd för mannen’, säger Medina.

Wheeler började lägga på sig efter att han kom i en snabbmat vana under hans högskolorår, då skadade ett vänster knä som så småningom krävde tre operationer och skära ner på sin fysiska aktivitet. Vid 24 års ålder gick han på en flytande diet med 800 kalorier per dag som var 70 pounds och fick honom tillbaka till 182. Men vid det tillfälle han fick ett sändningsjobb i Seattle 1993 drev Wheeler 300.

‘Jag kunde inte spela sporten’ Jag spelade så ofta som inte kände mig som motion ‘, säger han.’ Jag kunde aldrig bli upphetsad över elliptiska eller tredimensionella maskiner. Jag lärde mig aldrig att laga mat eller komma till en ljudplan när jag förlorade lite vikt för att säga, hur kommer du att hålla det av den här tiden? ”

Under sina år i Portland blev sakerna sämre.

‘Om någon någonsin hade sagt att jag skulle komma till 455, hade jag trodde det var otänkbart’, säger han.

Det var många indignities att uthärda.

‘Jag’ går till ett spel eller en konsert och måste ha boende för en större plats eller sitta i handikappområdet, säger han. ‘Jag handlade på stora och stora butiker. Jag måste fråga om säkerhetsbälteförlängare på ett flygplan. När en flygvärdinna kom upp och sa, Om det finns några problem med personen som sitter bredvid dig, måste vi be dig betala för två platser. ‘Det är små påminnelser om att du inte är helt lika vanlig som alla andra.

‘Jag var inte i förnekelse om vad jag hade blivit i storlek,
allevo viktminskning Den otroliga krympande Brian Wheeler
men det som gav mig lite hopp var att jag aldrig hade varit tung. Jag var inte övertygad om att det här är det sätt jag kommer att vara för evigt .’

Wheeler försökte också hypnos och psykoterapi, till ingen nytta. Slutligen, han genomgick lap band operationen, snabbt släppa 100 pounds.

‘När du äter, kan du inte äta så mycket,’ säger han, ‘och det hjälper till att bota din hunger. Det tvingar dig att sakta ner. ‘

Wheelers vikt minskades gradvis under 300, men fick tillbaka till 347 förra hösten.

‘Jag var inte’, jag förändrade verkligen de typerna av mat jag åt, ‘säger han.’ Jag hoppades bara att varvbandet inte skulle tillåta mig att äta så mycket av det.

‘Det var svårt att ignorera det var ett problem. Skottbandet ledde mig ut ur riskzonen, men det gick inte att ta mig över målstrecket.’

Det sista strået kunde ha kommit när han anlände en matchmaking service som satte upp honom för en date. När kvinnan såg Wheelers omkrets under en Blazer-telecast, avbröt hon.

Vatten ersätter cola

Wheeler lindrade på ett flytande dietprogram ironiskt, samma system som han hade använt i Chicago mer än 25 år tidigare. Fem 160 kalorier skakar eller stänger dagligen. Han började på öppningsdagen för Blazers ‘trunkated season i slutet av december.

‘Han gjorde det under den svåraste delen av året i vår verksamhet, säger Medina,’ under säsongen, där det finns sena nätter och resor och många frestelser. ‘

‘Jag trodde det skulle faktiskt vara bättre, för arbetet skulle ge mig lite distraktion,’ säger Wheeler. ‘Jag skulle inte kunna tänka på det.’
allevo viktminskning Den otroliga krympande Brian Wheeler