viktnedgång snabbt diabetes behöver åtgärder

går inte ner i vikt diabetes behöver åtgärder

Seniors diabetes behöver åtgärder: läkare

Av den kanadensiska pressen 8 januari 2016 1:23 VanCOUVER Diabetes bland seniorer är en del av en global tsunami men en nationell strategi som utvecklats i Kanada för ett decennium sedan har aldrig implementerats, säger en läkare som arbetar för att öka medvetenheten om den kroniska sjukdomen.

Dr Lau uppmanar den federala regeringen att vidta åtgärder och att lägga till en av fem personer i åldern 65 år är diagnostiserad med diabetes jämfört med en i 10 fall bland yngre vuxna.

don har specifik statistik i Kanada, sade Lau, att lägga till diabetes priser identifieras genom läkare fakturering data.

verkligen har inte ett ordentligt övervakningsprogram eller ett spårningssystem för att diagnostisera människor och vi har inte ett register över personer med diabetes, säger Lau, som undervisar medicin vid University of Calgary.

Han sa dock att den tillgängliga statistiken visar att de högsta räntorna för typ 2-diabetes är bland invånarna i sjöprovinserna, medan de lägsta är i britisk columbia, främst på grund av skillnader i fetma.

Kina, Indien och Förenta staterna är redo att få den största ökningen av antalet vuxna med diabetes, säger han, som tillskriver vandringen i utvecklingsländerna till stillasittande livsstilar, eftersom fler människor flyttar till stadsområden och äter västerländsk stil snabbmat.

av mina nya forskarkollegor som gick tillbaka till Kina sa att vid en gallamiddag var han helt rädd för att finna att varje läkare och forskare jämförde de piller som de tog. Alla hade diabetes. chefredaktör för Journal of Diabetes, sade i en redaktionell i den aktuella frågan att bättre diagnos och hantering av sjukdomen är nödvändig för att begränsa spiralhälsovårdskostnaderna från komplikationer som njursvikt och blindhet.

Folkhälsoverket i Kanada har länge kämpat med dessa problem,
viktnedgång snabbt diabetes behöver åtgärder
sade han i en intervju och tillade att dubbelt diabetes mellanklass bland seniorer jämfört med vuxna 20 år och uppåt i en åldrande befolkning är ett med diabetes är mer benägna att utveckla demens och diabetes ökar risken för hjärtsjukdomar och stroke, sa han.

De som är i äldre åldersgruppen är dubbla whammies, om inte trefaldiga whammies, vilket orsakar problem som vi verkligen behöver fokusera på. Folkhälsoverket i Kanada sa att det handlar om diabetes.

Den kanadensiska diabetesstrategin följer trender och riskfaktorer för alla åldersgrupper och byrån har utvecklat ett frågeformulär för att hjälpa människor att identifiera risken för att få sjukdomen, säger den i ett uttalande.

Lau sade att budskapet för att människor ska förlora bara en till tre procent av sin kroppsvikt för att minska risken för diabetes med nästan 60 procent inte iakttas.

Många av de framtida läkare han undervisar har dåliga livsstilar själva, det är skrämmande för proffs som behöver rådgöra med patienter, sa Lau.

John Ashdown, 72, sa att han diagnostiserades med diabetes för 10 år sedan men att han älskar ägg och smör för mycket för att ändra sina matvanor och han kan vara störd att träna trots den höga kostnaden för insulin.

Jag känner mig inte tillräckligt sjuk och jag lever med den.

har en hund som behöver gå en promenad och det fungerar fortfarande inte. Corbeil, som förespråkar den federala regeringen på uppdrag av kanadensiska diabetesföreningens kapitel i British Columbia och Alberta, sade att avsaknaden av en nationell strategi innebär att varje provins har sitt eget sätt att hantera diabetes.

Han sade att dagar före det federala valet i oktober meddelade den tidigare konservativa regeringen förnyelsen av ett förebyggande och förvaltningsprogram för diabetes för aboriginaler som identifierades som en av de främsta prioriteringarna i föreningen.

Även om vissa delar av 2006 års nationella diabetesplan har tagits upp, fortsätter bidrag för medicinering och annan behandling en hodgepodge-blandning över hela landet, sade Corbeil.

En rapport från 2015 av föreningen krävde tillgång till specialskor för diabetespatienter som har förlorat cirkulationen i sina fötter och ofta hamnar i sår och infektioner,
viktnedgång snabbt diabetes behöver åtgärder
vilket leder till amputation.

Hälsoministrar från hela landet är planerade att träffas i Vancouver i två dagar från och med den 20 januari och Corbeil sa att han hoppas att en nationell diabetesplan som innehåller livsmedelsmärkning kommer att vara högt på agendan.