snabb diet Diabetes stiger fyrafaldigt över fjolåret

gå ner i vikt träning Diabetes stiger fyrafaldigt över fjolåret

GENEVA (AP) Överdriven vikt, fetma, åldrande och befolkningstillväxt drev en nästan fyra gånger ökning av världsomspännande fall av diabetes under det senaste kvartalet, vilket påverkade 422 miljoner människor 2014, rapporterade Världshälsoorganisationen onsdagen. hälsovårdsinstitut uppmanade till intensifierade åtgärder för att minska riskfaktorerna för diabetes och förbättra behandling och vård som har blivit ballong de senaste åren tillsammans med en ökning av fetma. WHO sade att 8,5 procent av världens befolkning hade diabetes för två år sedan, en ökning från 108 miljoner eller 4,7 procent år 1980.

Genèves basebyrå skyllde växande konsumtion av mat och drycker som är höga i socker. Diabetes ökar runt om i världen men påverkar lägre och medelinkomst människor oftare än rikare befolkningar. Priserna steg mest i Afrika, Mellanöstern och Asien med regionen ‘Östra Medelhavsområdet’ mer än att fördubbla sin prevalens till 13,7 procent av befolkningen,
snabb diet Diabetes stiger fyrafaldigt över fjolåret
den enda världsregionen med en dubbelsiffrig procentandel.

Diabetes är ett kroniskt tillstånd där kroppen inte heller gör tillräckligt med insulin för att bryta ner sockret i livsmedel eller använda insulin ineffektivt. Det kan orsaka tidig död eller allvarliga komplikationer som blindhet, stroke, njursjukdom eller hjärtsjukdom.

I den globala rapporten om diabetes som släpptes onsdagen säger WHO att diabetes orsakade 1,5 miljoner dödsfall år 2012 och ytterligare 2,2 miljoner dödsfall orsakades av högre än optimala blodsockernivån, genom att öka riskerna för hjärt-kärlsjukdomar och andra sjukdomar.

Rapporten skiljer inte mellan typ 1 diabetes, vilket innebär bristfällig insulinproduktion i kroppen och kräver dagliga insulininjektioner för överlevnad och typ 2, där kroppen använder insulin ineffektivt och oftare är förknippat med fetma och relativt stillasittande livsstilar.

Rapporten sade att WHO uppdaterar sina riktlinjer för fett- och kolhydratintag, men de vuxna kan minska risken för typ 2-diabetes genom regelbunden, adekvat fysisk aktivitet och ‘hälsosam kost som inkluderar tillräcklig konsumtion av kostfiber och ersätter mättade fettsyror med fleromättade fettsyror.’.
snabb diet Diabetes stiger fyrafaldigt över fjolåret