levaxin viktminskning Detta är Wiltshire

gå ner i vikt program Detta är Wiltshire

Bröd och pasta fans, titta bort nu.

Faktum är att fett har gjort någonting av en återkommande de senaste åren, och de senaste förespråkarna att sjunga sina rosor är idrottsforskare och marathonrunner Professor Tim Noakes, nutritionist Sally Ann Creed och kock och öppen havsvimmare Jonno Proudfoot.

Deras bok, The Real Meal Revolution, har tagit Sydafrika med storm och har precis landat på brittiska stränder och lovat att hjälpa människor att gå ner i vikt utan att ge upp allt detta saftiga kött, smör och grädde.

Det finns en fångst, även om kolhydrater är strikt utanför menyn.

Denna plan med låg kolhydrat, hög fetthalt (LCHF) har likheter med Paleo-kosten, eftersom den förespråkar en återgång till att äta vad våra forna förfäder, jägaresamlarna, åt 200.000 år sedan innan vi började odla korn. Det drar också kraftigt på den Banting-dietten som den brittiska underförfattaren William Banting utarbetade, som famously gav upp viktiga matvanor från viktorianerna på 1860-talet för att bota sig av fetma.

Naturligtvis har låga eller inga carb / hög fetthalt och protein dieter alltid varit något kontroversiell, vilket lockar både hårda kritiker och fans.

Prof Noakes är dock övertygad om att denna ätregime har gynnat sin egen hälsa. ‘Vi har blivit uppvuxna för att tro att kolesterol, som orsakas av att äta för mycket fett, orsakar sjukdomar, och att varje sjukdom i boken är kopplad till en fet diet. Det visar sig att det är helt fel, säger Noakes, som har typ 2-diabetes, men på 66 år säger han att han är som 40 år gammal.

‘Vad som dödar oss har hela tiden blodsockerkoncentrationer och det orsakas av höga kolhydratdieter och det förvärras hos människor som jag själv, som har insulinresistens. Insulinresistens är det vanligaste medicinska tillståndet i världen det dvärgar allt annat. ‘

För att utarbeta sina recept ritade Proudfoot tre listor grön, orange och röd av livsmedel som folk borde äta i överflöd, vara försiktiga och undvika helt med kött, ost och lövgröna allt på den gröna listan. frukt, nötter och rotgrönsaker på apelsinlistan och allt mjöl, korn, tårta, ris, pasta, socker, potatis och jämn ärter på den röda listan.

Så populärt har det varit i Sydafrika, har stormarknader kämpat för att hålla fast vid efterfrågan på Banting-ingredienser, bland annat blomkål, som utgör grunden för flera recept, såsom cauli wraps, cauli-mash och cauli-ris.

‘Det var en nationell blomkålbrist’, säger Proudfoot. ‘Priset på blomkål för 1 kg var 50p och vid en tidpunkt gick det upp till 4! En enda snabbkedjesked säljer nu förpackade versioner av några av våra recept, inklusive cauli-ris.

‘Jag brukade arbeta med god mat och göra cauli puree som ett bra alternativ till mash blomkål’ s lika näringsrik som andra grönsaker men det har en mängd olika användningsområden, du kan göra det som alla andra kolhydrater, vilket är bra när du kommer från kolhydrater. ‘

Proudfoot hade idén om en kokbok när han tränade för att simma från Moçambique till Madagaskar och ville kartlägga sin diet. Han närmade sig Prof Noakes and Creed, och tillsammans har de tre kommit upp med en radikal attack på kolhydrater.

Förutom de uppenbara diktade raffinerade kolhydraterna som vitbröd och pasta, tar den här trio ett styvt steg längre fram, vilket tyder på att fullkornsspåren skärs också. Inte att Prof Noakes är övertygad om att de ens existerar, tänker dig.

‘Det finns ingen sådan som vem som helst, för att du inte kan smälta dem, det är en marknadsvinkel’, säger han. ‘Vår hälsa försämrades den minut vi började äta korn. Våra tänder blev ruttna, bakterierna i munnen förändrades när vi började äta kolhydrater och då förlorade vi höjden och vi har bara kommit tillbaka till höjden för 15 000 år sedan under de senaste 20 eller 30 åren, vilket är ganska förvånande. ‘

I stället för att få energi från kolhydrater syftar The Real Meal Revolution till att ‘omskola’ kroppen för att klara sig på fett, vilket håller dig fylligare för längre tid vilket innebär att mycket smör, kokosolja, full fet kräm och ost går in i recepten. Men varken Proudfoot eller Prof Noakes är oroade över kolesterol, med Proudfoot som hävdar: ‘Om man tittar på statistiken är det tydligt att det inte är en indikator på den tidiga döden.’

Prof Noakes bekräftar att det inte är ‘en storlek som passar alla’, men rekommenderar insulinresistenta människor, med en familjehistoria av diabetes, bör prova det.
levaxin viktminskning Detta är Wiltshire