kost för viktminskning Det är svårt att få katter att gå ner i vikt

kost för att gå ner i vikt Det är svårt att få katter att gå ner i vikt

Ligger din katt runt hela dagen, bara att äta upp och besöka kullkassen? Chansen är att han är överviktig. Kanske har du bytt till matkattmat eller försökt mata honom mindre, men du kanske har märkt att det inte är lätt att få den vikten. En ny studie från University of Illinois förklarar vad som krävs för att få kitty att smala ner.

Det visar sig att du måste fortsätta minska sin matintag eftersom de inte är väldigt aktiva. Det tar lång tid, säger Kelly Swanson, Kraft Heinz Co., utrustad professor i human näring vid Institutionen för djurvetenskaper och divisionen näringsämnen vid U av I.

‘Risken med snabb viktminskning, speciellt i en katt, är hepatisk lipidos. Kroppen släpper för mycket fett, och levern blir försvagad. De kan inte hantera så mycket,’ säger Swanson. ‘Vi riktade oss till en kropp på 1,5 procent viktminskning per vecka, vilket faller i linje med intervallet (0,5 2 procent per vecka) som föreslagits av American Animal Hospital Association. ‘

För att uppnå den 1,5 procenten förlusten, forskarna fick sänka matintaget med 20 procent jämfört med en underhållsdiet. Men det var bara den första minskningen. Swanson och hans kollegor fann att för att uppnå fortsatt viktminskning, var de tvungna att hålla skäraintag varje vecka.

‘Du kan få ägare att minska intaget från 60 till 50 gram per dag, men vi säger att de kanske måste gå till 45 eller 40 gram. Vi blev väldigt låga, men vi övervakade dem så att de var friska ‘, säger han.

Målet var en hälsosam kroppssituation på 5 i en 9-punkts skala. Ett djur med en BCS på 1 är mycket emacierat, men en med en poäng på 9 är, som Swanson uttrycker det, ‘som en liten blimp.’ Ett djur med en idealisk BCS på 5 har ett litet lager av fett på revbenen, men har en tuckning i midjan.

Så svårt som möjligt att övertyga ägarna att minska sina katters matintag kan det vara svårare att övertyga dem om att deras husdjur är överviktiga i första hand.
kost för viktminskning Det är svårt att få katter att gå ner i vikt