kalorier gå ner i vikt Diabetes och dina njurar

snabb viktminskning lchf Diabetes och dina njurar

Hur ofta tycker du om dina två njurar? Risken är att du inte tänker på dem eller hur hälsosamma de är. De arbetar 24 timmar om dygnet, tar bort många av kroppens nedbrytning eller avfall och sänder dem ut i urinen, reglerar blodtrycket och upprätthåller cellproduktionen som bär syre till alla delar av vår kropp. Den enda gången vi uppmärksammar dem är när de inte fungerar ordentligt.

Minst 30 miljoner amerikaner lever med skadade njurar och de flesta vet inte det. Sådan kronisk njursjukdom, om den är obehandlad, kan vara progressiv och slutar med njursvikt och dialys eller transplantation. Lyckligtvis behöver det inte vara så. De två vanligaste orsakerna till njurskador är okontrollerat högt blodtryck och diabetes, korrekt behandling av dessa sjukdomar kan i stor utsträckning förhindra progressiv njursjukdom.

Meddelandet: Håll dina njurar friska genom att få kontrollerat för högt blodtryck och diabetes och även tecken på njursjukdom (blod och urinprov) minst en gång per år. Samarbeta med din läkare för att få din diabetes och blodtryckskontrollerad. Tidig upptäckt och korrekt behandling kan sakta eller stoppa utvecklingen av kronisk njursjukdom. Dessutom begränsa saltintaget, gå ner i vikt och sluta röka.

Om du har frågor är Rogosin-institutet här för att hjälpa. Rogosin Institute är en icke-vinstdrivande njurvårdspersonal med kliniker i Queens, Manhattan och Brooklyn. Det är åtagit sig att öka medvetenheten om njurs hälsa och förebygga, upptäcka och bättre hantera njursjukdomar och de förhållanden som orsakar det.

Rogosin-institutet kan arbeta med din primärvårdspersonal för att säkerställa att du och dina njurar får bästa möjliga vård. De erbjuder också kliniska prövningar av nya läkemedel som i sista hand kan minska diabetisk njurskada.
kalorier gå ner i vikt Diabetes och dina njurar