hur går man ner i vikt utan att träna diet kan avvärja diabetes

gå ner i vikt träning diet kan avvärja diabetes

En nyligen släppt landmärkeundersökning visade tydligt att kost och motion kunde minska din risk för diabetes. Diabetespreventionsförsöket var en treårsperiod med över 3000 personer rikstäckande. Det visade att risken för att få diabetes kan minskas med upp till 71 procent i vissa grupper. Faktum är att National Institute of Health avslutade studien ett år tidigt eftersom resultaten redan var tydliga. Deltagare som rekryterades för studien var i hög risk för diabetes och i genomsnitt 51 år. Fyrtiofem procent av deltagarna var från etniska minoriteter som har stor risk att utveckla diabetes.

Målen för livsstilmodifieringsgruppen var att göra 150 minuters träning per vecka, de flesta valde att gå och förlora 7 procent av sin ursprungliga kroppsvikt (i genomsnitt 15 pund). Deltagarna i denna grupp deltog i 16 utbildningar om kost och motion under de första två åren och fick sedan rådgivning en gång i månaden för resten av året. Deras kostintag var mellan 1200 och 1800 kalorier, med 25 procent från fett. De andra grupperna fick också kost- och träningsråd, men på en mycket lägre nivå.

Eftersom förekomsten av diabetes har tredubblats under de senaste 30 åren och är av epidemiska proportioner, är dessa resultat särskilt uppmuntrande. Vi har nu avgörande bevis på att risken att utveckla diabetes kan skjutas upp eller till och med förhindras. Behandlingen är billig och i våra händer: det är kost och motion. Vi pratar inte om att springa maraton eller svält. Allt som behövs för att efterlikna vad som gjordes i DPP-studien är 30 minuters träning fem gånger per vecka och förlorar 5 till 7 procent av din vikt och skär fett till cirka 25 procent av kaloriintaget eller ca 30-50 gram per dag. Om diabetes kan förhindras eller fördröjas, kan du fortsätta ditt liv utan de smärtsamma och dyra komplikationer som ofta går med det. Även om du redan har diabetes har forskning och praktisk erfarenhet visat att kost och motion kan dramatiskt förbättra diabetes och minska risken för komplikationer.
hur går man ner i vikt utan att träna diet kan avvärja diabetes