hjälp med att gå ner i vikt Diabetesdiagnos utlöser beteendeförändring

kalorier isbergssallad Diabetesdiagnos utlöser beteendeförändring

För ungefär ett år sedan hade jag lite blodarbete ritat för en försäkring fysisk.

Mitt labbarbete avslöjade ett mycket högt hemoglobin A1C, vilket gjorde diagnosen diabetes mellitus. Detta var ett överraskningsresultat, men trodde att det inte borde ha varit oväntat.

Jag var överviktig och blev mer ohälsosam. Jag bodde för att äta istället för att äta att leva. Jag hade ingen aning om hur många kalorier och vilket näringsvärde någon av maten som jag konsumerade gav mig. Jag vet att det borde vara förvånande att vara en läkare, men jag var antagligen avslag på situationen för min dåliga hälsa. Jag hade aldrig tänkt mycket om långsiktiga konsekvenser av fetma och andra medicinska problem i min egen hälsa, men hade predikat för andra om viktminskning.

Jag kan inte säga att jag var alltför rädd för konsekvenserna av min diagnos,
hjälp med att gå ner i vikt Diabetesdiagnos utlöser beteendeförändring
jag visste bara att jag behövde göra några förändringar. Jag började på diabetesmedicin och började spåra mina kalorier dagligen på min iPhone. Jag skar bort nästan alla kolhydrater och skära mina kalorier till mindre än 1500 totalt per dag. Jag tittade på varje etikett på varje mat som jag satt i min mun, vilket var upplysande.

Jag hade en ‘magisk formel’ för viktminskning begränsa mina kalorier. Jag är övertygad om att vem som helst som spårar varje kalori och pinnar begränsar kommer att lyckas med viktminskning.

Motion hjälper också, men har inte varit lika viktigt i min viktminskning resa. Jag kan inte säga att jag verkligen var så hungrig eller eländig med att äta ungefär hälften så många kalorier som jag hade varit van vid att äta. Det var en gradvis förlust på cirka 10 pund per månad för de kommande fyra månaderna.

Nu är jag ett år från min diagnos av diabetes och morbid fetma. Jag tar fortfarande min diabetesmedicin, men mina blodsocker är normala, och jag har behållit min vikt på 40 pounds. Jag känner mig mycket bättre och har mycket mer energi i dagliga aktiviteter. Jag har tappat min midjestorlek från 38 till 32 och har verkligen inte mycket kläder som passar bra.

Jag ser många patienter som säger att de inte kan gå ner i vikt trots att de inte äter mycket. Min nästa fråga till dem är att hålla koll på deras kalorier eller har de en diet dagbok? Svaret är alltid nej. Jag tror att någon kan göra det här. Motivation och engagemang är viktiga,
hjälp med att gå ner i vikt Diabetesdiagnos utlöser beteendeförändring
men sann förändring av beteende krävs.

Förhoppningsvis kommer min historia att uppmuntra vissa människor att spåra sina kalorier och hitta den ‘magiska formeln’ för att hålla det vanligaste nyårets viktminskning.