gå ner i vikt utan diet Diabetes ett växande problem i Monterey County

gå ner i vikt på en månad Diabetes ett växande problem i Monterey County

Korrigering: Dr. Hugh Stallworth från Monterey County Health Department sade att en av tre barn är överviktiga eller överviktiga. Detta citat var felaktigt i en tidigare version av den här historien.

Dr Dana Kent från Natividad Medical Foundation sa att ‘varje måltid ska delas med en halv frukt och grönsaker, en fjärdedel fullkorn och en fjärdedel mager protein’. Detta citat var felaktigt i en tidigare version av den här historien. Typ 2-diabetes är en läskig verklighet, en mer och mer Monterey County invånare står inför varje dag. Elva procent av länets invånare hade diagnostiserat diabetes under 2009, en ökning med 8,1 procent år 2005, enligt Kalifornien Diabetesprogrammet. Lokala hälsovårdsansvariga säger att ytterligare 5 procent är odiagnostiserade, och ungefär lika många män och kvinnor påverkas. Statewide, 9,1 procent av invånarna diagnostiserades diabetiker år 2009. Minoriteter och de som lever i fattigdom har till och med högre satser för sjukdomen på 12,2 procent. Och kanske de flesta avväpnande visar att nuvarande siffror föreslår att helt 41 procent av Kalifornien drabbas av före diabetes, vilket innebär att de står i riskzonen för att drabbas av tillståndet. Men som störande som statistiken har de som bor i Monterey County mer resurser på deras bortskaffande än någonsin. ‘Nyckeln till att bekämpa ökningen av diabetes är medvetenhet’, säger doktor Dana Kent, medicinsk chef för hälsofrämjande och utbildning vid Natividad Medical Foundation. ‘Vi kan stoppa denna trend genom att undervisa vikten av motion och rätt diet , och hur kritiskt det är att behålla en hälsosam vikt. ‘Kent är bara en av de inspirerade själarna som leder avgiften lokalt för att få ordet. Natividad Medical Center s Diabetes Education Center erbjuder supportgrupper och förebyggande program för personer med diabetes. Regional Diabetes Collaborative, en Watsonville-baserad grupp som betjänar Monterey, Santa Cruz och San Benito län, håller varje år en diabeteshälsa. Och Monterey County Health Department hjälper lokala kliniker att identifiera och behandla personer som har diabetes eller riskerar att utveckla sjukdomen. ‘För många människor är inte medvetna om riskfaktorerna, säger Kent.’ Och tills de lär sig, är jag rädd att sjukdomen fortsätter att växa. ‘ Riskfaktorer inkluderar att vara överviktig eller fetma, har en dålig kost, fysisk inaktivitet, rökning och ålder. ‘Vi’ är en åldrande befolkning, och diabetes är vanligare när du blir äldre, säger Kent. ‘Kombinera det med fruktansvärda dieter fyllda med tomma kalorier och sötad soda, och problemet är förhöjd.’ Typ 2-diabetes, en metabolisk störning där kroppen inte heller gör tillräckligt med insulin eller inte effektivt behandlar det, kan åtföljas av en mängd problem som hör samman med leversjukdom till blindhet mot kärlproblem. Hjärtsjukdomar och stroke är mycket vanligare hos diabetiker, säger Kent, som påpekar att okontrollerat blodtryck och rökning störde sjukdomen sjukt på kroppen. Symtom kan komma i form av överdriven törst eller urinering och plötslig viktminskning, och en diagnos bestäms av en eller flera vanliga tester, såsom kartläggning av blodsockernivåer på en rutinmässig blodpanel. När en diagnos bekräftas börjar de flesta patienter omedelbart en dos av oral medicinering. Men enkla livsstilsförändringar kan både hålla diabetes under kontroll och förhindra att den börjar. ‘Den första förändringen är att gå ner i vikt fetma driver denna sjukdom’, säger Kent. ‘Vi måste lära våra barn grunderna om god näring varje måltid ska delas med en halv frukt och grönsaker, en fjärdedel fullkorn och en fjärdedel mager protein. Och alla ska få regelbunden motion. Vi har funnit att före diabetiker som förlorar bara 7 procent av sin vikt och motion 150 minuter i veckan kan minska risken för att bli diabetiker. ‘Med att erbjuda sådana tips försöker Kent och andra att bekämpa ett problem som påverkar en bredare del av befolkningen.’ Det var en tid då typ 2-diabetes upplevdes mestadels i överviktiga medelålders kvinnor ‘, säger doktor Hugh Stallworth, folkhälsochef för Monterey County.’ Nu visar den sig över alla åldersgrupper och socioekonomiska spektrum. En av tre barn är nu överviktiga eller överviktiga, liksom två av tre vuxna, och dessa siffror är ett direkt resultat av vår stillasittande livsstil och elaka dieter. Vi börjar till och med se högre instanser av hjärtsjukdom hos yngre människor och att ‘sr ealt alarmerande. ‘ Stallworths recept för framgång ligger i att utbilda barn så tidigt som möjligt. ‘Vi måste förkunna vikten av att bibehålla en hälsosam vikt till barn redan innan de börjar skolan,’ säger han. ‘Och för att göra det behöver vi både föräldrar och lärare att vara en del av kampanjen, för att hålla en kontinuerlig ström av information. ‘För detta ändamål administrerar Stallworth och hans kollegor WIC-programmet i Monterey County, ett federalt finansierat hälso- och näringsprogram för kvinnor, spädbarn och barn som lär ut vuxna och Därför koncentrerar sina barn sina ansträngningar i en serie offentliga initiativ för skolledare i hopp om att deras budskap upprepas genom varje fas och fas av ett barns utbildning. ‘Det handlar om att driva verkligheten i länets djupa hälsa, och hur alla från föräldrar till lärare till administratörer, från unga till gamla kan vara en del av lösningen, säger Stallworth. ‘Vi behöver nätverk i stor skala, för att det kommer att hjälpa alla i samhället att vända tidvattnet i diabetesdiagnoser.’
gå ner i vikt utan diet Diabetes ett växande problem i Monterey County