gå ner i vikt tabletter Diabetesprevention börjar hemma

kost för att gå ner i vikt Diabetesprevention börjar hemma

Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) är 12,7 procent av statens befolkning lider av diabetes, från och med 2013. Diabetes uppstår när en persons blodglukosnivåer är för höga. Hormoninsulinet, som produceras i bukspottkörteln, hjälper kroppen att korrekt bearbeta glukos. Personer med diabetes gör inte heller tillräckligt med insulin eller deras kroppar använder inte det ordentligt. Det finns två huvudtyper av diabetes (typ 1 och 2). Typ 2-diabetes är den vanligaste formen av cirka 90 procent av alla diabetesfall är typ 2. Att övervikt eller fetma ökar risken för diabetes eftersom det kan orsaka insulinresistens. Dessutom påverkar typ 2-diabetes alla barn och tonåringar såväl som vuxna, främst på grund av barndomsfetma.

En av sex barn och tonåringar i USA är överviktiga eller överviktiga. Denna statistik sätter många amerikanska barn i tidig risk för typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och till och med strokeförhållanden som vanligtvis är förknippade med vuxen ålder.

Dr Rian Anglin, en barnläkare på Pediatric Associates of Auburn, erbjuder några praktiska råd om hur man gör enkla livsstilsjusteringar för att förbättra barnets hälsa. ‘Diet är det viktigaste för att bibehålla en hälsosam vikt hos ett barn, inte träna , Säger Anglin. ‘Vårt samhälle har lagt tonvikten på att vara fysiskt aktiv, vilket är viktigt för att upprätthålla barnets övergripande hälsa, men det är vad du sätter i din kropp som är viktig, särskilt för viktunderhåll. Föräldrar bör hjälpa barn att upprätthålla en balanserad kost som huvudsakligen fokuserar på helmat, vilket inkluderar stora volymer av färsk frukt och grönsaker, färska kött och mycket begränsade bearbetade livsmedel. ‘

Anglin förklarar att hon delar tre huvudtips när man erbjuder föräldrar råd under kontroller:

1. Inga söta drycker, inklusive fruktjuice. Vatten och mjölk är alla barn behöver behålla en hälsosam kost och hålla sig hydratiserade. Behandlingen är OK ibland, men fokuserar främst på vatten.

2. En ny bit frukt eller sallad före måltiden. Frukt eller sallad hjälper till att fylla magen lite, så barnen är mindre frestad att äta bröd och extra delar kött under måltiderna.

3. Inga bearbetade livsmedel som mellanmål. Håll i stället färsk frukt passande för att snacka när som helst på dagen.

‘Om du har ett barn som är överviktigt, är det väldigt emotionellt tömande och överväldigande’, säger Anglin. ‘Föräldern är förebilder för barnet och deras näring påverkar deras barns. Jag ber inte mina barn att göra saker som jag inte ber om hela familjen. Hälsosam kost är en livsstilsförändring för hela familjen. Att göra några små förändringar kan få en mycket stor inverkan över tiden på ditt barns fysiska och emotionella hälsa. ‘

En mamma i Auburn fann att genom att göra enkla förändringar i hennes familjs livsstil, hade det en stor inverkan på hennes barns hälsa. Hennes 13-årige son är en kund av Allison Drake, RD,
gå ner i vikt tabletter Diabetesprevention börjar hemma
LD, en diabeteskliniker vid diabetes- och näringscentrumet.

‘Vi ser fall som hans ofta’, säger Drake. ‘Han drack en hel del söta drycker, som inkluderar drycker som har naturligt socker, som juice. Att eliminera dessa typer av drycker är vanligtvis det första vi normalt försöker hantera med patienter. Jag gav honom några olika alternativ. Vatten är självklart det bästa alternativet, men Crystal Light eller något liknande, i måttlighet, kan hjälpa barns övergång från att dricka många söta drycker till bara vatten. Det var en enkel fix som patienten kunde genomföra själv. ‘

Drake förklarar att hon lärde mellanskolan och hans mamma om portioner. Istället för att diskutera den traditionella matpyramiden fokuserade hon på en tallrik och på delstorlekar. Köttet tog upp hälften eller mer av sin tallrik, och det skulle bara ta upp cirka 25 procent av plattan. De diskuterade också att öka de frukter och veggiemängder han äter varje vecka. Drake gav honom idéer och lät honom välja ut några av hans favoriter.

‘Min son är 13, och han var ombord från början och ville förbättra sin hälsa’, förklarar moderen. ‘Han har lärt sig att han kan göra små förändringar, även när man äter på restauranger som förbättrar sin hälsa. Något så enkelt som att beställa en bakad potatis istället för frites eller grillad kyckling istället för stekt gör skillnad. Han lär sig hur man bygga goda vanor på egen hand nu. Vår dietist var en stor resurs även vid de få möten vi haft med henne. Min son har byggt förtroende och vi har båda lärt oss så mycket om mat. ‘

‘Deras specifika fall var bra för att de satsade mycket i familjen’, förklarar Drake. ‘Hans mamma var verkligen ombord från början, och tyvärr är föräldrarna inte alltid engagerade i att göra nödvändiga livsstilsförändringar för att förbättra barnets hälsa.

‘Vanligtvis söker vi inte efter viktminskning hos ungdomar som fortfarande växer, men vårt mål är att hjälpa till att stoppa viktökning och arbete därifrån. Denna speciella patient var stor för att han faktiskt började gå ner i vikt.

Go! R är en bra riktlinje för familjer att följa och jag rekommenderar det till många av våra patienter, säger Drake. Planen är anpassad från webbplatsen:

5Servings av frukter och grönsaker per dag

4Glas av vatten

3Servings av fettfattigt eller icke-fett mejeri

2 timmar på skärmen eller mindre per dag

1 timme eller mer av fysisk aktivitet per dag

Dr Anglin rekommenderar att man inte fokuserar på specifika dieter. ‘Ord som’ diet ‘och’ overweight ‘har sådana negativa konnotationer och det stinker att berätta för barnet’ nej ‘hela tiden, säger Anglin. ‘Att berätta för dina barn kan de inte ha detta eller det är ansträngande. Hitta saker du kan säga ‘ja’ till. ‘Ja’ till vatten, ‘ja’ till frukt, ‘ja du kan ha ett bearbetat mellanmål per vecka.’ Hitta saker att vara positiv om och sätt att låta barnen vara lyckliga med mat, på en hälsosam sätt. ‘

Alabama har nationens högsta sockersjuka (12,7 procent).

De med prediabetes utvecklar vanligtvis typ 2-diabetes.

Personer som försenar att diagnostiseras är utsatta för högt blodtryck, högt kolesterol, njursjukdom och diabetisk neuropati samt hjärtsjukdom och stroke.

Även människor med prediabetes har en 50 procent högre risk för hjärtsjukdomar och stroke.

En tidig diagnos kan bidra till att förebygga diabetes.

Diabetes Riskfaktorer

Vikt Övervikt är en primär riskfaktor för typ 2-diabetes.

Abdominal fett Din risk för diabetes typ 2 är större med bukfett än om din kropp lagrar fett i dina höfter och lår.
gå ner i vikt tabletter Diabetesprevention börjar hemma