gå ner i fettprocent diabetes patienter till viktvaktare

hur går jag ner i vikt snabbt diabetes patienter till viktvaktare

Läkare ska skicka patienter som riskerar att utveckla typ 2-diabetes till viktvaktare, föreslår en ny studie.

Patienter med så kallad pre-diabetes där deras blodsockernivåer ligger över det normala intervallet, men inte tillräckligt höga för att kunna diagnostiseras som villkoret skulle kunna dra nytta av att bli refererad till vikthanteringsprogrammet, fann experter.

Patienter med ett BMI på över 30 som indikerar att de är kliniskt överviktiga, som inte hade diabetisk hyperglykemi eller högt blodsocker, blev inbjudna att delta.

De erbjöds en bok för ett diabetespreventionsprogram med viktvaktare som inkluderade en 90-minuters ‘aktiveringsession’ följt av 48 veckor gruppmöten.

Vid 12 månader uppnådde 54% av patienterna en större minskning än kroppsvikten i vikt, theresearchersfromWeight Watchers, University of Westminster och Bromley Council.

Cirka nio av 10 personer med diabetes har typ 2-diabetes som är kopplad till en ohälsosam livsstil.

‘Närmare 80% av de stödberättigade patienterna som erbjöds viktvaktens diabetespreventionprogram engagerade, vilket illustrerar den betydande skala som kan uppnås genom att arbeta tillsammans.’

Emily Burns, interimchef för forskningskommunikation hos Diabetes UK, sade: ‘Det är verkligen viktigt att vi hjälper människor att sänka risken för typ 2-diabetes.

‘Vi vet att diabetespreventionsprogram, som stöder människor att göra livsstilsförändringar, kan fungera. Men mer forskning behövs för att utarbeta hur man tillämpar detta i en verklig världsinställning och risken för typ 2-diabetes så låg som möjligt för alla .’

Professor Helen Stokes Lampard, ordförande för Kungliga högskolan för allmänläkare, sade till studien: ‘Typ 2-diabetes är ett allvarligt och potentiellt försvagande tillstånd för patienter, och det kostar NHS en stor summa pengar varje år, så att högskolan välkomnar något system som kan förhindra eller fördröja sin början.

‘Att gå ner i vikt genom en kombination av ansvarsfull dieting och lämplig fysisk aktivitet är ett av de bästa sakerna människor kan göra för att undvika att utveckla eller minska effekten av typ 2-diabetes.

‘Men vi vet att många patienter kämpar för att gå ner i vikt, och att den typ av långsiktigt beteende som behövs kan vara svårt att inspirera.

‘De resultat som GP-hänvisningar till vikthanteringsprogram tycks ha hindrat en tredjedel av patienterna från att utveckla typ 2-diabetes är både positiva och uppmuntrande och det är verkligen något för kommissionärerna att överväga.

‘Men organiserade vikthanteringsprogrammen kommer inte att fungera för alla, så vårdgivarna och våra lag kommer fortsätt att spela en avgörande roll för att hantera den stora mängd diabetesvård i samhället och ge patienterna råd om livsstilsförändringar som kan förbättra deras hälsa, så vi måste se till att allmän praxis har den investering det behöver, och lämpligt antal praktiserande läkare och vårdkollegor, för att göra det ordentligt. ‘
gå ner i fettprocent diabetes patienter till viktvaktare