gå ner 5 kilo snabbt Detoxing myterna av det

lchf viktnedgång Detoxing myterna av det

Cleanses och detox dieter tar många former och former, men liknar att de hävdar att ta bort toxiner från kroppen och orsaka drastisk viktminskning. Många människor rapporterar även höga energinivåer och eufori samt känner sig mer andliga övergripande. Låter bra, eller hur?

För någon som jag gillar att äta är det inte så lätt som det låter. Vanligtvis kommer en detoxdiet att innehålla fastande med begränsade mängder av råa frukter och grönsaker och juice. Ibland kommer planen även att innehålla användande av enemas eller laxermedel för att rengöra ut tjocktarmen.

Låt oss ta itu med viktminskningspartiet först hur fungerar det? Den initiala drastiska droppen på skalan är oftast vattenvikt. Carbs lagrade i kroppen är packade tillsammans med vatten. När kolhydraterna bryts ner och används är vattnet borttagna också. Motiverande, ja. Sann viktminskning, nej.

Det som vi verkligen strävar efter är fettförlust, när kroppen inte får tillräckligt med kalorier över tiden, är det tvunget att förlita sig på lagrade former av energi, som fett. Men under viktminskning bränner vi också muskler. Muskeln kan tjäna som en energikälla och också en källa till protein om vi inte får tillräckligt med i kosten.

Detta är sant oavsett hur vi skapar det kaloriunderskottet, även om det kan förebyggas genom att äta tillräckligt med protein och innehålla styrketräning.

Tyvärr slutar den extrema naturen av detox dieter att fungera mot oss. Normalt fungerar kroppen bra om vi bara kort några hundra kalorier. Men under fasta perioder går kroppen i svältläge och sänker metabolism dramatiskt. Det gör det svårare att gå ner i vikt och stimulera muskelavbrott som förvärras av faktum att detox dieter vanligen är ganska låga i protein och du kommer inte att ha mycket energi att spara för motion.

Sammantaget betyder mindre muskel en långsammare metabolism och färre kalorier bränns, vilket gör det lättare att öka när detoxen är över. Samtidigt blir viktminskning det mycket svårare. Även om avgiftning och rening kan fungera på kort sikt, är resultaten flyktiga och kan leda till en yoy-diet.

Utöver viktminskning, detoxdieter och rengöringsmedel innebär att ta bort toxiner. Hittills har detoxstudier inte studerats mycket. Ordet ‘toxin’ är inte särskilt specifikt så det är svårt att veta om de lyckas i det avseendet.

Vad vi vet är att människokroppen har flera mekanismer på plats för avgiftning. Levern filtrerar blod från matsmältningssystemet innan det kan skickas ut till resten av kroppen. Leveren avgifter också ämnen (som receptbelagda läkemedel) genom att ändra dem till godartade former. Njurarna filtrerar också blodet. Genom denna process avlägsnas avfall och utsöndras genom vår urin.

Att dricka bara juice kan säkert tömma dig, inte för att du stimulerar din kropp att ta bort gifter, men eftersom mat och drycker som är mycket koncentrerade i socker kan orsaka diarré.

Naturligtvis kommer också mycket avfall att avlägsnas när du använder enemas och laxermedel. Normalt skulle avfallet gå långsammare och mer reglerat, men att bli av med det snabbt kan ge intryck av att bli renad. Detta kan definitivt bidra till att du känner dig ljus och ren, men du riskerar också uttorkning och elektrolyt obalanser.

Medan jag kan se hur tanken på avgiftning kan ge en känsla av kontroll och motivation till någon som vill ‘återställa’ sin livsstil, tror jag på den här tiden att de potentiella nackdelarna överstiger positivt.

Om målet med rengöring är att bli av med saker som är onaturliga i kroppen, verkar det som att det bästa sättet att detox skulle vara att göra så naturligt som möjligt. Det vill säga genom att dra fördel av kroppens naturliga processer för att flytta saker längs.

Mitt nr 1 tips är att göra vänner med fiber. De flesta amerikaner får cirka 14 gram per dag och faller långt ifrån de rekommenderade 25 30 gram. Lägg till mer fiber i form av frukt, grönsaker, fullkornsmedel, bönor, frön och baljväxter. Inkorporera fiber gradvis för att minimera gas och uppblåsthet.

Drick också mycket vatten. Ingen magisk formel behövs; var uppmärksam på din törst och din urins färg (om den är mörkare än blekgul, drick upp). Slutligen få din kropp att flytta med regelbunden träning.

Inte bara är dessa metoder testade och sanna (och stöds av forskning), men jag tror att de är oändligt lättare att göra än en detox diet. Dessutom måste en tjej äta, eller hur?
gå ner 5 kilo snabbt Detoxing myterna av det