gå ner 5 kilo på en vecka DiaRem-poängen

gå ner snabbt i vikt på en vecka DiaRem-poängen

När du hör ‘gastrisk bypass’ -operation, tänker du förmodligen på viktminskning, och det är sant att det är ett tillgängligt verktyg för vissa människor att gå ner i vikt. Men i vissa fall är det också effektivt i kampen mot diabetes. Vissa läkare på Geisinger får erkännande för ett poängsystem som de har uppfunnit för att förutse huruvida patientens diabetes skulle bli hjälpt av operationen. DiaRem poäng.

Det är uppskattat att 2/3 av den vuxna amerikanska befolkningen är överviktig, och 1/2 av dessa människor är överviktiga. Utbredningen av diabetes har också ökat under de senaste decennierna, inte bara hos vuxna utan även hos barn.

Bariatric surgery kan vara effektiv för viktminskning,
gå ner 5 kilo på en vecka DiaRem-poängen
men Dr. Christopher Still påpekar att det också kan vara effektivt för att lösa diabetes, även om patienten inte är morbidt överviktig. Det var bara inte ett sätt att bestämma vilka patienter som hade störst sannolikhet för framgång fram tills nu.

‘Det är verkligen ett personligt, patientcentrerat beslutsverktyg’, säger Dr. Still, direktören för näring och vikthantering vid Geisinger Medical Center nära Danville. Han är också en av tre Geisinger-anställda för att komma fram till ett enkelt poängsystem som heter DiaRem.

‘Det här är verkligen den första preoperativa ekvationen där du kan lägga in data före operation och ge en procentandel av att lösa diabetes efter gastrisk bypass’,
gå ner 5 kilo på en vecka DiaRem-poängen
säger Dr. Still.

Scoresystemet tar patientens ålder och blodsockermätning och faktorer i huruvida de är på medicinering och / eller insulin för att kontrollera diabetes. Resultatet är en förutsägelse för vem som ska lösa sin diabetes inom fem år med gastrisk bypassoperation.

Detaljer om DiaRem-poängsystemet publicerades bara i en nationell jourtid. Dr Still fortfarande hoppas det kommer att användas av läkare för att hjälpa sina patienter att fatta det bästa beslutet.