gå ner 5 kg snabbt Diabetisk diagnos sporer Portland kvinna för att slutligen ta hand om sin vikt och hälsa

gå ner i vikt blogg Diabetisk diagnos sporer Portland kvinna för att slutligen ta hand om sin vikt och hälsa

Hennes kropp var alltid trött och prickig. Hennes leende kändes som en mask. Hon kände, sade hon, inuti. Hon slumpade axlarna för att avböja uppmärksamhet. Hon lugnade sig med bröd, pasta och pizza chewy, carb rik mat som tog på de varma fuzziesna medan hon drog bort hennes skam och ångest.

Under de senaste 15 åren hade hennes formellt hanterbara vikt skuggat upp med en hel del 100 pund, tills siffran på hennes skala skrek 250.

Casta kunde knappast bära för att titta på det. Hon försökte alltid hantera hennes ätning, hon vandrade och arbetade, men ingenting tycktes hjälpa.

kände mig som om jag hade på sig en sumo kostym hela dagen, påminner hon om.

Sedan, i januari 2012, gav Casta doktor henne en djup ny diagnos: hon var prediabetiker. Hennes kolesterol och blodtryck var alldeles för höga. Plötsligt var mina tankar mer om mig, sa hon. handlade om min (20 år gamla) dotter och hur jag ville vara runt för att vara en del av hennes liv. Kiva växer upp för att bli en smart, kärleksfull och lekfull sportsuniversitet i Oregon i Oregon. Major hade varit Castas största glädje. Nu fruktade hon att en hjärtattack kunde stjäla henne ifrån sin dotter.

var rädd till döden, sa hon. Inte bara genom diagnosen, utan av problemet framför henne.

Hon byggde upp år av dåliga matvanor. Och hon dietade om och om igen, bara för att hamna i svält och frustration.

Varför skulle en ny insats vara annorlunda? Hennes tankar återvände till Kiva. Det var dags att arbeta.

Så med den viktminskningsplan som hennes läkare rekommenderade till hands, tvingade Casta sig att börja i februari 2012.

En låg glykemisk plan som heter Take Shape for Life, uppmanade henne att äta fem fördelade inköpta måltider om dagen på mer än tre timmar utan att äta bra som en grön middag med grönt och protein. Hon var tvungen att sluta trösta att äta och dricka mycket vatten.

Programmet satte också upp henne med en stödjande hälso-tränare som äntligen hjälpte henne att förstå hur viktminskning faktiskt händer. Och det spelar ingen roll hur mycket hon utövade, hon skulle inte gå ner i vikt om hon inte kontrollerade hennes portioner.

var något jag aldrig riktigt förstod, sa Casta idrottsligt slitstarkt slitage på ett nordväst Portland Café på en ny veckodag. med hennes hjälp fick jag äntligen att jag kan löpa min gaffel.

Casta höll sig till reglerna även under den hårda första veckan och slutligen började hon gå ner i vikt. Tjugofem pund slog av förvånansvärt snabbt, innan hon slog hennes första och enda snabbstöt.

Matallergier stallade hennes framsteg i ett år, medan hon räknade ut vad som höll henne.

När hon återvände till en sojafri version av programmet i februari 2013, ökade hennes energinivå när hennes blodtryck och kolesterolnivåer sjönk. På åtta månader förlorade Casta nästa 65 pund. Idag har hon bara 20 pund att gå innan hon når sin målvikt på 145. Det kommer att bli en total förlust på 105 pund.

fantastiskt för mig, sa hon. Jag känner att jag kan göra vad jag tänker på. Som mina drömmar är giltiga. De största förändringarna i hennes liv har dock varit fysiskt, sa hon. tillflyktsortet fortsatte att driva ett maraton, även om det på min lista och jag tror att det skulle vara fantastiskt. Det har varit mer om vad mitt nya förtroende har tillåtit mig att göra och bli. en glad, aktiv och involverad mamma och fru. Men den långa timmerföretagets försäljningsstödschef har också hittat en ny passion som hälso-tränare för Take Shape for Life som hjälper andra medlemmar att gå ner i vikt och komma i form.

inspirerar mig att fortsätta fortsätta, med hoppet att jag kan göra det också, sade Jen O en klient som förlorade 60 pund under det gångna året och som nu också är en programhälsa tränare. Mer än någonting, sade hon, inspirerade hon av sin mentor nyfunna lycka och självförtroende.

Casta ser inte bara bra ut, men sagt, men är hoppfullt, i kontroll och otvetydigt där universum vill att hon ska vara. Är det det vi alla söker? Det är oundvikligt att Casta draperar kläder, nedtonade axlar och nedkastade ögon. Borte är skuggorna.

gå med syfte nu, med mitt huvud upp och med nytt förtroende, säger hon. sätta mitt själv där ute djärvt, på ett sätt som jag aldrig skulle ha förut. med kolesterol och blodsocker väl inom normala nivåer, räddar hon inte längre bort sin dotterframtid.

så upphetsad att se hennes liv utvecklas till hennes vuxen ålder, sa hon. kan vänta med att se vilken underbar karriär hon väljer, när hon gifter sig och har egna barn. Jag vill vara där för allt. Taylor
gå ner 5 kg snabbt Diabetisk diagnos sporer Portland kvinna för att slutligen ta hand om sin vikt och hälsa