gå ned i vikt snabbt Diagnosera våra fiender istället

träna gå ner i vikt Diagnosera våra fiender istället

Några av President Trump-tweets och av manschettkommentarerna kan verka desinfekterade, uppvisa brist på god social bedömning och kräva ett behov av återhållsamhet. Men att koppla detta mönster av beteende till en möjlig större neuropsykologisk fråga är ren spekulation och ett farligt steg att ta. Det har varit alltför mycket läkare och punditdriven spekulation i nyhetsmedierna som redan handlar om Trump för mentala brister.

Jag stöder den amerikanska psykiatriska föreningen Goldwater Rule, som uppmanar medlemmarna att inte få en fåtölj att diagnostisera eller bedöma offentliga personer som de aldrig träffat eller fått samtycke från. Jag gillar regeln inte bara för att det är oetiskt att spekulera medicinskt offentligt men också för att det är felaktigt. Vad som verkar vara impulsivitet kan faktiskt vara en avsiktlig men oorthodox ansträngning att presentera en syn.

Efter Trump omfattande fysisk den här veckan med Vita husläkaren, bakre admiral Ronny Jackson, uttalade akutmedicinsk experten presidenten att vara i utmärkt hälsa. Hans brist på alkoholanvändning eller cigarettrökning och kraft på golfbanan skulle ha förutsagt detta. På en lång presskonferens måndag rapporterade Jackson att presidentens omfattande fysiska hade inkluderat omfattande hjärt-, lung- och kognitiva tester, som alla var mycket normala. Han sa att Trumps kolesterol behövde sänkas ytterligare och han behövde gå ner i vikt, träna och förbättra hans kost. Hans blodtryck och hjärtfrekvens förblev normal.

Men vad av presidentens psykiska hälsa? Jackson gjorde klart att han inte hade utfört en psykiatrisk examen, men han uttalade Trump ‘väldigt skarpt’ och ‘passar för plikt’. Han tillade att han spenderade mycket tid med presidenten på nästan daglig basis och inte såg någonting för att störa honom.

Ken Dekleva, McKenzie Foundation Chair i psykiatri vid University of Texas Southwestern Medical School, skrev till mig att Jackson, med sin långa erfarenhet som vitläkare sedan 2006, är utmärkande kvalificerad att undersöka presidenten. På ett mycket djupt sätt förstår de nationella säkerhets- och politiska konsekvenserna av sitt jobb, Dekleva.

Dekleva vet vad han pratar om. diplomat och regional sjukvårdsman / psykiater för statliga avdelningen från 2002 till 2016. Han är starkt emot många av psykiaternas nuvarande ansträngningar för att undergräva Trumps mentala förmågor. politiker. Dekleva säger att våra psykiatriker bör fokusera på utländska ledare istället. Traditionen att profilera utländska ledare har en rik historia och syftet med sådant arbete är att hjälpa våra ledare / beslutsfattare att förstå våra motståndare och allierade, för nationella säkerhetsändamål, skrev han.

Tyvärr stoppade bekymmer för den nationella säkerheten inte Dr. Bandy Lee, en biträdande professor i rättsmedicinsk psykiatri hos Yale som är expert på att studera våld, från att uttrycka växande oro över presidentens mentala tillstånd både vid ett besök i kongressen förra månaden och i en samling essäer publicerade i oktober, det farliga fallet av Donald Trump.

‘Jag är bara bekymrad över de faror som vi kan observera långt ifrån och som påverkar folkhälsan, skrev hon till mig i ett email. Hon sa att det var fel för American Psychiatric Association att’ expandera ‘Goldwater-regeln nyligen’ på en tid för politiskt tryck ‘för att ytterligare begränsa vad psykiatriker ska säga.

Jag tror att Lee aggressiv tillvägagångssätt är vad farligt här. Begreppet att observera förmodade faror i våra ledare från fjärran är själv skrämmande, särskilt som det ses genom en snedvridande mediefokus.

Mer: Life Time Fitness kabelnyhetsförbud: Är motsatta synpunkter dåliga för din mentala hälsa?

POLICERING USA: En titt på ras, rättvisa, media

I anteckningar skickade hon till mig, berättade Lee, att Trump inte skulle bosätta sig i ordförandeskapet som människor förväntade sig, att han inte skulle vrida och vara mer president, så att det skulle lugna sig. Hon sa att hennes förutsägelser har blivit sanna och att saker kommer bara att bli värre. Hon föreslog att Trump utvärderas med en så kallad tentamen som utförs av en panel av oberoende experter för att bestämma sin lämplighet för tull.

Jag diskonterar inte Lee-expertis, men föreställ mig det prejudikat som det skulle sätta och meddelandet det skulle skicka andra länder om vi började tvinga våra presidenter att skicka in till ett mentalt mikroskop.

Jag med Dekleva på detta. Det skulle vara mycket mer användbart om våra läkare fokuserade på att profilera fienden snarare än hemmalaget.
gå ned i vikt snabbt Diagnosera våra fiender istället