bra sätt att gå ner i vikt Detta kan vara din bästa satsning för att gå ner i vikt

hur går man ner i vikt snabbt Detta kan vara din bästa satsning för att gå ner i vikt

Du har försökt alla möjliga sätt att gå ner i vikt och är fortfarande inte nöjda med resultaten. Bara så du vet, det finns ett annat medium du kan börja titta på från och med nu. Det är din favoritvän på Internet. En ny forskning tyder på att det kan vara g att ta beteendehjälp via onlineportaler

Du har försökt alla möjliga sätt att gå ner i vikt och är fortfarande inte nöjda med resultaten. Bara så du vet, det finns ett annat medium du kan börja titta på från och med nu. Det är din favoritvän på Internet. En ny forskning tyder på att det kan vara till stor hjälp att ta beteendehjälp via onlineportaler. Med hjälp av POWeR + Online-programmet med positiv viktminskning (POWeR) + med mycket kort support från praktikpersonalen, förlorade deltagarna över en kg mer medeltal över 12 månader och var mer benägna att bibehålla kliniskt viktig viktminskning med 12 månader. ‘Många som fick POWeR + -interventionen kunde bibehålla viktminskning över ett år men kände sig också mer aktiverade för att hantera sin vikt framåt och färre till andra aktiviteter som kommersiella bantningsprogram för att gå ner i vikt ‘, säger Paul Little, professor vid University of Southampton i studien publicerad i tidningen The Lancet Diabetes och Endocrinology.

För studien involverade forskarna 818 personer med ett BMI (BMI) över 30 som deltog i 24 webbaserade sessioner över sex månader. De släpptes slumpmässigt till en av tre grupper först, kontrollera ett befintligt onlineintervention som uppmuntrar till hälsosammare alternativ. För det andra, POWeR + med ansikte mot ansikte stöd från sjuksköterska, och tredje POWeR + med fjärrkort mycket kort support från sjuksköterska (i genomsnitt tre e-postkontakter och en telefonkontakt).

Alla patienter uppmanades att komma till möten för vägning vid sex och även 12 månader för att se om viktminskning upprätthölls. De upptäckte att medan människor i alla grupper gick ner i vikt, förlorade de två grupperna som fick POWeR + -interventionen mer. Kontrollgruppen förlorade i genomsnitt tre kg under 12 månader och 21 procent av människorna kunde upprätthålla en kliniskt viktig mängd viktminskning med 12 månader.

POWeR + -gruppen med ansikte mot ansikte stöd förlorade en och en halv kg mer i genomsnitt över 12 månader och 29 procent av personerna hade behållit en viktig viktminskning med 12 månader.

POWeR + -gruppen med fjärrstöd förlorade 1,3 kg mer i genomsnitt över 12 månader, med 32 procent som kunde upprätthålla kliniskt viktig viktminskning med 12 månader.

Stort patientnummer, begränsad personalutbildning och tidstryck innebär att leverans av ansikte mot ansikte beteendeåtgärder i praktiken kan vara resurskrävande, föreslog undersökningen.
bra sätt att gå ner i vikt Detta kan vara din bästa satsning för att gå ner i vikt