viktnedgång Fabriker gör oväntat arv för Ivanka Trump i Kina

så gick jag ner i vikt Fabriker gör oväntat arv för Ivanka Trump i Kina

I den här dec 17, 2017 kramar foto Deng Guilian, hustru till den kinesiska arbetsaktivisten Hua Haifeng, sin son Bo Bo, 4, när hon blir redo att gå till jobbet hemma i utkanten av Xiangyang i centrala Kinas Hubei-provins. Apple Inc. och Ivanka Trumps varumärke är båda beroende av kinesiska leverantörer som har kritiserats för missbruk på arbetsplatsen. Men de har tagit kontrasterande tillvägagångssätt för att hantera problem med försörjningskedjan. När Apple lärde sig tusentals studenterarbetare på en iPhone-leverantör hade varit underbetalda, hjälpte de dem att få tillbaka sina pengar. Efter tre män undersökte arbetsmissbruk på fabriker som gjorde Ivanka Trump-skor arresterades förra året, varken Ivanka Trump eller hennes märke talade ut. (AP Photo / Mark Schiefelbein)

XIANGYANG, Kina Den unga kvinnan, som var ny i mitten av det kinesiska fabrikslivet, kände mannen som kallade sig Kalen endast genom fotot på sin chattprofil. Det visade honom med ett pressat leende med en papperskopp i en svängd skyskrapa någonstans sent på kvällen.

Yu var bland tvivlarna. Dotter till fabriksarbetare, Yu betalade sig genom college genom att arbeta i fabrikerna själv. Hon och tusentals andra studenter hade smutsat igenom sommaren 2016 och samlade iPhones hos en leverantör för Apple Inc., men de hade inte blivit betalda sina fulla löner.

Kalen erbjöd sig att hjälpa och fråga ingenting i gengäld.

Detta slog Yu som misstänkt. Om det fanns en sak hon hade lärt sig i hennes 23 år var det här: ingen gratis lunch. som dessa går det ofta bra för arbetare i Kina. Men genom åren har självmords- och svindelskandaler drev vissa företag, som Apple, att ompröva deras inställning till rättvisa på arbetsplatsen.

Idag prioriterar ett växande antal varumärken, bland annat Apple, Nike Inc., Gap Inc., Levi Strauss Co. och H-gruppen transparensen och tar det offentliga ansvaret för förhållanden i hela sina globala försörjningskedjor. Arbetsrättighetsgrupper som Kalen arbetade för, China Labor Watch, kan spela en användbar vaktholdsroll för dessa företag genom att hjälpa dem att förstå vad som verkligen händer hos sina leverantörer.

Men inte alla har anammat den här nya metoden.

När Kina Labour Watch konfronterade varumärket Ivanka Trump med avgifter av arbetsmissbruk hos sina kinesiska leverantörer, vägrade företaget att engagera sig. Det gjorde inga offentliga ansträngningar att undersöka påståenden: tvångsövertid, betala så lågt som $ 1 en timme och grovt verbalt och fysiskt missbruk, inklusive en incident där en man slogs i huvudet med den skarpa änden av en höghäftad sko.

Ivanka Trump, som fortfarande äger men inte längre hanterar sitt namnnamn, stannade tyst. Varken hon eller hennes varumärke skulle kommentera denna historia.

Till skillnad från Apple publicerar varumärket sina tillverkares identiteter. Faktum är att dess försörjningskedjor bara blivit mer ogenomskinliga sedan den första dottern tog sitt Vita hus roll.

Men som sommaren 2016 slutade hade Yu Chunyan ingen aning att hon skulle ge en utbildning i geopolitik och företagens sociala ansvar. Hon ville bara ha en sak: hennes löner. Och hon såg ett sätt att få dem: Den främling med det udda engelska namnet.

Kalen och Kina Labour Watch skulle länka Yu inte bara till Apple, men till sist till dotter till presidenten i USA. Deras skärande historier lyfter fram de kontrasterande tillvägagångssätten Apple och Ivanka Trumps varumärke har tagit till rättvisa på arbetsplatsen och den påverkan de beslut har haft på marken i Kina.

Det skulle ta Yu mer än ett år att upptäcka vem Kalen verkligen var.

När Yu fortfarande var en baby,
viktnedgång Fabriker gör oväntat arv för Ivanka Trump i Kina
gick hennes föräldrar till jobbet på en fabrik i en av de sydliga bomtownsna i Guangdong-provinsen. Som barn gick hela år utan besök från sin mamma eller pappa.

Detta var ett vanligt nog öde i Kina, och Yu växte upp studsande mellan sina morföräldrar hem i centrala Kina Henan provinsen.

Den första extraordinära sak som hänt med Yu var hennes gymnasiet inträdesprov. Hon aced det, trots hennes medelstora betyg, scoring ännu högre än de kända overachieverna i klassen.

Chocken av hennes prestation gav Yu en soaring känsla av sin egen potential. Hon raced för att berätta för sin mamma.

var hennes mamma steniga svar.

Yu-testresultatet öppnade möjligheten, oroande för sina föräldrar, att hon inte skulle gifta sig med unga, producera barnbarn och börja tjäna pengar för familjen.

Hennes föräldrar ansåg förhoppning varsamt: Excellence skulle bara leda till uppblåsta förväntningar. Bara den typen av saker, hennes föräldrar fruktade, som kunde förgöra en person. Bättre att förbli där du är, bunden av en viss risklös horisont.

Yu var inte överens. länge som jag vill ha något, kommer jag att få det, bestämde hon.

Hennes föräldrar lät henne stanna i skolan, men om Yu ville gå på college skulle hon betala sin egen väg.

Och så gjorde hon det. Hon anmälde sig till ett college i Henan-provinsen. I slutändan ville hon göra något kreativt, som design; Under tiden var fabriksjobb ett dåligt sätt att tjäna pengar.

I juli 2016 tog Yu sin plats på samlingslinjen vid Jabil Inc. Green Point fabrik i Wuxi, en stad nära Shanghai. Hon tillbringade hennes 12 timmars skift som knuffade på baksidan av iPhone 7 i en mögel och passerade den ner på linjen.

verkar enkelt, sa Yu. Om du jobbar hela dagen med det här blir dina händer väldigt trötta. Normalt är det ett jobb för en man. Gruppproduktionskvoten fortsatte gå upp och klättra från 2.000 till 50.000 enheter om dagen, sa Yu. Hon blev yr. Hennes händer skadade Hon tänkte: kommer det vara över? Augusti 2016, slutade hon, ignorerar förmaningar att hennes lön skulle dockas 500 yuan (79 dollar, till dagens priser) för att lämna tidigt.

Yu gjorde 12 timmars tågresa tillbaka till skolan i Henan och den 10 september slog hennes sista lönecheck sitt bankkonto. Det var en ful överraskning. Hon var 1100 yuan av de 4 930 yuan som hon förväntade sig. Hennes lön var tänkt att täcka hennes undervisning. Nu var det inte rasande, sa hon. trodde att oavsett vad jag skulle få mina pengar tillbaka. kallade fabriken och arbetsmäklaren som hade fått henne jobbet bara för att bli informerad om en rad överraskande avgifter, vissa legitima, andra inte.

Yu ringde fackförbundet på Green Point för hjälp. Hon sa. Hon ringde till den lokala arbetsbyrån, men ingen hämtade sig.

På kinesiska sociala medier fann Yu en förtvivlad kor som andra studenter, barn från bönder, fabriks- och byggnadsarbetare ventade att vara stelna på WeChat,
viktnedgång Fabriker gör oväntat arv för Ivanka Trump i Kina
QQ och Weibo.