träningsprogram viktminskning Experter räknar kostvanor

bra mat för viktnedgång Experter räknar kostvanor

I den övergripande bästa dietkategorin knyts två ätande planer till DASH och Mediterranean dieter. De är båda ganska likartade, centrerade kring frukt, grönsaker och hela korn, tillsammans med måttliga mängder magert kött, fisk och fjäderfä och lågfett mejeri.

Medelhavsdieten uppmuntrar användningen av olivolja som ett hälsosamt fett och ger en måttlig mängd vin. DASH dieten, som står för kosttillvägagångssätt för att stoppa hypertoni, utvecklades för att sänka blodtrycket. Det fokuserar på portion kontroll och mat rik på kalium, kalcium och magnesium.

DASH dieten kom också fram i publikationslistorna för de bästa dieterna för hälsosam kost och de bästa dieterna för hjärtat. Medelhavsdieten var nr 2 i båda dessa kategorier men slutade strax ovanför DASH diet på listan för de bästa matplanerna att bekämpa diabetes.

Experterna rankade Flexitarian diet nr 3 på den övergripande bästa dietlistan. Den här ätplanen uppmuntrar till måltider utan kött. Ingenting är av gränser, men dieters uppmuntras att äta mycket mer frukt, grönsaker och fullkorn och skära på kött.

Det kom också ut som nr 3 på de bästa dieterna för hälsosam kost och de bästa dieterna för diabetes. Det rankades andra på den bästa växtbaserade kosten, efter Medelhavsdieten, och var andra på de enklaste dieterna att följa listan efter Medelhavsdieten.

Experterna rankade Volumetrics diet andra på listan över bästa viktminskning dieter. Utvecklad av Barbara Rolls, en näringslärare vid Pennsylvania State University, är denna plan centrerad kring energitätheten hos mat, med andra ord kalorier. Det uppmuntrar mat som är lågt i kalorier och hög vattenhalt. Listan innehåller frukter, nonstarchy grönsaker som broccoli, svamp och tomater och buljongbaserade soppor.

Den övergripande tanken är att äta hälsosam mat som gör att du mår full men packar inte på vikt. Det innebar att det var en äta plan för livet. Ingen mat är förbjuden, men dieters uppmuntras att hålla en matbok. De uppmanade också att ta 10 000 steg om dagen.
träningsprogram viktminskning Experter räknar kostvanor