middag under 500 kcal Eutirox och viktökning

bli smal fort Eutirox och viktökning

Jag diagnostiserades ca. 2 månader sedan med hypotyroidism. Jag tar Eutirox eller Levothyroxin. Jag var på 50 mg och sedan ökades till 75 mg. Jag är på en noggrann diet och arbetar noggrant 1 2 timmar om dagen (spring / spinning.) Men jag går faktiskt i vikt istället för att förlora. Är det medicinen? När jag var på 50mg märkte jag en gradvis viktminskning vartannat vecka, men nu verkar det jag gå ner i vikt. Jag har informationen. Jag tänker på att det kanske tar ett tag för min kropp att anpassa mig till den högre medicinen? Jag började just för 2 veckor sedan på 75 mg tillfälligt när min vikt gick upp. Först ökade min vikt något och sedan började jag gradvis förlora vikten igen. I mitt fall har jag fortsatt att förlora wieght, med mycket motion och att äta hälsosam utan skräpmat. Förra gången jag skrev posten tror jag att jag var omkring 74 kilo och nu är jag nere till ca. 66. Viktminskningen kommer att hända, men det kan vara en långsam process.

Som svar på Theresa har jag också fått en vikt på 30 pund på sex månader sedan ökad dosering av Eutirox från 50mcg till 75mcg. Min diet har inte förändrats betydligt under den tiden och jag spelar tennis tre gånger i veckan. Jag undrar också om viktökning är relaterad till ökad dosering. Teresa skrev:

Jag diagnostiserades ca. 2 månader sedan med hypotyroidism. Jag tar Eutirox eller Levothyroxin. Jag var på 50 mg och sedan ökades till 75 mg. Jag är på en noggrann diet och arbetar noggrant 1 2 timmar om dagen (spring / spinning.) Men jag går faktiskt i vikt istället för att förlora. Är det medicinen? När jag var på 50mg märkte jag en gradvis viktminskning vartannat vecka, men nu verkar det jag gå ner i vikt.
middag under 500 kcal Eutirox och viktökning