hur jag gick ner i vikt Evening of Excellence valdes honorees

vill gå ner i vikt Evening of Excellence valdes honorees

University of Oklahoma College of Medicine kommer att fira en läkare, ett filantropiskt par och en institution under 2013 Evening of Excellence den 31 januari den 31 januari på National Cowboy Western Heritage Museum, 1700 NE 63.

Honorees är aerobicspionör Dr. Kenneth H. Cooper; filantropa Peggy och Charles Stephenson och Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust, enligt ett pressmeddelande från college.

Ceremoniemästare på den svarta slipsmiddagen blir Dr. M. DeWayne Andrews, senior vice president och provost, verkställande dekan, College of Medicine.

Intäkterna gynnar College of Medicine ‘s Research Fund, som omfattar administration av ett fröbidragsprogram för att hjälpa forskare som försöker göra viktiga medicinska genombrott. Mer än 2,3 miljoner dollar i små fröbidrag till 129 yngre utredare har tilldelats sedan 1985 från intäkterna av den årliga Evening of Excellence noterades ett pressmeddelande från kollegiet. Denna investering har genererat mer än 100 miljoner dollar i bidrag och kontrakt till dessa unga forskare och hjälpt till att sparka utvecklingen av Oklahoma biomedicinska industrin, sade utgivningen.

Här handlar det mer om varje honoree:

Dekans pris för Distinguished Medical Service

Cooper, en förebyggande medicinpionjär som kallas ‘faren för aerobics’ har tillbringat sin livstid inspirerande människor för att förebygga sjukdom genom levande hälsosamma liv. En Oklahoma-medborgare, Cooper, tjänade sin kandidatexamen från University of Oklahoma och hans medicinska examen från OU College of Medicine, sade pressmeddelandet. Han fick också en civilingenjörsutbildning från Harvard University School of Public Hälsa. Han är certifierad av American Board of Preventive Medicine. Flygvapnet tjänstgjorde han som flygkirurg och chef för Aerospace Medical Laboratory i San Antonio. Han arbetade med NASA för att hjälpa till att skapa konditioneringsprogrammet som förbereder astronauterna för rymden också som ett flygskyddsprogram som används för att hålla astronauterna aktiva ombord på rymdfarkoster.

Cooper arbetade med militären och NASA lanserade sitt aerobics arbete, men det var hans egen hälsokris som gjorde det personligt. Medan vattenskidåkning vid 29 års ålder trodde han att han hade en hjärtinfarkt. Läkaren berättade att han var helt enkelt av form, har fått 40 pund och blev inaktiv. Erfarenheten katapulterade den unga läkaren för att gå ner i vikt och köra hans första maraton, Boston Marathon, ett år senare.

1970 grundade Cooper Cooper Aerobics Center i Dallas, där han tjänstgör som ordförande för sju hälso- och wellnessföretag. Han grundade också The Cooper Institute, en forskning och utbildning ideell organisation med platser i Dallas och McKinney, Texas. Cooper har skrivit 19 böcker som handlar om hälsa och har varit aktiv i kampen mot barndomsfetma.

Dekanens pris för Distinguished Community Service

Stephensons växte upp i en liten stad i sydöstra Oklahoma där de var barndomshjärtor och gifta sig medan han deltog i OU, enligt pressmeddelandet. De har varit gifta i 55 år och är partner i alla aspekter av sitt liv: familj, religion, arbete och välgörenhetsverksamhet.

Han tog examen från OU 1959 med en doktorsexamen i petroleumsteknik. Armén och, efter urladdning, har använt de senaste 53 åren inom olje- och gasindustrin. År 1960 gick han med i Amerada Petroleum Corp, som tjänstgjorde i olika ingenjörs- och ledningsuppdrag tills han blir chef för ingenjörsvetenskapen.

Ägare och president för privata Andover Oil Company mellan 1973 och 1982 grundade han 1983 Vintage Petroleum,
hur jag gick ner i vikt Evening of Excellence valdes honorees
Inc., ett oberoende energibolag baserat i Tulsa. 1990 blev det ett offentligt bolag med börs noterat på New York Stock Exchange och Stephenson som styrelseordförande, VD och koncernchef. Företaget växte från tre personer till mer än 750 anställda innan Occidental Petroleum förvärvade det i januari 2066.

Stephensons har varit aktiv i många samhällsaffärer och -brädor. Han har tjänstgjort på Frälsningsarméns styrelser, Indiska landets råd för pojkescouterna och Philbrook Art Museum. Han fungerade som huvudkontorets ordförande för byggandet av den nya huvudkontorsbyggnaden för Indian Nations Council och har fungerat som rådets ordförande.

Han sitter också på styrelser vid University of Tulsa.

Hans fru är verkställande direktör för Charles och Peggy Stephenson Family Foundation som stöder olika kyrkan, samhälle, utbildning och hälsoprogram i Tulsa och hela staten. Hon stöder också sina personliga filantropiska aktiviteter som tillsammans med familjestiftelsen stöder projekt som gör betydande skillnader som Stephenson Research and Technology Center och Stephenson Life Science Research Center på OU: s snabbt växande forskningskampus. Deras ansträngningar stöder också Peggy och Charles Stephenson Cancer Center i Oklahoma City.

Hon frivilligt sin tid med First Presbyterian Church, American Red Cross, Cystic Fibrosis, American Cancer Society, Philbrook och Girl Scouts.

Båda har fått många utmärkelser för deras service samt honoree grader för sina tjänster.

Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust, En stark vetenskaplig, bevisbaserad grund är kärnan i de program som finansieras av Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust, den noterade versionen. Förtroendet har skapats år 2000 av en väljare godkänd konstitutionell ändring, och har använt betalningar från 1998 års överenskommelse från ett flertalsmål mot tobaksindustrin för att investera i forskning, förebyggande och möjligheter att förbättra Oklahomans hälsa.

Förtroendeinsatserna omfattar Oklahoma Tobacco Helpline, som har coachat nästan 37 000 Oklahomans om året för att sluta använda tobak. Förhindrandeinsatser omfattar också samhällskolitioner som arbetar för att skapa friskare miljöer genom att främja politiska och kulturella förändringar på lokal nivå genom att samarbeta med lokala samfundsledare. Arbetet har lett till nästan 270 skolor som är tobaksfria och nästan 80 samhällen som har infört rena inomhusförordningar för att skydda allmänheten mot begagnad rök. Nutrition och fitnessbidrag är under det första året av arbetet och kommer att fokusera på förbättra hälsa och välbefinnande i skolor, företag och samhällen.

Styrelsen har åtagit sig att fördjupa sina forskningsinvesteringar. Forskningsinsatser för förtroendet började 2008, då styrelsen tilldelade 5 miljoner dollar för att finansiera Oklahoma Tobacco Research Center inom Peggy och Charles Stephenson Cancer Center. Forskningscentrets uppgift är att finansiera forskare från institutioner och organisationer i hela Oklahoma för att utföra beteendemässig och biomedicinsk forskning i cancer- och tobaksrelaterade sjukdomar.

På senare tid utvidgade Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust sin roll som forskningspartner för att underteckna ansträngningar för att locka till och upprätthålla världsklassens forskare till Stephenson Cancer Center och Oklahoma Center for Adult Stem Cell Research.

På Stephenson Cancer Center har förtroendet åtagit sig $ 30,2 miljoner över fem år för att upprätta Oklahoma Cancer Tobacco Settlement Endowment Trust Cancer Research Program för att förbättra och påskynda cancerforskning i staten. En viktig del av detta program är förtroendets fas I-program, som ger cancerpatienter tidig tillgång till nya terapier. I de flesta fall har standardbehandlingar misslyckats och nya personliga terapier erbjuder hopp för de som kämpar mot cancer.

Under 2009 gjorde förtroendet en investering på 9,5 miljoner dollar i Oklahoma Center for Adult Stem Cell Research, som styrs gemensamt av University of Oklahoma, Oklahoma State University och Oklahoma Medical Research Foundation. En del av förtroendets investering hjälper till att bevilja bidrag som tillåter forskare att fokusera på forskning som så småningom kan använda stamceller för att reparera vävnader som skadas av en tobaksrelaterad sjukdom.

Vid Evening of Excellence kommer Dr. James D. Miller presentera Stephensons; T. Boone Pickens, VD för BP Capital, kommer att presentera Cooper; och Andrews kommer att presentera den tredje utmärkelsen till Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust, representerad av Casey Killblane,
hur jag gick ner i vikt Evening of Excellence valdes honorees
styrelsens vice ordförande.